Pages

2012. augusztus 3., péntek

Mandulavajas ribizli jégkrém

Bejegyezte: Zizi dátum: 4:02

Mielőtt végetér a ribizli szezon megosztok egy újabb jégkrém receptet. I. nem igazán ribizli rajongó és igazából én sem, de sütik készítéséhez nagyon szeretem használni. Szeretem a gyümölcs ízét, de mégsem eszem olyan gyakran, mint mondjuk őszibarackot. Gondoltam, kipróbálom milyen jégkrémben. Került turmixolva és darabosan is bele. Izgalmas volt az apró piros szemekre rábukkanni a jégkrémben.

A korábban készültekbe tettem kókusztejet, földimogyoróvajat és banánt, valamint avokádót, amelyek mind selymesebbé, krémesebbé tették a jégkrémeket. Mandulavajjal is megoldható mindez (mandulavaj készítése házilag itt és itt).

Ne habozzatok kipróbálni egy újabb vegán jégkrémet a közelgő meleg hétvégén!


Mandulavajas ribizli jégkrém

Hozzávalók 4 db jégkrémhez:
- 200 ml kókusztej
- 50 g mandulavaj
- 55 g kókuszcukor vagy nádcukor
- 100 g ribizli

Öntsük a robotgépbe a kókusztejet, adjuk hozzá a mandulavajat, a kókuszcukrot és 50 g ribizlit. Pürésítsük simára. Keverjük hozzá a maradék 50 g ribizlit, majd öntsük a krémet formákba, helyezzünk mindegyikbe pálcikát és tegyük a mélyhűtőbe legalább 2 órára, amíg megszilárdulnak.



3 megjegyzés on "Mandulavajas ribizli jégkrém"

Juci on 2012. augusztus 18. 7:38 írta...

Jelentem megcsinaltam(kisebb kanikula van Hollandiaban eppen) es nagyon jo lett. Meg tobb ilyet receptet legyszi!

Zizi on 2012. augusztus 20. 10:27 írta...

Szuper! Örülök, hogy ízlett! Itt is kánikula van, szóval még a nyárba belefér néhány jégkrém recept!

Zizi on 2012. november 26. 10:53 írta...

Almond butter red currant popsicles

INGREDIENTS (makes 4 popiscles)
• 200 ml coconut milk
• 50 g almond butter
• 55 g coconut or cane sugar
• 100 g red currant

PREPARATION
1. Pour coconut milk into the food processor, add almond butter, coconut sugar and 50 g red currant. Whizz up until smooth.
2. Add the remaining 50 g red currant and pour the mixture into popsicle molds, insert sticks and freeze until solid (at least 2 hours).

Megjegyzés küldése

2012. augusztus 3., péntek

Mandulavajas ribizli jégkrém


Mielőtt végetér a ribizli szezon megosztok egy újabb jégkrém receptet. I. nem igazán ribizli rajongó és igazából én sem, de sütik készítéséhez nagyon szeretem használni. Szeretem a gyümölcs ízét, de mégsem eszem olyan gyakran, mint mondjuk őszibarackot. Gondoltam, kipróbálom milyen jégkrémben. Került turmixolva és darabosan is bele. Izgalmas volt az apró piros szemekre rábukkanni a jégkrémben.

A korábban készültekbe tettem kókusztejet, földimogyoróvajat és banánt, valamint avokádót, amelyek mind selymesebbé, krémesebbé tették a jégkrémeket. Mandulavajjal is megoldható mindez (mandulavaj készítése házilag itt és itt).

Ne habozzatok kipróbálni egy újabb vegán jégkrémet a közelgő meleg hétvégén!


Mandulavajas ribizli jégkrém

Hozzávalók 4 db jégkrémhez:
- 200 ml kókusztej
- 50 g mandulavaj
- 55 g kókuszcukor vagy nádcukor
- 100 g ribizli

Öntsük a robotgépbe a kókusztejet, adjuk hozzá a mandulavajat, a kókuszcukrot és 50 g ribizlit. Pürésítsük simára. Keverjük hozzá a maradék 50 g ribizlit, majd öntsük a krémet formákba, helyezzünk mindegyikbe pálcikát és tegyük a mélyhűtőbe legalább 2 órára, amíg megszilárdulnak.



3 megjegyzés:

  1. Jelentem megcsinaltam(kisebb kanikula van Hollandiaban eppen) es nagyon jo lett. Meg tobb ilyet receptet legyszi!

    VálaszTörlés
  2. Szuper! Örülök, hogy ízlett! Itt is kánikula van, szóval még a nyárba belefér néhány jégkrém recept!

    VálaszTörlés
  3. Almond butter red currant popsicles

    INGREDIENTS (makes 4 popiscles)
    • 200 ml coconut milk
    • 50 g almond butter
    • 55 g coconut or cane sugar
    • 100 g red currant

    PREPARATION
    1. Pour coconut milk into the food processor, add almond butter, coconut sugar and 50 g red currant. Whizz up until smooth.
    2. Add the remaining 50 g red currant and pour the mixture into popsicle molds, insert sticks and freeze until solid (at least 2 hours).

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez