Pages

2012. május 6., vasárnap

Bűntudatmentes brownie

Bejegyezte: Zizi dátum: 14:23

Szeretem a brownie-t. Vagyis szeretném, ha nem kellene annyi cukrot belerakni, hogy puha, ragadós legyen. Ezért nem is sütöttem eddig sokszor, mert kevesebb cukorral mindig szárazabb lett és nem olyan volt az íze, textúrája, ahogyan ezeket elképzeltem a látott fotó(k) alapján. 

Ez azonban már történelem... most már tudok olyan brownie-t készíteni, ami elég édes úgy, hogy nincsen benne feldolgozott (átalakított) cukor, semmilyen egyéb mesterséges édesítőszer (természetes viszont igen), mégis finom, puha, ragadós. Nincsen benne tojás és tejtermék, valamint liszt sem! Igen, jól olvastátok. Sok olyan alapanyag kimaradt ebből a brownie-ból, amelyek egy hagyományos receptben előfordulnak. Ez egy egészséges brownie! Sőt sütni sem kell, ami előnyös nagy melegben. Inkább hűteni kell, hogy összeálljon. Egy jó aprítógép szükséges hozzá, hogy a "tésztát" összeállítsuk. Ennyi.

Felcsigáztalak benneteket?


A receptért köszönet Sarah-nak!

Bűntudatmentes brownie

Hozzávalók egy 22*22 cm-es tepsihez:
- 2 és 1/2 bögre datolya, kimagozva
- 1 bögre cukrozatlan kakaópor
- 2 bögre dió
- 1/2 bögre mandula, durvára aprítva
- 1/4 teáskanál só

Tegyük a diót az aprítógépbe és daráljuk meg. Adjuk hozzá a kakaót, a sót és kapcsoljuk be újra a gépet néhány percre. Kezdjük el adagolni a datolyát szemenként miközben az aprítógép dolgozik. Dolgoztassuk, amíg a "tészta" összeáll (kicsit szemcsésnek és száraznak tűnhet, de ha egy kis darabot kiveszünk belőle, akkor érezzük, hogy ragadós az állaga). Nyomkodjuk ezt a keveréket a formába és szórjuk meg a tetejét a mandulával (az ujjunkkal nyomkodjuk a mandulát a brownie tetejébe).

Tegyük a fagyasztóba kb. 20-30 percre vagy a hűtőbe 2-3 órára. Hűtés után vágjuk kockákra és élvezzük bűntudat nélkül! :)


Ma éjfélig játszhattok Lila Füge szakácskönyvért!!!


5 megjegyzés on "Bűntudatmentes brownie"

Vera on 2012. május 6. 14:40 írta...

Zseniális, következö szènhidrát napomon ezt fogok kèszìteni

anna on 2012. május 6. 16:56 írta...

kisertetiesen hasonlot szoktam en is rendszeresen csinalni, total kedvenc [cs is rajong erte ^_^]
egyik felismeresem a sokadik adag utan hogy igen jo bele egy csipet torok paprikapehely, masik hogy mandula helyett ugyannyi aszaltszilva elkepesztoen jova teszi

Alexandra on 2012. május 6. 19:25 írta...

Én is szoktam hasonlót csinálni (nem teszek bele diót), csak vékonyra hagyom és csokoládé szelet helyett esszük.
Nagyon finom :)

margaretta on 2012. május 7. 3:23 írta...

Ki fogom próbálni, tekintve, hogy a hűtős keksz recepted is nagy favorit lett. Köszönöm!

Zizi on 2012. június 26. 5:41 írta...

Raw Brownie

Ingredients (for a 22*22 cm / 8,6*8,6 inch cake pan)

- 2 and 1/2 cups dates, pitted
- 1 cup raw cocoa
- 2 cups walnut
- 1/2 cup almond, chopped roughly
- 1/4 teaspoon salt

Method

Place walnut into the food processor and blend until the nuts are finely ground. Add cocoa, salt and blend again for 1-2 minutes. Slowly add dates while the processor is running. Work until the "dough" or mixture easily sticks together (if it doesn't add 1-2 dates).

Press the "dough" into the lined cake pan, sprinkle the top with almond (press almond pieces into the "dough"). Place in the freezer for 20-30 minutes or in the fridge for 2-3 hours.

Enjoy without remorse! :)

Megjegyzés küldése

2012. május 6., vasárnap

Bűntudatmentes brownie


Szeretem a brownie-t. Vagyis szeretném, ha nem kellene annyi cukrot belerakni, hogy puha, ragadós legyen. Ezért nem is sütöttem eddig sokszor, mert kevesebb cukorral mindig szárazabb lett és nem olyan volt az íze, textúrája, ahogyan ezeket elképzeltem a látott fotó(k) alapján. 

Ez azonban már történelem... most már tudok olyan brownie-t készíteni, ami elég édes úgy, hogy nincsen benne feldolgozott (átalakított) cukor, semmilyen egyéb mesterséges édesítőszer (természetes viszont igen), mégis finom, puha, ragadós. Nincsen benne tojás és tejtermék, valamint liszt sem! Igen, jól olvastátok. Sok olyan alapanyag kimaradt ebből a brownie-ból, amelyek egy hagyományos receptben előfordulnak. Ez egy egészséges brownie! Sőt sütni sem kell, ami előnyös nagy melegben. Inkább hűteni kell, hogy összeálljon. Egy jó aprítógép szükséges hozzá, hogy a "tésztát" összeállítsuk. Ennyi.

Felcsigáztalak benneteket?


A receptért köszönet Sarah-nak!

Bűntudatmentes brownie

Hozzávalók egy 22*22 cm-es tepsihez:
- 2 és 1/2 bögre datolya, kimagozva
- 1 bögre cukrozatlan kakaópor
- 2 bögre dió
- 1/2 bögre mandula, durvára aprítva
- 1/4 teáskanál só

Tegyük a diót az aprítógépbe és daráljuk meg. Adjuk hozzá a kakaót, a sót és kapcsoljuk be újra a gépet néhány percre. Kezdjük el adagolni a datolyát szemenként miközben az aprítógép dolgozik. Dolgoztassuk, amíg a "tészta" összeáll (kicsit szemcsésnek és száraznak tűnhet, de ha egy kis darabot kiveszünk belőle, akkor érezzük, hogy ragadós az állaga). Nyomkodjuk ezt a keveréket a formába és szórjuk meg a tetejét a mandulával (az ujjunkkal nyomkodjuk a mandulát a brownie tetejébe).

Tegyük a fagyasztóba kb. 20-30 percre vagy a hűtőbe 2-3 órára. Hűtés után vágjuk kockákra és élvezzük bűntudat nélkül! :)


Ma éjfélig játszhattok Lila Füge szakácskönyvért!!!


5 megjegyzés:

  1. Zseniális, következö szènhidrát napomon ezt fogok kèszìteni

    VálaszTörlés
  2. kisertetiesen hasonlot szoktam en is rendszeresen csinalni, total kedvenc [cs is rajong erte ^_^]
    egyik felismeresem a sokadik adag utan hogy igen jo bele egy csipet torok paprikapehely, masik hogy mandula helyett ugyannyi aszaltszilva elkepesztoen jova teszi

    VálaszTörlés
  3. Én is szoktam hasonlót csinálni (nem teszek bele diót), csak vékonyra hagyom és csokoládé szelet helyett esszük.
    Nagyon finom :)

    VálaszTörlés
  4. Ki fogom próbálni, tekintve, hogy a hűtős keksz recepted is nagy favorit lett. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Raw Brownie

    Ingredients (for a 22*22 cm / 8,6*8,6 inch cake pan)

    - 2 and 1/2 cups dates, pitted
    - 1 cup raw cocoa
    - 2 cups walnut
    - 1/2 cup almond, chopped roughly
    - 1/4 teaspoon salt

    Method

    Place walnut into the food processor and blend until the nuts are finely ground. Add cocoa, salt and blend again for 1-2 minutes. Slowly add dates while the processor is running. Work until the "dough" or mixture easily sticks together (if it doesn't add 1-2 dates).

    Press the "dough" into the lined cake pan, sprinkle the top with almond (press almond pieces into the "dough"). Place in the freezer for 20-30 minutes or in the fridge for 2-3 hours.

    Enjoy without remorse! :)

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez