Pages

2012. június 13., szerda

Vegán epres kókusz jégkrém és a szerencsés nyertes

Bejegyezte: Zizi dátum: 0:18

Az utóbbi hetekben szaladok az idő után. Mindig úgy érzem, hogy egy lépéssel előttem jár, én meg loholok utána, mert annyi a teendő. Ti is szoktátok ezt érezni? Na, ezért maradt el eddig a játék nyertesének kihirdetése, avagy ki lesz a boldog tulajdonosa a Lila Füge szakácskönyvnek.

Az volt a kérdés, hogy melyik a kedvenc receptetek a blogról, miért szerettek ide járni és mit szeretnétek látni a jövőben. Fantasztikus visszajelzéseket kaptam tőletek, egyiken-másikon meg is hatódtam. Sokat tanulok én is a kommentekből, nagy segítség mindig, ha írtok. Néhány kedvencemet idézném is.

"Szia Zizi :) Szuper a blog és gratulálok a kerek számhoz! Szép eredmény!!! Azért szeretem a blogodat, mert rá tudsz venni, hogy főzzek/készítsek valami finomat. :) Nálam még mindig nagy kedvenc a spenótos-diós penne, és még sok recept el van mentve a kedvencekben, amik elkészítésre várnak. A nyers csokitorta is ilyen." (Gabi)

"Szia Zizi! Nagyon szeretem a blogod. Egyrészt inspirál, másrészt praktikus, mert sok receptedet kinéztem már magamnak és semmit sem változtatva készítettem el. Mind tökéletes volt. Hát, többek között ezért szeretem az írásaidat. És azért is, mert valahogy átjön a multikulturalitás, és az, hogy szereted a körülötted élőket, hogy figyelsz rájuk. Szépnek látod a világot és így mi is a te szemeddel nézhetjük. A kedvencem az avokadóval készült vegán torta, ami még kipróbálásra vár. Pont olyan recepteket látnék még szívesen, amilyeneket eddig is láttam. Ez egy különleges vegetáriánus blog és kivéve a speciális hozzávalókkal készülő ételeket, minden recept nagyon bejön." (Margaretta)

"Bár megrögzött húsevő vagyok (és maradok is :)), azért szeretek ide járni, mert ha valami nem-húsosra fáj a fogam, akkor biztos, hogy találok valami jó ötletet." (Praliné Zsuzsi)

"Már nem tudom, hogy és miként bukkantam a blogodra, de imádom és azóta majdnem minden nap nézem és várom az új bejegyzéseket. Először is azért szeretem, mert imádok főzni-sütni, új dolgokat kitalálni és a receptjeid mindig adnak ötletet. Aztán mert próbálok minél egészségesebb dolgokat készíteni. Még csak 16 éves vagyok, de mindig újabbnál-újabb receptek után kutatok (ezzel nagy segítségére vagyok anyunak :)) és a blogod ebben nagyon nagy segítséget ad. Múltkor nem tudtuk mit csináljunk csicseriborsóból, ezért csak gyorsan bepötyögtem, hogy zizikalandjai.com és már készült is a csicseriborsós padlizsán ragu, aminek persze óriási sikere volt :)). Jah és persze a az utazós történeteket is imádom, múltkor pont azon a hétvégén voltam Prágában miután te is feltöltötted a beszámolódat, jó volt újra visszanézni. :) Rengeteg kedvenc receptem van, pl.: céklás csokitorta, a palacsinták...és még tudnám sorolni." (Gyarmathy Nóri)


Szóval köszönöm, hogy benéztek, olvastok, kérdeztek, ötleteket adtok, lájkoltok és megosztják a bejegyzéseimet. Összeírtam egy táblázatba a kommentelőket, mindenki kapott egy sorszámot, majd a random.org segítségével sorsoltam és Melinda mellé állt Fortuna! :) Gratulálok! Légy szíves dobj egy emailt nekem, hogy megbeszéljük a részleteket a könyv átadásával kapcsolatban. És még nincs vége! Van egy közönségdíjas, vagyis választottam valakit, akinek legkedvesebb számomra a kommentje. Ő pedig Gyarmathy Nóri, aki egy közös főzés nyert Zizivel. Gratulálok és kérlek, Nóri, te is vedd fel velem a kapcsolatot emailben.

Ha még itt vagytok, jöjjön a jégkrém. Praliné Zsuzsin keresztül felfedeztem a Gasztroshopban a jégkrém készítő formát. Azért örültem neki nagyon, mert korábban már vettem hasonló formát, de azt állítva kell betenni a fagyasztóba. Mivel nagyon kicsi a hűtőnk fagyasztója és az álló forma a pálcikákkal együtt sajnos nem fér be, ezért kiváló megoldás a Gasztroshopban kapható szilikon fekvő forma. Ezek simán beférnek, így nincs visszaút, nyáron jégkrém özön lesz nálunk.

Első alkalommal egy nagyon egyszerű receptet dobtam össze, de azóta rengeteg újabb kombináció eszembe jutott már. Mivel vegán és mindössze három dolog van benne, ezért egy meleg napon reggeliként is fogyaszthatjuk.

Jégkrémet enni reggelire jó.

Mert megérdemeljük.


Vegán epres kókusz jégkrém

Hozzávalók 4 db jégkrémhez:
- 160 g eper (jó a málna, a meggy, a ribizli vagy a cseresznye is)
- 250 ml kókusztej
- 3-4 evőkanál juharszirup (helyettesíthető mézzel, rizs- vagy malátasziruppal esetleg agavé sziruppal)

A hozzávalókat turmixoljuk össze és öntsük a formákba. Helyezzünk mindegyikbe pálcikát és tegyük a mélyhűtőbe kb. 2 órára. 


6 megjegyzés on "Vegán epres kókusz jégkrém és a szerencsés nyertes"

Szemi on 2012. június 13. 2:20 írta...

Nagyon guszta ez a jégkrém!
Nekem most meggy van itthon, azzal jó is lenne kipróbálni. Két kérdésem lenne: mivel tudom a juharszirupot helyettesíteni (mert az nincs)?
A másik az, hogy elég egyszer összekeverni, nem marad így jégszilánkos?

Zita on 2012. június 13. 2:33 írta...

Szemi!

Mindjárt beleírom a receptbe, hogy mézzel, rizs- vagy malátasziruppal és agavéval is helyettesíthető a juharszirup ízlés szerint.

Én a turmixgépben habosra kevertem, aztán beleöntöttem a formába és ennyi. Nem lesz olyan szilánkos, hogy ne lehetne harapni, nyalni. Szerintem nagyon finom! :)

Szemi on 2012. június 13. 4:01 írta...

Köszi a választ, kipróbálom! :-)

Anonymous írta...

Meggyel csináltam meg, isteni lett! Köszönöm!
Ágnes

Zita on 2012. június 15. 14:06 írta...

Ágnes!

Örülök, hogy meggyel is finom lett. Én is ki fogom próbálni!

Zita on 2012. szeptember 6. 3:56 írta...

Vegan Strawberry Coconut Popsicles

Ingredients (for 4 popsicles)

- 160 g strawberry (you can use raspberry, sour cherry or red currant)
- 250 ml (1 cup) coconut milk
- 3-4 tablepsoons maple syrup

Method

Place all ingredients in the blender and process for 5 minutes, until smooth. Pour into popsicle molds, insert sticks and freeze until solid (about 2 hours).

Megjegyzés küldése

2012. június 13., szerda

Vegán epres kókusz jégkrém és a szerencsés nyertes


Az utóbbi hetekben szaladok az idő után. Mindig úgy érzem, hogy egy lépéssel előttem jár, én meg loholok utána, mert annyi a teendő. Ti is szoktátok ezt érezni? Na, ezért maradt el eddig a játék nyertesének kihirdetése, avagy ki lesz a boldog tulajdonosa a Lila Füge szakácskönyvnek.

Az volt a kérdés, hogy melyik a kedvenc receptetek a blogról, miért szerettek ide járni és mit szeretnétek látni a jövőben. Fantasztikus visszajelzéseket kaptam tőletek, egyiken-másikon meg is hatódtam. Sokat tanulok én is a kommentekből, nagy segítség mindig, ha írtok. Néhány kedvencemet idézném is.

"Szia Zizi :) Szuper a blog és gratulálok a kerek számhoz! Szép eredmény!!! Azért szeretem a blogodat, mert rá tudsz venni, hogy főzzek/készítsek valami finomat. :) Nálam még mindig nagy kedvenc a spenótos-diós penne, és még sok recept el van mentve a kedvencekben, amik elkészítésre várnak. A nyers csokitorta is ilyen." (Gabi)

"Szia Zizi! Nagyon szeretem a blogod. Egyrészt inspirál, másrészt praktikus, mert sok receptedet kinéztem már magamnak és semmit sem változtatva készítettem el. Mind tökéletes volt. Hát, többek között ezért szeretem az írásaidat. És azért is, mert valahogy átjön a multikulturalitás, és az, hogy szereted a körülötted élőket, hogy figyelsz rájuk. Szépnek látod a világot és így mi is a te szemeddel nézhetjük. A kedvencem az avokadóval készült vegán torta, ami még kipróbálásra vár. Pont olyan recepteket látnék még szívesen, amilyeneket eddig is láttam. Ez egy különleges vegetáriánus blog és kivéve a speciális hozzávalókkal készülő ételeket, minden recept nagyon bejön." (Margaretta)

"Bár megrögzött húsevő vagyok (és maradok is :)), azért szeretek ide járni, mert ha valami nem-húsosra fáj a fogam, akkor biztos, hogy találok valami jó ötletet." (Praliné Zsuzsi)

"Már nem tudom, hogy és miként bukkantam a blogodra, de imádom és azóta majdnem minden nap nézem és várom az új bejegyzéseket. Először is azért szeretem, mert imádok főzni-sütni, új dolgokat kitalálni és a receptjeid mindig adnak ötletet. Aztán mert próbálok minél egészségesebb dolgokat készíteni. Még csak 16 éves vagyok, de mindig újabbnál-újabb receptek után kutatok (ezzel nagy segítségére vagyok anyunak :)) és a blogod ebben nagyon nagy segítséget ad. Múltkor nem tudtuk mit csináljunk csicseriborsóból, ezért csak gyorsan bepötyögtem, hogy zizikalandjai.com és már készült is a csicseriborsós padlizsán ragu, aminek persze óriási sikere volt :)). Jah és persze a az utazós történeteket is imádom, múltkor pont azon a hétvégén voltam Prágában miután te is feltöltötted a beszámolódat, jó volt újra visszanézni. :) Rengeteg kedvenc receptem van, pl.: céklás csokitorta, a palacsinták...és még tudnám sorolni." (Gyarmathy Nóri)


Szóval köszönöm, hogy benéztek, olvastok, kérdeztek, ötleteket adtok, lájkoltok és megosztják a bejegyzéseimet. Összeírtam egy táblázatba a kommentelőket, mindenki kapott egy sorszámot, majd a random.org segítségével sorsoltam és Melinda mellé állt Fortuna! :) Gratulálok! Légy szíves dobj egy emailt nekem, hogy megbeszéljük a részleteket a könyv átadásával kapcsolatban. És még nincs vége! Van egy közönségdíjas, vagyis választottam valakit, akinek legkedvesebb számomra a kommentje. Ő pedig Gyarmathy Nóri, aki egy közös főzés nyert Zizivel. Gratulálok és kérlek, Nóri, te is vedd fel velem a kapcsolatot emailben.

Ha még itt vagytok, jöjjön a jégkrém. Praliné Zsuzsin keresztül felfedeztem a Gasztroshopban a jégkrém készítő formát. Azért örültem neki nagyon, mert korábban már vettem hasonló formát, de azt állítva kell betenni a fagyasztóba. Mivel nagyon kicsi a hűtőnk fagyasztója és az álló forma a pálcikákkal együtt sajnos nem fér be, ezért kiváló megoldás a Gasztroshopban kapható szilikon fekvő forma. Ezek simán beférnek, így nincs visszaút, nyáron jégkrém özön lesz nálunk.

Első alkalommal egy nagyon egyszerű receptet dobtam össze, de azóta rengeteg újabb kombináció eszembe jutott már. Mivel vegán és mindössze három dolog van benne, ezért egy meleg napon reggeliként is fogyaszthatjuk.

Jégkrémet enni reggelire jó.

Mert megérdemeljük.


Vegán epres kókusz jégkrém

Hozzávalók 4 db jégkrémhez:
- 160 g eper (jó a málna, a meggy, a ribizli vagy a cseresznye is)
- 250 ml kókusztej
- 3-4 evőkanál juharszirup (helyettesíthető mézzel, rizs- vagy malátasziruppal esetleg agavé sziruppal)

A hozzávalókat turmixoljuk össze és öntsük a formákba. Helyezzünk mindegyikbe pálcikát és tegyük a mélyhűtőbe kb. 2 órára. 


6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a jégkrém!
    Nekem most meggy van itthon, azzal jó is lenne kipróbálni. Két kérdésem lenne: mivel tudom a juharszirupot helyettesíteni (mert az nincs)?
    A másik az, hogy elég egyszer összekeverni, nem marad így jégszilánkos?

    VálaszTörlés
  2. Szemi!

    Mindjárt beleírom a receptbe, hogy mézzel, rizs- vagy malátasziruppal és agavéval is helyettesíthető a juharszirup ízlés szerint.

    Én a turmixgépben habosra kevertem, aztán beleöntöttem a formába és ennyi. Nem lesz olyan szilánkos, hogy ne lehetne harapni, nyalni. Szerintem nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi a választ, kipróbálom! :-)

    VálaszTörlés
  4. Meggyel csináltam meg, isteni lett! Köszönöm!
    Ágnes

    VálaszTörlés
  5. Ágnes!

    Örülök, hogy meggyel is finom lett. Én is ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  6. Vegan Strawberry Coconut Popsicles

    Ingredients (for 4 popsicles)

    - 160 g strawberry (you can use raspberry, sour cherry or red currant)
    - 250 ml (1 cup) coconut milk
    - 3-4 tablepsoons maple syrup

    Method

    Place all ingredients in the blender and process for 5 minutes, until smooth. Pour into popsicle molds, insert sticks and freeze until solid (about 2 hours).

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez