Pages

2012. október 23., kedd

Vegán pirított mandulás árpa fasírt

Bejegyezte: Zizi dátum: 9:49

Imádom a vega fasírtokat. Készítettem már jó néhányat, amelyeknek a receptjét meg is osztottam a blogon. Általában valamilyen gabona adja az alapját, de sokféle mag is kerülhet bele. Kiválóak magukban, szószokba mártogatva, szendvicsbe téve, de akár egy ebéd főfogásaként is. Az alapanyagok sokszínű kreativitásra adnak lehetőséget... már a fejemben van jó néhány új változat.

Ez a pirított mandulás árpa fasírt vegán. Amikor nekikezdtem nem tudtam, hogy kell-e majd bele tojást raknom vagy anélkül is összeállítható lesz. A főtt, majd lehűtött árpa, azonban jó "ragasztóként" működött, így nem kellett hozzáadnom tojást, hogy összeállítsam a fasírtot, simán egyben maradtak a kis pogácsák.

Próbáljátok ki!

Pirított mandulás árpa fasírt

Hozzávalók:
- 200 g árpa(gyöngy)
- 150 g burgonya, meghámozva, felkockázva
- 80 g mandula, megpirítva
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1/2 csokor petrezselyem, felaprítva
- só, bors
- teljeskiörlésű zsemlemorzsa
- kevés olívaolaj a sütéshez

A mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg 6-8 perc alatt. Az árpát kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Ha puhára megfőtt, hagyjuk kihűlni. A burgonyát szintén megfőzzük, majd ha elkészült, törjük össze villával. Szórjunk egy tányérra zsemlemorzsát és tegyük félre.

Robotgépben vagy deszkán késsel aprítsuk fel a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a mandulát. Öntsük egy tálba, adjuk hozzá az összetört burgonyát és a megfőtt árpát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Vizes kézzel formázzunk gombócokat belőle, lapítsuk el, majd forgassuk meg zsemlemorzsában. Én sütőben készítettem el, így sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem a fasírtokat, meglocsoltam egy kevés olívaolajjal és 170-180 fokon kb. 30 percig sütöttem, amíg megpirultak. Félidőben megfordítottam a fasírtokat, hogy mindkét oldaluk ropogósra süljön. Elkészíthető a tűzhelyen is, teflonserpenyőben sütve egy kevés olívaolajon, ahogyan a quinoa fasírtokat is készítettem. (Mérettől függően kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből.)




1 megjegyzés on "Vegán pirított mandulás árpa fasírt"

Zizi on 2012. november 26. 10:44 írta...

Pearl Barley and Roasted Almond Patties

Ingredients (makes about 20 but it depends on the patties' size)

- 200 g pearl barley
- 150 g potatoes, peeled and cubed
- 80 g almond, roasted and chopped
- 1 onion, chopped
- 2 cloves garlic, chopped
- 1/2 bunch parsley, chopped
- salt, pepper
- whole wheat breadcrumbs
- olive oil for cooking

Method

Roast the almonds in a dry non-stick pan for 6-8 minutes, chop them and set aside to cool.

Cook the pearl barley according to the instructions on the packet (usually 2 times more water than barley, a little bit of salt, boil in a pot, reduce heat and simmer for about 15-20 minutes). Set aside to cool.

In a small pan cook the potato until tender. Drain and mash it with a fork. Set aside to cool.

In a bowl mix together: roasted almonds, chopped onion, garlic and parsley. Add mashed potato and cooked barley. Season with salt and pepper and mix until everything combined.

Form pingpong ball sized balls from the mixture, flatten them with your palm or a spoon. Transfer the patties to a place of breadcrumbs and press them firmly to coat on both sides (this breadcrumb coating becomes golden and crisp when they're baked or cooked). Place the formed patties on a tray. Heat 3-4 teaspoons olive oil in a pan, add patties and cook for about 7-10 minutes until golden brown. Flip the patties and cook them on their other side until golden. Cook the remaining patties too. (Instead of cooking you can also bake them on a baking sheet in the oven at 170-180C ~ 338-356F for about 25-30 minutes. Don't forget to sprinkle them with olive oil and turn the patties to their other sides at half time!)

Megjegyzés küldése

2012. október 23., kedd

Vegán pirított mandulás árpa fasírt


Imádom a vega fasírtokat. Készítettem már jó néhányat, amelyeknek a receptjét meg is osztottam a blogon. Általában valamilyen gabona adja az alapját, de sokféle mag is kerülhet bele. Kiválóak magukban, szószokba mártogatva, szendvicsbe téve, de akár egy ebéd főfogásaként is. Az alapanyagok sokszínű kreativitásra adnak lehetőséget... már a fejemben van jó néhány új változat.

Ez a pirított mandulás árpa fasírt vegán. Amikor nekikezdtem nem tudtam, hogy kell-e majd bele tojást raknom vagy anélkül is összeállítható lesz. A főtt, majd lehűtött árpa, azonban jó "ragasztóként" működött, így nem kellett hozzáadnom tojást, hogy összeállítsam a fasírtot, simán egyben maradtak a kis pogácsák.

Próbáljátok ki!

Pirított mandulás árpa fasírt

Hozzávalók:
- 200 g árpa(gyöngy)
- 150 g burgonya, meghámozva, felkockázva
- 80 g mandula, megpirítva
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1/2 csokor petrezselyem, felaprítva
- só, bors
- teljeskiörlésű zsemlemorzsa
- kevés olívaolaj a sütéshez

A mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg 6-8 perc alatt. Az árpát kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Ha puhára megfőtt, hagyjuk kihűlni. A burgonyát szintén megfőzzük, majd ha elkészült, törjük össze villával. Szórjunk egy tányérra zsemlemorzsát és tegyük félre.

Robotgépben vagy deszkán késsel aprítsuk fel a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a mandulát. Öntsük egy tálba, adjuk hozzá az összetört burgonyát és a megfőtt árpát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Vizes kézzel formázzunk gombócokat belőle, lapítsuk el, majd forgassuk meg zsemlemorzsában. Én sütőben készítettem el, így sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem a fasírtokat, meglocsoltam egy kevés olívaolajjal és 170-180 fokon kb. 30 percig sütöttem, amíg megpirultak. Félidőben megfordítottam a fasírtokat, hogy mindkét oldaluk ropogósra süljön. Elkészíthető a tűzhelyen is, teflonserpenyőben sütve egy kevés olívaolajon, ahogyan a quinoa fasírtokat is készítettem. (Mérettől függően kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből.)




1 megjegyzés:

  1. Pearl Barley and Roasted Almond Patties

    Ingredients (makes about 20 but it depends on the patties' size)

    - 200 g pearl barley
    - 150 g potatoes, peeled and cubed
    - 80 g almond, roasted and chopped
    - 1 onion, chopped
    - 2 cloves garlic, chopped
    - 1/2 bunch parsley, chopped
    - salt, pepper
    - whole wheat breadcrumbs
    - olive oil for cooking

    Method

    Roast the almonds in a dry non-stick pan for 6-8 minutes, chop them and set aside to cool.

    Cook the pearl barley according to the instructions on the packet (usually 2 times more water than barley, a little bit of salt, boil in a pot, reduce heat and simmer for about 15-20 minutes). Set aside to cool.

    In a small pan cook the potato until tender. Drain and mash it with a fork. Set aside to cool.

    In a bowl mix together: roasted almonds, chopped onion, garlic and parsley. Add mashed potato and cooked barley. Season with salt and pepper and mix until everything combined.

    Form pingpong ball sized balls from the mixture, flatten them with your palm or a spoon. Transfer the patties to a place of breadcrumbs and press them firmly to coat on both sides (this breadcrumb coating becomes golden and crisp when they're baked or cooked). Place the formed patties on a tray. Heat 3-4 teaspoons olive oil in a pan, add patties and cook for about 7-10 minutes until golden brown. Flip the patties and cook them on their other side until golden. Cook the remaining patties too. (Instead of cooking you can also bake them on a baking sheet in the oven at 170-180C ~ 338-356F for about 25-30 minutes. Don't forget to sprinkle them with olive oil and turn the patties to their other sides at half time!)

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez