Pages

2012. augusztus 20., hétfő

Cukkinis ricottás pirítós

Bejegyezte: Zizi dátum: 6:07

Ezt a bejegyzést már augusztus 12-én előkészítettem, hogy majd a balatoni nyaralás alatt befejezem és kiteszem. Aztán mégse így történt. Ha hiszitek, ha nem, élvezet volt kivonulni a mátrixból... könyvet olvastam (sokat!), barátokkal találkoztunk, teraszon reggeliztünk és gyertyafényes vacsoráztunk. Friss levegőn enni, falatozni, jó bort kortyolgatni, csendben lenni, egymásra nézni, mosolyogni, hallgatni a madarakat csiripelni... ez az igazi nyugalom, a teljes kikapcsolódás, amikor tényleg az ízeket érezzük és élvezzük.



Nem mentünk étterembe, inkább minden este főztem valami egyszerűt, valami finomat. Az esetek többségében az éttermekben még mindig a rántott sajt, rántott gomba, sajtos tejfölös tészta a vegetáriánus választék. Szeretem ezeket az ételeket is, de elég ritkán kívánom meg. 

A strandon viszont nem hagytuk ki a lángost, a kakajós (igen j-vel) palacsintát, a vegetáriánus hamburgert és a főtt kukoricát, Badacsonyban pedig a jó bort a hegy legtetején, ahonnan fantasztikus a kilátás a magyar tengerre!


Ez a pirítós meg csak jött. A kis parcellánkon termett a cukkini és a paradicsom is és valami egyszerűt akartam összedobni. Vettem hozzá ricottát... éreztem, hogy a piros-fehér-zöld jó választás lesz. Friss bazsalikommal és petrezselyemmel fűszereztem. Igazi nyári esti vacsora egy pohár finom fehérbor mellé!


Cukkinis ricottás pirítós

Hozzávalók 2 főre:
- 1 közepes cukkini, kockákra vágva
- 20 db koktélparadicsom, félbe vágva
- 250 g ricotta
- 1 kis fej lilahagyma, felkockázva
- 2 teáskanál dijoni mustár
- fél csokor petrezselyem, felaprítva
- 10 levél bazsalikom, felaprítva
- néhány szelet kenyér
- só, bors
- olívaolaj

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a cukkinit a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg két evőkanál olívaolajjal. Öntsük ezt a tepsire és 180 fokon süssük aranybarnára (kb. 10-15 perc).

Közben egy tálban keverjük össze a ricottát a lilahagymával, a dijoni mustárral és egy kevés sóval és borssal.  A kenyérszeleteket pirítsuk meg, kenjük meg a ricottás keverékkel és kanalazzunk rá a sült paradicsomból és cukkiniből. Szórjuk meg petrezselyemmel és bazsalikommal.

Jó étvágyat!



3 megjegyzés on "Cukkinis ricottás pirítós"

Anonymous írta...

A hétvégén kipróbáltam, nagyon finom volt! Köszönet érte! Erika

Zizi on 2012. szeptember 11. 6:11 írta...

Erika!

Örülök, hogy ízlett!

Zizi on 2012. november 26. 10:52 írta...

Zucchini Cherry Tomato Ricotta Toast

Ingredients (serves 2)

- 1 medium size zucchini, cubed
- 20 cherry tomatoes, cut in half
- 250 g ricotta
- 1 small red onion, chopped
- 2 teaspoon Dijon mustart
- 1/2 bunch of parsley, chopped
- 10 leaves fresh basil, chopped
- couple of slices whole wheat bread
- salt, pepper
- extra virgin olive oil

Method

Line a baking sheet with parchment paper. Preheat the oven to 180C (356F).

In a bowl mix together zucchini and cherry tomatoes. Season with salt and pepper and sprinkle with two tablespoons of olive oil. Spread this mixture onto the parchment paper and roast until golden brown for about 10-15 minutes.

Meanwhile in another bowl mix together ricotta with chopped red onion, Dijon mustard and a bit of salt and pepper. Toast the bread slices, spread two tablespoons of ricotta mixture, pile roasted zucchini and cherry tomatoes on top and sprinkle with the fresh herbs (parsley and basil).

Megjegyzés küldése

2012. augusztus 20., hétfő

Cukkinis ricottás pirítós


Ezt a bejegyzést már augusztus 12-én előkészítettem, hogy majd a balatoni nyaralás alatt befejezem és kiteszem. Aztán mégse így történt. Ha hiszitek, ha nem, élvezet volt kivonulni a mátrixból... könyvet olvastam (sokat!), barátokkal találkoztunk, teraszon reggeliztünk és gyertyafényes vacsoráztunk. Friss levegőn enni, falatozni, jó bort kortyolgatni, csendben lenni, egymásra nézni, mosolyogni, hallgatni a madarakat csiripelni... ez az igazi nyugalom, a teljes kikapcsolódás, amikor tényleg az ízeket érezzük és élvezzük.



Nem mentünk étterembe, inkább minden este főztem valami egyszerűt, valami finomat. Az esetek többségében az éttermekben még mindig a rántott sajt, rántott gomba, sajtos tejfölös tészta a vegetáriánus választék. Szeretem ezeket az ételeket is, de elég ritkán kívánom meg. 

A strandon viszont nem hagytuk ki a lángost, a kakajós (igen j-vel) palacsintát, a vegetáriánus hamburgert és a főtt kukoricát, Badacsonyban pedig a jó bort a hegy legtetején, ahonnan fantasztikus a kilátás a magyar tengerre!


Ez a pirítós meg csak jött. A kis parcellánkon termett a cukkini és a paradicsom is és valami egyszerűt akartam összedobni. Vettem hozzá ricottát... éreztem, hogy a piros-fehér-zöld jó választás lesz. Friss bazsalikommal és petrezselyemmel fűszereztem. Igazi nyári esti vacsora egy pohár finom fehérbor mellé!


Cukkinis ricottás pirítós

Hozzávalók 2 főre:
- 1 közepes cukkini, kockákra vágva
- 20 db koktélparadicsom, félbe vágva
- 250 g ricotta
- 1 kis fej lilahagyma, felkockázva
- 2 teáskanál dijoni mustár
- fél csokor petrezselyem, felaprítva
- 10 levél bazsalikom, felaprítva
- néhány szelet kenyér
- só, bors
- olívaolaj

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a cukkinit a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg két evőkanál olívaolajjal. Öntsük ezt a tepsire és 180 fokon süssük aranybarnára (kb. 10-15 perc).

Közben egy tálban keverjük össze a ricottát a lilahagymával, a dijoni mustárral és egy kevés sóval és borssal.  A kenyérszeleteket pirítsuk meg, kenjük meg a ricottás keverékkel és kanalazzunk rá a sült paradicsomból és cukkiniből. Szórjuk meg petrezselyemmel és bazsalikommal.

Jó étvágyat!



3 megjegyzés:

  1. A hétvégén kipróbáltam, nagyon finom volt! Köszönet érte! Erika

    VálaszTörlés
  2. Erika!

    Örülök, hogy ízlett!

    VálaszTörlés
  3. Zucchini Cherry Tomato Ricotta Toast

    Ingredients (serves 2)

    - 1 medium size zucchini, cubed
    - 20 cherry tomatoes, cut in half
    - 250 g ricotta
    - 1 small red onion, chopped
    - 2 teaspoon Dijon mustart
    - 1/2 bunch of parsley, chopped
    - 10 leaves fresh basil, chopped
    - couple of slices whole wheat bread
    - salt, pepper
    - extra virgin olive oil

    Method

    Line a baking sheet with parchment paper. Preheat the oven to 180C (356F).

    In a bowl mix together zucchini and cherry tomatoes. Season with salt and pepper and sprinkle with two tablespoons of olive oil. Spread this mixture onto the parchment paper and roast until golden brown for about 10-15 minutes.

    Meanwhile in another bowl mix together ricotta with chopped red onion, Dijon mustard and a bit of salt and pepper. Toast the bread slices, spread two tablespoons of ricotta mixture, pile roasted zucchini and cherry tomatoes on top and sprinkle with the fresh herbs (parsley and basil).

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez