Pages

2012. július 11., szerda

Nyers tabulé és piknik a Szent István Parkban

Bejegyezte: Zizi dátum: 2:01

Egy újabb nyers étel receptje jön, ami nagyon egyszerű, gyorsan összedobható, kiváló saláta, pita kenyérrel laktató, de lehet grillezett ételek mellé köretként is tálalni. Én ezt vittem vasárnap a Makifood piknikre, amelyet a XIII. kerületi Szent István parkba szerveztek Makiék. Minden félév lezárásakor tart a főzőiskola egy közös csapatépítő, kajálós összejövetelt, amelyen az összes kukta és a Makifood csapat tagjai is részt vesznek.

Rájöttem, hogy imádok piknikezni, akár csak I.-vel romantikusan kettesben :) vagy egy nagyobb csapattal, barátokkal. Az étel közös megosztása, a sokszínűség lenyűgöz, csipegethetek ebből is, abból is, a végére pedig tele vagyok, mint a déli busz. Ti is észrevettétek, hogy a friss levegőn elfogyasztott étel íze mindig más?

A tabulé receptje szinte teljesen megegyezik a blogomon korábban megjelent recepttel. Egyetlen egy alapanyag adja a különbséget, valamint a megadott mennyiségeken változtattam, mert kisebb adagot készítettem.

És akkor rántsuk le a leplet, hogy mitől nyers ez a tabulé...


Nyers tabulé

Hozzávalók 4 főre:
- 1 fej karfiol (kb. 400 g), rózsáira szedve
- 3 csokor petrezselyem, felaprítva
- 1/2 csokor menta, felaprítva
- 4 db paradicsom (kb. 350 g), felkockázva
- 2-3 szál újhagyma, felaprítva
- 150 ml extra szűz olívaolaj
- 100-150 ml frissen facsart citromlé
- só, bors

Attól nyers ez a tabulé, hogy főtt bulgur helyett karfiolt használtam az elkészítéséhez... Szóval a fehér kis apró szemecskék, nem bulgurt rejtenek, hanem karfiolt.

A karfiol rózsáiról vágjuk le a szár részeket (rágcsáljuk el nyersen / dobjuk bele salátába / főzzük bele levesbe) minél jobban. Tegyük robotgépbe a rózsákat és aprítsuk kis szeműre (pont akkorára, mint a bulgur szemek). Öntsük egy tálba és adjuk hozzá a többi alapanyagot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük el és tegyük a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.


Terülj, terülj asztalkám...


1 megjegyzés on "Nyers tabulé és piknik a Szent István Parkban"

Zita on 2012. szeptember 6. 3:51 írta...

Raw Tabuleh

Ingredients (serves 4)

- 1 medium sized cauliflower (about 400 g), cut into small florets
- 3 bunches of parsley, chopped
- 1/2 bunch of mint, chopped
- 4 tomatoes (about 350 g), chopped
- 2-3 spring onions, chopped
- 150 ml extra virgin olive oil
- 100-150 ml freshly squeezed lemon juice
- salt, pepper

Method

Place cauliflower florets (use the stems to eat it raw or make soup) in a food processor then blend into grain-size pieces. Place it in a large bowl and toss with the chopped parsley, mint, tomatoes and spring onions. Add olive oil, lemon juice and season with salt and pepper.

Place the bowl in the fridge and leave it there for at least 2 hours.

Megjegyzés küldése

2012. július 11., szerda

Nyers tabulé és piknik a Szent István Parkban


Egy újabb nyers étel receptje jön, ami nagyon egyszerű, gyorsan összedobható, kiváló saláta, pita kenyérrel laktató, de lehet grillezett ételek mellé köretként is tálalni. Én ezt vittem vasárnap a Makifood piknikre, amelyet a XIII. kerületi Szent István parkba szerveztek Makiék. Minden félév lezárásakor tart a főzőiskola egy közös csapatépítő, kajálós összejövetelt, amelyen az összes kukta és a Makifood csapat tagjai is részt vesznek.

Rájöttem, hogy imádok piknikezni, akár csak I.-vel romantikusan kettesben :) vagy egy nagyobb csapattal, barátokkal. Az étel közös megosztása, a sokszínűség lenyűgöz, csipegethetek ebből is, abból is, a végére pedig tele vagyok, mint a déli busz. Ti is észrevettétek, hogy a friss levegőn elfogyasztott étel íze mindig más?

A tabulé receptje szinte teljesen megegyezik a blogomon korábban megjelent recepttel. Egyetlen egy alapanyag adja a különbséget, valamint a megadott mennyiségeken változtattam, mert kisebb adagot készítettem.

És akkor rántsuk le a leplet, hogy mitől nyers ez a tabulé...


Nyers tabulé

Hozzávalók 4 főre:
- 1 fej karfiol (kb. 400 g), rózsáira szedve
- 3 csokor petrezselyem, felaprítva
- 1/2 csokor menta, felaprítva
- 4 db paradicsom (kb. 350 g), felkockázva
- 2-3 szál újhagyma, felaprítva
- 150 ml extra szűz olívaolaj
- 100-150 ml frissen facsart citromlé
- só, bors

Attól nyers ez a tabulé, hogy főtt bulgur helyett karfiolt használtam az elkészítéséhez... Szóval a fehér kis apró szemecskék, nem bulgurt rejtenek, hanem karfiolt.

A karfiol rózsáiról vágjuk le a szár részeket (rágcsáljuk el nyersen / dobjuk bele salátába / főzzük bele levesbe) minél jobban. Tegyük robotgépbe a rózsákat és aprítsuk kis szeműre (pont akkorára, mint a bulgur szemek). Öntsük egy tálba és adjuk hozzá a többi alapanyagot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük el és tegyük a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.


Terülj, terülj asztalkám...


1 megjegyzés:

  1. Raw Tabuleh

    Ingredients (serves 4)

    - 1 medium sized cauliflower (about 400 g), cut into small florets
    - 3 bunches of parsley, chopped
    - 1/2 bunch of mint, chopped
    - 4 tomatoes (about 350 g), chopped
    - 2-3 spring onions, chopped
    - 150 ml extra virgin olive oil
    - 100-150 ml freshly squeezed lemon juice
    - salt, pepper

    Method

    Place cauliflower florets (use the stems to eat it raw or make soup) in a food processor then blend into grain-size pieces. Place it in a large bowl and toss with the chopped parsley, mint, tomatoes and spring onions. Add olive oil, lemon juice and season with salt and pepper.

    Place the bowl in the fridge and leave it there for at least 2 hours.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez