Pages

2012. június 27., szerda

Vegán csokoládé jégkrém pirított mandulával

Bejegyezte: Zizi dátum: 6:08

Két napja ígértem vegán csokis jégkrémet, ugye? Vagyis ti szavaztátok meg Facebookon, hogy először ennek jöjjön a receptje és utána a quinoa fasírtnak (ami szintén nagyon finom). Az ígéret szép szó... 

Amióta beszereztem a szilikon jégkrém formát, nem tudom abbahagyni a jégkrém készítést. Nyáron inkább ezek az édességek nálunk sütik helyett. Azokat is imádjuk továbbra is, csak, ha meleg van, nincsen kedvem bekapcsolni a sütőt. A jégkrémhez meg pikk-pakk összekeverem a hozzávalókat és már hűlnek is a fagyasztóban. Javaslom, hogy próbáljátok ki. Jó móka a saját jégkrémedet enni. A legjobb pedig, hogy te állítod össze az ízeket, te választod ki az alapanyagokat, nincs benne töménytelen mennyiségű cukor, tudod, hogy mi kerül bele és mellőzve vannak az E-s nyalánkságok.


Ennek a jégkrémnek a nyers csokoládétorta adta az alapját, vagyis azt dolgoztam át minimálisan, hogy jégkrém legyen belőle. Ennyire egyszerű vegán csoki jégkrémet készíteni.

Ki veszi meg az ötletemet, hogy nagyban vegán jégkrém készítésbe kezdjen? :)

Vegán csokoládé jégkrém pirított mandulával

Hozzávalók 4 db jégkrémhez:
- 1 db érett avokádó, meghámozva, kimagozva
- 50 g kakaópor (cukrozatlan)
- 60-70 g kókuszvirág cukor vagy nádcukor
- 30 g kókuszzsír, felolvasztva
- 100-150 ml mandulatej (rizstej, zabtej, szójatej is használható)
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- csipet só
- kis maréknyi mandula

A mandulát száraz serpenyőben 5-6 perc alatt pirítsuk meg, aprítsuk durvára, majd tegyük félre.

A többi hozzávalót tegyük a robotgépbe és pürésítsük simára. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá egy kis mandulatejet. A pirított mandula felét szórjuk a formákba, egyenlően kanalazzuk bele a csokis keveréket, szórjuk meg a tetejüket a maradék mandulával, majd helyezzünk pálcikát mindegyikbe és tegyük a mélyhűtőbe kb. 2 órára, amíg megszilárdulnak.

Tessék...




1 megjegyzés on "Vegán csokoládé jégkrém pirított mandulával"

Zita on 2012. szeptember 6. 3:53 írta...

Vegan Chocolate Popsicles with Roasted Almonds

Ingredients (for 4 popsicles)

- 1 ripe avocado
- 50 g unsweetened cocoa powder
- 60-70 g coconut flower or cane sugar
- 30 g coconut oil
- 100-150 ml almond milk (you can substitute with rice- or oat- or soymilk)
- 1 vanilla bean, split and seeded
- pinch of salt
- small handful of almond

Method

Roast the almonds in a dry non-stick pan for 5-6 minutes. Set aside to cool, then chop them roughly.

Place all other ingredients in a food processor then blend everything until smooth. If you find it too thick, add a little bit more almond milk. Put half of the roasted almonds into the popsicle molds, then pour the chocolate ganache cream over the almonds. Sprinkle the remaining almond over the top, insert sticks and freeze until solid (at least 2 hours).

Megjegyzés küldése

2012. június 27., szerda

Vegán csokoládé jégkrém pirított mandulával


Két napja ígértem vegán csokis jégkrémet, ugye? Vagyis ti szavaztátok meg Facebookon, hogy először ennek jöjjön a receptje és utána a quinoa fasírtnak (ami szintén nagyon finom). Az ígéret szép szó... 

Amióta beszereztem a szilikon jégkrém formát, nem tudom abbahagyni a jégkrém készítést. Nyáron inkább ezek az édességek nálunk sütik helyett. Azokat is imádjuk továbbra is, csak, ha meleg van, nincsen kedvem bekapcsolni a sütőt. A jégkrémhez meg pikk-pakk összekeverem a hozzávalókat és már hűlnek is a fagyasztóban. Javaslom, hogy próbáljátok ki. Jó móka a saját jégkrémedet enni. A legjobb pedig, hogy te állítod össze az ízeket, te választod ki az alapanyagokat, nincs benne töménytelen mennyiségű cukor, tudod, hogy mi kerül bele és mellőzve vannak az E-s nyalánkságok.


Ennek a jégkrémnek a nyers csokoládétorta adta az alapját, vagyis azt dolgoztam át minimálisan, hogy jégkrém legyen belőle. Ennyire egyszerű vegán csoki jégkrémet készíteni.

Ki veszi meg az ötletemet, hogy nagyban vegán jégkrém készítésbe kezdjen? :)

Vegán csokoládé jégkrém pirított mandulával

Hozzávalók 4 db jégkrémhez:
- 1 db érett avokádó, meghámozva, kimagozva
- 50 g kakaópor (cukrozatlan)
- 60-70 g kókuszvirág cukor vagy nádcukor
- 30 g kókuszzsír, felolvasztva
- 100-150 ml mandulatej (rizstej, zabtej, szójatej is használható)
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- csipet só
- kis maréknyi mandula

A mandulát száraz serpenyőben 5-6 perc alatt pirítsuk meg, aprítsuk durvára, majd tegyük félre.

A többi hozzávalót tegyük a robotgépbe és pürésítsük simára. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá egy kis mandulatejet. A pirított mandula felét szórjuk a formákba, egyenlően kanalazzuk bele a csokis keveréket, szórjuk meg a tetejüket a maradék mandulával, majd helyezzünk pálcikát mindegyikbe és tegyük a mélyhűtőbe kb. 2 órára, amíg megszilárdulnak.

Tessék...




1 megjegyzés:

  1. Vegan Chocolate Popsicles with Roasted Almonds

    Ingredients (for 4 popsicles)

    - 1 ripe avocado
    - 50 g unsweetened cocoa powder
    - 60-70 g coconut flower or cane sugar
    - 30 g coconut oil
    - 100-150 ml almond milk (you can substitute with rice- or oat- or soymilk)
    - 1 vanilla bean, split and seeded
    - pinch of salt
    - small handful of almond

    Method

    Roast the almonds in a dry non-stick pan for 5-6 minutes. Set aside to cool, then chop them roughly.

    Place all other ingredients in a food processor then blend everything until smooth. If you find it too thick, add a little bit more almond milk. Put half of the roasted almonds into the popsicle molds, then pour the chocolate ganache cream over the almonds. Sprinkle the remaining almond over the top, insert sticks and freeze until solid (at least 2 hours).

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez