Pages

2012. április 24., kedd

Vadrizs saláta babbal és avokádóval pirított szezámolajos öntettel + nyereményjáték

Bejegyezte: Zizi dátum: 15:44

Amikor elindítottam ezt a blogot még nem tudtam mi lesz belőle. Aztán elkezdett alakulni, testet ölteni és mára a gyermekem lett. Hazugság lenne, ha azt mondanám, a blogot csak magamnak írom, hogy a receptek egy helyre legyenek gyűjtve. Szuper, hogy rendezetten megtalálok mindent egy helyen (+ még a Moleskine receptes naplómban, ami már olyan kövér a kinyomtatott vagy újságokból kivágott receptektől, hogy alig lehet becsukni :)). Ez a blog tehát neked és nektek is szól. Egy fejlődési folyamatot kísérhettek végig, ahol nem az A-ból B-be való eljutás a cél, hanem az út, amelyen haladok és kalandozok. Köszönöm mindenkinek, aki járt már nálam és visszajár vagy ezután fog még csak ide tévedni.

Néhány hete már kihirdettem a Facebook oldalon, hogy hurrá, éljen, elértük a bűvös 1000 fős tábort, szóval hamarosan nyereményjátékot hirdetek. Végre itt a játék. A nyeremény pedig - szerintem - nagyon szuper... én legalábbis nagyon örülnék ennek a szakácskönyvnek, ugyanis nekem még nincsen meg! :) 

Ezek szerint szakácskönyvet lehet nyerni?

IGEN!

Melyiket? - kérdezitek, ugye?

Hááááát... ezt!


Havas Dórát, alias Lila Fügét már ismerem egy ideje. Nagyon szeretem a blogját, mert néha igazi gyöngyszemekre bukkanok nála. A szakácskönyve letisztult, könnyen olvasható, átlátható, csodás képekkel és finom receptekkel (még a vegák is találnak maguknak benne sok-sok újdonságot!).


Szóval azt gondoltam, hogy ezt a könyvet sorsolom ki.* Hogy mit kell érte tenni? Írjátok meg nekem ide kommentben, hogy miért szerettek a blogomra látogatni, melyik a kedvenc receptetek vagy milyen recepteket szeretnétek látni még a blogon?

Aki növelni szeretné az esélyét a nyereményre, megteheti még a következőket:
1. Lájkolod Zizi kalandjait a Facebookon.**
2. Facebook oldalamon (ahol ez a blogbejegyzés megjelenik) megosztod a nyereményjátékot.
3. Követed Zizi kalandjait a Twitteren.**
4. Megosztod a nyereményjáték hírét Twitteren, kiteszed az alábbi mondatot az üzenőfaladra: "Lila Füge szakácskönyvet nyerhetsz @ziziadventures nyereményjátékán. Info:  http://bit.ly/JEczZB. #nyereményjáték"
5. Követed Zizi kalandjait a Pinteresten.**

Tehát, ha minden lépést megtesztek, hatszoros eséllyel indultok a nyereményért! :)

* A nyereményjáték saját befektetés, nem a könyv szerzője és nem is a kiadója szponzorálja!

**NE FELEJTSÉTEK EL: bármelyik lépést is teszitek meg, mindegyikről írjatok egy külön kommentet ide, hogy követni tudjam ki mit csinált! Ha már korábban lájkoltad a Zizi kalandjait Facebookon, meg már követsz egy ideje Twitteren vagy Pinteresten, erről is adjál hírt itt, mert csak így tudom összeállítani a nyereményért indulok névsorát.

A játék 2012. április 25-én kezdődik és május 6-ig várom a kommenteket. A nyereményt személyesen lehet majd átvenni Budapesten vagy tudom postázni is, de csak magyarországi címre.


És akkor a recept... ez inkább télfelejtő, tavaszváró recept. Első alkalommal leveleskellel készítettem el, második alkalommal már spenóttal. Került bele vadrizs és barnarizs keveréke, fehérjében gazdag bab, valamint tápláló, sok proteint és olajat tartalmazó avokádó. Az eredmény egy tál meleg, tápláló, vitamindús, laktató saláta.  Nem érdemes kihagyni!


Vadrizs saláta babbal és avokádóval pirított szezámolajos öntettel

Hozzávalók 2 főre:
Salátához:
- 1/2 csésze főtt vad/barnarizs
- 6-7 nagy levél leveleskel vagy 300 g spenót vagy mángold, felaprítva
- 1 avokádó, kimagozva, felkockázva
- 1/2 csésze bab, beáztatva éjszakára, leöblítve és megfőzve
- 2-3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- kókuszolaj vagy olívaolaj
- só, bors
Öntethez:
- 3 evőkanál pirított szezámolaj
- 1 evőkanál rizsecet vagy almaecet
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1/2 citrom, leve
- bors

Külön külön lábasban főzzük meg a rizst és a babot (kb. 1,5 óra kell a rizsnek és a babnak is). Közben készítsük el az öntetet: a hozzávalókat keverjük jól el egy tálban és tegyük félre. Készítsük el a zöldségeket. A zöldek mehetnek a salátába nyersen is, de egy 1 evőkanál kókuszolajon vagy olívaolajon és 2-3 gerezd fokhagymán, kevés sóval és borssal megpárolhatjuk kb. 10 perc alatt. Öntsük egy nagy tálba a megfőtt rizst, babot, a leveleskelt, az avokádót és öntsük le az öntettel.


29 megjegyzés on "Vadrizs saláta babbal és avokádóval pirított szezámolajos öntettel + nyereményjáték"

dorajulia on 2012. április 24. 17:24 írta...

Nagyon tetszik a blog, főleg a sok egészséges és változatos recept, és nem utolsósorban a nemzetközi konyhában való kalandozások miatt. Mivel még csak nemrég tévedtem ide, nem sok receptet próbáltam ki, de ha muszáj kedvencet választani, talán a vöröslencse- csicseriborsó- koriander leves. De a következő recept amit mindenképp ki akarok próbálni, az vagy a vegán cukormentes csokoládétorta málna coulis-val, vagy a tuti kakaós csokis diós keksz lesz.

Ami on 2012. április 24. 23:57 írta...

Gratulálok a szép kerek számhoz :) Legyen még több ezer!
Hm... gyakran nézek be Hozzád, mindig a fotók fognak meg legelőször, utána olvasom a receptet is hozzá. Mivel nagy céklarajongó vagyok, a céklás-csokis torta az egyik nagy favoritom - és nagyon szívesen olvasnék még több tortás receptet.. Imádom az utazási beszámolóidat (kedvenc: Párizs tavasszal). :)

Osztom a játékot a twitteren és a facebookon!

Gabi on 2012. április 25. 0:52 írta...

Szia Zizi :) Szuper s blog, és gratulálok a kerek számhoz! Szép eredmény!!! Azért szeretem a blogodat, mert rá tudsz venni, hogy főzzek/ készítsek valami finomat :) Nálam még mindig nagy kedvenc a spenótos-diós penne, és még sok recept el van mentve a kedvencekben, amik elkészítésre várnak. A nyers csokitorta is ilyen. :) Facebook oldal like-olva, nyereményjáték megosztva. Szép napot! Gabi

agnessa on 2012. április 25. 8:15 írta...

Én most akadtam a blogra, felfedezőként nézegetem a remeknél remekebb ötleteket. Like és megosztás megvolt.

evi írta...

Szia,

Én lassan 12 éve vagyok vega, bár még csak 23 éves vagyok. A családomban mindenki más nagy húsevő, édesanyámon kívül mindenki másnak elég nehéz feladat volt főzni nekem.
A gasztroblogokkal csak nem régen ismerkedtem meg, ezt a blogot is anyukám mutatta nekem, azóta nagy rajongója vagyok (igen, facebookon is :)). Sokszor nézek be ide, gyakran nem is konkrét receptért, csak a képeket nézegetni vagy egy-egy alapanyagra külön rákeresve inspirációért. Amúgy nagyon hasonló az ízlésünk ételek és utazások terén, ezért szeretem ennyire a blogot.
További sok-sok blog bejegyzést kívánok neked (és nekem)!

Judyt on 2012. április 25. 11:19 írta...

FB like+megosztás ;)
Nagyon örülök a játéknak,mert erre a könyvre már rég fája fogam ;) A blogodra azért szeretek jönni,mert valahogy mindig jókedvem lesz, ha meglátom a fejléced :) A legjobban az ízmorzsákat szeretem, annyira szuperek a fotók és tökjó hangulata van azoknak a bejegyzéseknek :)

Erzsike on 2012. április 27. 0:58 írta...

Bár nem vagyok vega, szeretem a blogodat, mert színes és remek ötleteket lehet gyűjteni, még nekem is (nagymama vagyok). Gratulálok, csak így tovább!

dorajulia on 2012. április 27. 2:04 írta...

facebookon like-oltam az oldalt

dorajulia on 2012. április 27. 2:04 írta...

facebookon játék megosztva

melinda on 2012. április 27. 13:45 írta...

A változatos és gusztusos kaják miatt szeretem ezt a blogot. És nem utolsósorban szeretem nézegetni a hangulatos fotókat.
A facebook-on like-oltam a blogot és megosztottam ezt a nyereményjátékot.

melinda on 2012. április 29. 0:01 írta...

This comment has been removed by the author.

margaretta on 2012. április 29. 13:16 írta...

Szia Zizi! Nagyon szeretem a blogod. Egyrészt inspirál, másrészt praktikus, mert sok receptedet kinéztem már magamnak és semmit sem változtatva készítettem el. Mind tökéletes volt. Hát, többek között ezért szeretem az írásaidat. És azért is, mert valahogy átjön a multikulturalitás, és az, hogy szereted a körülötted élőket, hogy figyelsz rájuk. Szépnek látod a világot és így mi is a te szemeddel nézhetjük. A kedvencem az avokadóval készült vegán torta, ami még kipróbálásra vár. Pont olyan recepteket látnék még szívesen, amilyeneket eddig is láttam. Ez egy különleges vegetáriánus blog és kivéve a speciális hozzávalókkal készülő ételeket, minden recept nagyon bejön.
Követlek a Facebookon már egy ideje.
Üdv: Margaretta

Praliné Zsuzsi on 2012. április 30. 3:08 írta...

Bár megrögzött húsevő vagyok (és maradok is :)), azért szeretek ide járni, mert ha valami nem-húsosra fáj a fogam, akkor biztos, hogy találok valami jó ötletet :)

Viki írta...

Az ilyen jó kis zöldséges kajákért, meg a sok csábító sütiért és még sorolhatnám. Már sok receptet kipróbáltam innen és mind jól működött.
Az 1. és 2. Pont kipipálva! Pinterestezésen még gondolkodom, félek, hogy beszippant és még többet leszek online.

anna on 2012. április 30. 11:42 írta...

hahooo zizi ^_^

eleve is szerettem a blogodat, de miota talalkoztunk a lehel piacon, sokkal jobban szeretem.
alapbol tok erdekes, de az hogy mondtad hogy tanultal is termeszetgyogyaszatot, nekem sokkal hihetobbe teszi, nagyon sok hagyomanyostol eltero konyhanal erzek meg en is kovetkezetlensegeket, pedig nem tanultam soha semmi ilyet.
szeretem amikrol irsz, nekem teljesen megfelel a blogod ha ugyanilyeneket irsz tovabbra is "_"

anna

anna on 2012. április 30. 11:45 írta...

haho zizi

(asszem eltunt az elozo kommentem, ha megse akkor kerlek torold)
eleve is szerettem a blogodat, de miota osszefutottunk a lehelen, sokkal jobban szeretem. szeretem, hogy van mogotte szaktudas (mondtad hogy tanultal vmilyen termeszetgyogyaszatot), meg szeretem azert is mert erdekes.
kedvenc receptem nincs bar tobbet is megcsinaltam mar. es nekem igy tetszik ahogy van, ha olyanokrol irsz mint eddig, az nekem pont jo lesz.

anna

anna on 2012. április 30. 11:47 írta...

twitteren megosztottam a varazsmondatot

Gaál Nikoletta írta...

Szia!
Nemrég találtam rá a blogra. Szerintem nagyon inspiráló, a főzés és a fotózás terén is. :) Még nem jutottam el addig, hogy kipróbáljam a recepteket, de már szemezgetek párral és tegnap eszembe jutottál miközben epres-mandulatejes turmixot csináltam. :) Ügyes vagy, jó a stílusod, csak így tovább. Esetleg ajánlhatnál még külföldi blogokat. :)

Éva írta...

Szeretek kalandozni az ételek és más kultúrák világában. Ezért egyformán szeretem olvasni a megosztott recepteket és a külföldön tett látogatásaidról szóló beszámolóidat. Külön plusz pont jár a szép képekért.
A nyers tortát fogom mindenképp kipróbálni a közeljövőben. Meg szeretném, ha több nyers recept kerülne ide (akár egyszerű saláták is).

Sz Éva írta...

Követlek a Facebook-on.

Sz Éva írta...

Követlek a Pinterest-en.

Sz Eva írta...

Követlek a Twitter-en.

Sz Eva írta...

A fenti mondat megosztva a Twitter-en.

anna on 2012. május 2. 18:20 írta...

(haho)
twitteren kovetlek

anna on 2012. május 2. 18:21 írta...

es kivancsiva tettel, pinterestre regisztartam es ott is kovetlek
(amugy tok tetszik, ugyis hianyzik nagyon a google reader shared items, tumblr meg nem tetszik, lehet ez lesz a nyero)

vnoemi on 2012. május 3. 14:05 írta...

Csak nemrég találtam rád, így még nincs kedvencem, de nagyon tetszenek így elsőre a képek :)

gyarmathy nóri írta...

Már nem tudom,hogy és miként bukkantam a blogodra de imádom és azóta majdnem minden nap nézem és várom az új bejegyzéseket.Először is azért szeretem,mert imádok főzni-sütni,új dolgokat kitalálni és a receptjeid mindig adnak ötletet.Aztán mert próbálok minnél egészségesebb dolgokat készíteni.Még csak 16 éves vagyok de mindíg újabbnál-újabb receptek után kutatok(ezzel nagy segítségére vagyok anyunak:P)és a blogod ebben nagyon nagy segítséget ad.Múltkor nem tudtuk mit csináljunk csicseriborsóból,ezért csak gyorsan bepötyögtem h zizikalandjai.com és már készült is a csicseriborsós padlizsán ragu:)(aminek persze óriási sikere volt)Jah és persze a az utazós történeteket is imádom,múltkor pont azon a hétvégén voltam prágába miután te is feltöltötted a beszámolódat,jó volt újra vissza nézni:)
Rengeteg kedvenc receptem van,pl.:céklás csokitorta,a palacsinták..és még tudnám sorolni:D
Megosztottam a nyereményjátékot facebookon és persze like-oltam már nagyon rég:)Illetve követlek twitteren és posztoltam is.További sok sikert a
bloghoz!!

gyarmathy nóri írta...

Azt már nem tudom,hogyan találtam rá a blogodra de imádom.Majdnem minden nap nézem,hogy van-e új bejegyzés.Először is azért szeretem,mert imádok sütni-főzni,új recepteket kitalálni és ebben a blogod nagyon sokat segít.Aztán általában próbálok minél egészségesebb dolgokat készíteni és ugye rengeteg csuda jó,egészséges recept is van az oldalon.Még csak 16 éves vagyok de állandóan újabbnál-újabb receptek után kutatok(anyu nagy örömére:D),múltkor nem tudtuk,mit készítsünk csicseriborsóból,így hát csak bepötyögtem,hogy zizikaladjai.com és már készült is a csicseriborsós padlizsán ragu,hála neked a család imádja a csicseriborsót:DJah és persze az utazásos történeteket is imádom.Múltkor pont azon a hétvégén voltam Prágába mikor te is feltetted a Prágai beszámolóidat,jó volt vissza nézni azt a sok szépet.
Megosztottam a játékot a facebookon,persze like-oltam is már rég illetve követlek a twitteren és meg osztottam ott is:)További sok sikert a bloghoz,nagyon jó!!!

Zizi on 2012. június 26. 5:43 írta...

Wild Rice Salad with Beans, Avocado and Sesame Oil Dressing

Ingredients (serves 2)

For the salad
- 1/2 cup cooked wild or brown rice
- 6-7 big kale leaves or 300 g spinach/swiss chard, chopped
- 1 avocado, pitted and diced
- 1/2 cup beans, soaked overnight, drained and cooked (you can use canned beans too)
- 2-3 cloves garlic, chopped
- coconut or olive oil
- salt, pepper

For the dressing
- 3 tablespoons toasted sesame oil
- 1 tablespoon rice vinegar
- 1 tablespoon soy sauce
- juice of 1/2 lemon
- pepper

Method

Start by cooking the rice in one saucepan and the beans in another ( 1. bring the rice and water - about 3 cups - to boil, reduce heat, cover and simmer until the water absorbed, 2. bring the beans and water - about 2-3 cups - to boil, reduce heat and cook until beans are tender).

Meanwhile prepare the dressing. In a bowl mix together all the ingredients until combined. Heat coconut oil in a non-stick pan, saute garlic for 2-3 minutes. Add chopped kale/spinach/swiss chard, season with salt and pepper and cook for about 10 minutes.

In a large bowl toss everything together: cooled rice, beans, kale, avocade and the dressing. Serve immediately.

Megjegyzés küldése

2012. április 24., kedd

Vadrizs saláta babbal és avokádóval pirított szezámolajos öntettel + nyereményjáték


Amikor elindítottam ezt a blogot még nem tudtam mi lesz belőle. Aztán elkezdett alakulni, testet ölteni és mára a gyermekem lett. Hazugság lenne, ha azt mondanám, a blogot csak magamnak írom, hogy a receptek egy helyre legyenek gyűjtve. Szuper, hogy rendezetten megtalálok mindent egy helyen (+ még a Moleskine receptes naplómban, ami már olyan kövér a kinyomtatott vagy újságokból kivágott receptektől, hogy alig lehet becsukni :)). Ez a blog tehát neked és nektek is szól. Egy fejlődési folyamatot kísérhettek végig, ahol nem az A-ból B-be való eljutás a cél, hanem az út, amelyen haladok és kalandozok. Köszönöm mindenkinek, aki járt már nálam és visszajár vagy ezután fog még csak ide tévedni.

Néhány hete már kihirdettem a Facebook oldalon, hogy hurrá, éljen, elértük a bűvös 1000 fős tábort, szóval hamarosan nyereményjátékot hirdetek. Végre itt a játék. A nyeremény pedig - szerintem - nagyon szuper... én legalábbis nagyon örülnék ennek a szakácskönyvnek, ugyanis nekem még nincsen meg! :) 

Ezek szerint szakácskönyvet lehet nyerni?

IGEN!

Melyiket? - kérdezitek, ugye?

Hááááát... ezt!


Havas Dórát, alias Lila Fügét már ismerem egy ideje. Nagyon szeretem a blogját, mert néha igazi gyöngyszemekre bukkanok nála. A szakácskönyve letisztult, könnyen olvasható, átlátható, csodás képekkel és finom receptekkel (még a vegák is találnak maguknak benne sok-sok újdonságot!).


Szóval azt gondoltam, hogy ezt a könyvet sorsolom ki.* Hogy mit kell érte tenni? Írjátok meg nekem ide kommentben, hogy miért szerettek a blogomra látogatni, melyik a kedvenc receptetek vagy milyen recepteket szeretnétek látni még a blogon?

Aki növelni szeretné az esélyét a nyereményre, megteheti még a következőket:
1. Lájkolod Zizi kalandjait a Facebookon.**
2. Facebook oldalamon (ahol ez a blogbejegyzés megjelenik) megosztod a nyereményjátékot.
3. Követed Zizi kalandjait a Twitteren.**
4. Megosztod a nyereményjáték hírét Twitteren, kiteszed az alábbi mondatot az üzenőfaladra: "Lila Füge szakácskönyvet nyerhetsz @ziziadventures nyereményjátékán. Info:  http://bit.ly/JEczZB. #nyereményjáték"
5. Követed Zizi kalandjait a Pinteresten.**

Tehát, ha minden lépést megtesztek, hatszoros eséllyel indultok a nyereményért! :)

* A nyereményjáték saját befektetés, nem a könyv szerzője és nem is a kiadója szponzorálja!

**NE FELEJTSÉTEK EL: bármelyik lépést is teszitek meg, mindegyikről írjatok egy külön kommentet ide, hogy követni tudjam ki mit csinált! Ha már korábban lájkoltad a Zizi kalandjait Facebookon, meg már követsz egy ideje Twitteren vagy Pinteresten, erről is adjál hírt itt, mert csak így tudom összeállítani a nyereményért indulok névsorát.

A játék 2012. április 25-én kezdődik és május 6-ig várom a kommenteket. A nyereményt személyesen lehet majd átvenni Budapesten vagy tudom postázni is, de csak magyarországi címre.


És akkor a recept... ez inkább télfelejtő, tavaszváró recept. Első alkalommal leveleskellel készítettem el, második alkalommal már spenóttal. Került bele vadrizs és barnarizs keveréke, fehérjében gazdag bab, valamint tápláló, sok proteint és olajat tartalmazó avokádó. Az eredmény egy tál meleg, tápláló, vitamindús, laktató saláta.  Nem érdemes kihagyni!


Vadrizs saláta babbal és avokádóval pirított szezámolajos öntettel

Hozzávalók 2 főre:
Salátához:
- 1/2 csésze főtt vad/barnarizs
- 6-7 nagy levél leveleskel vagy 300 g spenót vagy mángold, felaprítva
- 1 avokádó, kimagozva, felkockázva
- 1/2 csésze bab, beáztatva éjszakára, leöblítve és megfőzve
- 2-3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- kókuszolaj vagy olívaolaj
- só, bors
Öntethez:
- 3 evőkanál pirított szezámolaj
- 1 evőkanál rizsecet vagy almaecet
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1/2 citrom, leve
- bors

Külön külön lábasban főzzük meg a rizst és a babot (kb. 1,5 óra kell a rizsnek és a babnak is). Közben készítsük el az öntetet: a hozzávalókat keverjük jól el egy tálban és tegyük félre. Készítsük el a zöldségeket. A zöldek mehetnek a salátába nyersen is, de egy 1 evőkanál kókuszolajon vagy olívaolajon és 2-3 gerezd fokhagymán, kevés sóval és borssal megpárolhatjuk kb. 10 perc alatt. Öntsük egy nagy tálba a megfőtt rizst, babot, a leveleskelt, az avokádót és öntsük le az öntettel.


29 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a blog, főleg a sok egészséges és változatos recept, és nem utolsósorban a nemzetközi konyhában való kalandozások miatt. Mivel még csak nemrég tévedtem ide, nem sok receptet próbáltam ki, de ha muszáj kedvencet választani, talán a vöröslencse- csicseriborsó- koriander leves. De a következő recept amit mindenképp ki akarok próbálni, az vagy a vegán cukormentes csokoládétorta málna coulis-val, vagy a tuti kakaós csokis diós keksz lesz.

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a szép kerek számhoz :) Legyen még több ezer!
    Hm... gyakran nézek be Hozzád, mindig a fotók fognak meg legelőször, utána olvasom a receptet is hozzá. Mivel nagy céklarajongó vagyok, a céklás-csokis torta az egyik nagy favoritom - és nagyon szívesen olvasnék még több tortás receptet.. Imádom az utazási beszámolóidat (kedvenc: Párizs tavasszal). :)

    Osztom a játékot a twitteren és a facebookon!

    VálaszTörlés
  3. Szia Zizi :) Szuper s blog, és gratulálok a kerek számhoz! Szép eredmény!!! Azért szeretem a blogodat, mert rá tudsz venni, hogy főzzek/ készítsek valami finomat :) Nálam még mindig nagy kedvenc a spenótos-diós penne, és még sok recept el van mentve a kedvencekben, amik elkészítésre várnak. A nyers csokitorta is ilyen. :) Facebook oldal like-olva, nyereményjáték megosztva. Szép napot! Gabi

    VálaszTörlés
  4. Én most akadtam a blogra, felfedezőként nézegetem a remeknél remekebb ötleteket. Like és megosztás megvolt.

    VálaszTörlés
  5. Szia,

    Én lassan 12 éve vagyok vega, bár még csak 23 éves vagyok. A családomban mindenki más nagy húsevő, édesanyámon kívül mindenki másnak elég nehéz feladat volt főzni nekem.
    A gasztroblogokkal csak nem régen ismerkedtem meg, ezt a blogot is anyukám mutatta nekem, azóta nagy rajongója vagyok (igen, facebookon is :)). Sokszor nézek be ide, gyakran nem is konkrét receptért, csak a képeket nézegetni vagy egy-egy alapanyagra külön rákeresve inspirációért. Amúgy nagyon hasonló az ízlésünk ételek és utazások terén, ezért szeretem ennyire a blogot.
    További sok-sok blog bejegyzést kívánok neked (és nekem)!

    VálaszTörlés
  6. FB like+megosztás ;)
    Nagyon örülök a játéknak,mert erre a könyvre már rég fája fogam ;) A blogodra azért szeretek jönni,mert valahogy mindig jókedvem lesz, ha meglátom a fejléced :) A legjobban az ízmorzsákat szeretem, annyira szuperek a fotók és tökjó hangulata van azoknak a bejegyzéseknek :)

    VálaszTörlés
  7. Bár nem vagyok vega, szeretem a blogodat, mert színes és remek ötleteket lehet gyűjteni, még nekem is (nagymama vagyok). Gratulálok, csak így tovább!

    VálaszTörlés
  8. A változatos és gusztusos kaják miatt szeretem ezt a blogot. És nem utolsósorban szeretem nézegetni a hangulatos fotókat.
    A facebook-on like-oltam a blogot és megosztottam ezt a nyereményjátékot.

    VálaszTörlés
  9. This comment has been removed by the author.

    VálaszTörlés
  10. Szia Zizi! Nagyon szeretem a blogod. Egyrészt inspirál, másrészt praktikus, mert sok receptedet kinéztem már magamnak és semmit sem változtatva készítettem el. Mind tökéletes volt. Hát, többek között ezért szeretem az írásaidat. És azért is, mert valahogy átjön a multikulturalitás, és az, hogy szereted a körülötted élőket, hogy figyelsz rájuk. Szépnek látod a világot és így mi is a te szemeddel nézhetjük. A kedvencem az avokadóval készült vegán torta, ami még kipróbálásra vár. Pont olyan recepteket látnék még szívesen, amilyeneket eddig is láttam. Ez egy különleges vegetáriánus blog és kivéve a speciális hozzávalókkal készülő ételeket, minden recept nagyon bejön.
    Követlek a Facebookon már egy ideje.
    Üdv: Margaretta

    VálaszTörlés
  11. Bár megrögzött húsevő vagyok (és maradok is :)), azért szeretek ide járni, mert ha valami nem-húsosra fáj a fogam, akkor biztos, hogy találok valami jó ötletet :)

    VálaszTörlés
  12. Az ilyen jó kis zöldséges kajákért, meg a sok csábító sütiért és még sorolhatnám. Már sok receptet kipróbáltam innen és mind jól működött.
    Az 1. és 2. Pont kipipálva! Pinterestezésen még gondolkodom, félek, hogy beszippant és még többet leszek online.

    VálaszTörlés
  13. hahooo zizi ^_^

    eleve is szerettem a blogodat, de miota talalkoztunk a lehel piacon, sokkal jobban szeretem.
    alapbol tok erdekes, de az hogy mondtad hogy tanultal is termeszetgyogyaszatot, nekem sokkal hihetobbe teszi, nagyon sok hagyomanyostol eltero konyhanal erzek meg en is kovetkezetlensegeket, pedig nem tanultam soha semmi ilyet.
    szeretem amikrol irsz, nekem teljesen megfelel a blogod ha ugyanilyeneket irsz tovabbra is "_"

    anna

    VálaszTörlés
  14. haho zizi

    (asszem eltunt az elozo kommentem, ha megse akkor kerlek torold)
    eleve is szerettem a blogodat, de miota osszefutottunk a lehelen, sokkal jobban szeretem. szeretem, hogy van mogotte szaktudas (mondtad hogy tanultal vmilyen termeszetgyogyaszatot), meg szeretem azert is mert erdekes.
    kedvenc receptem nincs bar tobbet is megcsinaltam mar. es nekem igy tetszik ahogy van, ha olyanokrol irsz mint eddig, az nekem pont jo lesz.

    anna

    VálaszTörlés
  15. twitteren megosztottam a varazsmondatot

    VálaszTörlés
  16. Szia!
    Nemrég találtam rá a blogra. Szerintem nagyon inspiráló, a főzés és a fotózás terén is. :) Még nem jutottam el addig, hogy kipróbáljam a recepteket, de már szemezgetek párral és tegnap eszembe jutottál miközben epres-mandulatejes turmixot csináltam. :) Ügyes vagy, jó a stílusod, csak így tovább. Esetleg ajánlhatnál még külföldi blogokat. :)

    VálaszTörlés
  17. Szeretek kalandozni az ételek és más kultúrák világában. Ezért egyformán szeretem olvasni a megosztott recepteket és a külföldön tett látogatásaidról szóló beszámolóidat. Külön plusz pont jár a szép képekért.
    A nyers tortát fogom mindenképp kipróbálni a közeljövőben. Meg szeretném, ha több nyers recept kerülne ide (akár egyszerű saláták is).

    VálaszTörlés
  18. Követlek a Facebook-on.

    VálaszTörlés
  19. Követlek a Pinterest-en.

    VálaszTörlés
  20. Követlek a Twitter-en.

    VálaszTörlés
  21. A fenti mondat megosztva a Twitter-en.

    VálaszTörlés
  22. es kivancsiva tettel, pinterestre regisztartam es ott is kovetlek
    (amugy tok tetszik, ugyis hianyzik nagyon a google reader shared items, tumblr meg nem tetszik, lehet ez lesz a nyero)

    VálaszTörlés
  23. Csak nemrég találtam rád, így még nincs kedvencem, de nagyon tetszenek így elsőre a képek :)

    VálaszTörlés
  24. gyarmathy nóri2012. május 4. 6:59

    Már nem tudom,hogy és miként bukkantam a blogodra de imádom és azóta majdnem minden nap nézem és várom az új bejegyzéseket.Először is azért szeretem,mert imádok főzni-sütni,új dolgokat kitalálni és a receptjeid mindig adnak ötletet.Aztán mert próbálok minnél egészségesebb dolgokat készíteni.Még csak 16 éves vagyok de mindíg újabbnál-újabb receptek után kutatok(ezzel nagy segítségére vagyok anyunak:P)és a blogod ebben nagyon nagy segítséget ad.Múltkor nem tudtuk mit csináljunk csicseriborsóból,ezért csak gyorsan bepötyögtem h zizikalandjai.com és már készült is a csicseriborsós padlizsán ragu:)(aminek persze óriási sikere volt)Jah és persze a az utazós történeteket is imádom,múltkor pont azon a hétvégén voltam prágába miután te is feltöltötted a beszámolódat,jó volt újra vissza nézni:)
    Rengeteg kedvenc receptem van,pl.:céklás csokitorta,a palacsinták..és még tudnám sorolni:D
    Megosztottam a nyereményjátékot facebookon és persze like-oltam már nagyon rég:)Illetve követlek twitteren és posztoltam is.További sok sikert a
    bloghoz!!

    VálaszTörlés
  25. gyarmathy nóri2012. május 4. 7:20

    Azt már nem tudom,hogyan találtam rá a blogodra de imádom.Majdnem minden nap nézem,hogy van-e új bejegyzés.Először is azért szeretem,mert imádok sütni-főzni,új recepteket kitalálni és ebben a blogod nagyon sokat segít.Aztán általában próbálok minél egészségesebb dolgokat készíteni és ugye rengeteg csuda jó,egészséges recept is van az oldalon.Még csak 16 éves vagyok de állandóan újabbnál-újabb receptek után kutatok(anyu nagy örömére:D),múltkor nem tudtuk,mit készítsünk csicseriborsóból,így hát csak bepötyögtem,hogy zizikaladjai.com és már készült is a csicseriborsós padlizsán ragu,hála neked a család imádja a csicseriborsót:DJah és persze az utazásos történeteket is imádom.Múltkor pont azon a hétvégén voltam Prágába mikor te is feltetted a Prágai beszámolóidat,jó volt vissza nézni azt a sok szépet.
    Megosztottam a játékot a facebookon,persze like-oltam is már rég illetve követlek a twitteren és meg osztottam ott is:)További sok sikert a bloghoz,nagyon jó!!!

    VálaszTörlés
  26. Wild Rice Salad with Beans, Avocado and Sesame Oil Dressing

    Ingredients (serves 2)

    For the salad
    - 1/2 cup cooked wild or brown rice
    - 6-7 big kale leaves or 300 g spinach/swiss chard, chopped
    - 1 avocado, pitted and diced
    - 1/2 cup beans, soaked overnight, drained and cooked (you can use canned beans too)
    - 2-3 cloves garlic, chopped
    - coconut or olive oil
    - salt, pepper

    For the dressing
    - 3 tablespoons toasted sesame oil
    - 1 tablespoon rice vinegar
    - 1 tablespoon soy sauce
    - juice of 1/2 lemon
    - pepper

    Method

    Start by cooking the rice in one saucepan and the beans in another ( 1. bring the rice and water - about 3 cups - to boil, reduce heat, cover and simmer until the water absorbed, 2. bring the beans and water - about 2-3 cups - to boil, reduce heat and cook until beans are tender).

    Meanwhile prepare the dressing. In a bowl mix together all the ingredients until combined. Heat coconut oil in a non-stick pan, saute garlic for 2-3 minutes. Add chopped kale/spinach/swiss chard, season with salt and pepper and cook for about 10 minutes.

    In a large bowl toss everything together: cooled rice, beans, kale, avocade and the dressing. Serve immediately.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez