Pages

2012. március 19., hétfő

Vegán sütőtök csicseriborsó curry

Bejegyezte: Zizi dátum: 8:20

Február elején egyszer csak megkívántam az indiait, vagyis élt a vágy bennem, hogy főzzek valami finom indiait, aminek az illata belengi az egész lakást. A vágyat tett követte: gyors receptkeresés (thanks BBC Good Food), alapanyag beszerzés és irány a konyha.

A sütőtök szezonja lassan lejár, tudom. Ha már nem kaptok sütőtököt készítsétek el padlizsánból vagy karfiolból, ha egy kis indiaira vágytok. Én jázmin rizst főztem hozzá, de ha több időtök van varázsoljatok az asztalra házi naan kenyeret. Prerna receptjét már elég rég kinéztem, remélem hamarosan kipróbálom, mert már nagyon ennék egy kis házi puha, fokhagymával jól bedörzsölt naan kenyeret. 

Vegán sütőtök csicseriborsó curry

Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök, meghámozva, kimagozva, felkockázva
- 400 g (1 konzerv) csicseriborsó, lecsöpögtetve
- 400 ml kókusztej
- 250 ml zöldség alaplé
- 3 evőkanál sárga curry paszta
- 2 fej vöröshagyma, felaprítva
- 1 evőkanál fekete mustmármag
- 1 teáskanál őrölt kardamom
- 1evőkanál napraforgó olaj
- 1 db lime frissen facsart leve
- friss menta
- naan kenyér vagy főtt jázmin rizs a tálaláshoz

Egy lábasban hevítsük fel az olajat, a curry pasztát a hagymával, kardamommal és mustármagokkal, amíg illatos lesz (kb. 2-3 perc). Adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt, jól keverjük át, hogy a hagymás, fűszeres keverék mindenhol befedje. Öntsük hozzá a zöldséglevet és a kókusztejet. Forraljuk fel, adjuk hozzá a csicseriborsót és főzzük alacsonyabb lángon további 10 percig, amíg a sütőtök megpuhul, de nem fő szét. Keverjük hozzá a kifacsart lime levét. Tálaljuk rizzsel és szórjuk meg aprított mentával.

   

2 megjegyzés on "Vegán sütőtök csicseriborsó curry"

Juci on 2012. március 21. 8:54 írta...

Ez az egyik kedvenc nalunk, szokszor keszitek curry-t. Mindig az kerul bele, ami eppen otthon van. Naan kenyerrel pedig bizony isteni...

Zizi on 2012. június 26. 5:46 írta...

Vegan Pumpkin Chickpeas Curry

Ingredients (serves 2-3)

- 1 kg pumpkin, peeled, cut into small cubes
- 400 g (1 can) chickpeas, drained and rinsed
- 400 ml coconut milk
- 250 ml vegetable stock
- 3 tablespoons yellow curry paste
- 2 onions, finely chopped
- 1 tablespoon black mustard seed
- 1 teaspoon ground cardamom
- 1 tablespoon sunflower oil
- juice of 1 lime
- mint
- naan bread or boiled rice to serve

Method

Heat the oil in a pan, then gently fry the curry paste with the onions, cardamom and mustard seed for 2-3 minutes until fragrant. Add the cubed pumpkin and coat in the paste. Pour in the vegetable stock and coconut milk. Bring everything to a boil, add the chickpeas, then cook for on lower heat about 10 minutes until the squash is tender. Stir in the juice of the lime. Turn off the heat, sprinkle the curry with mint leaves. Serve with naan breads of boiled rice.

Megjegyzés küldése

2012. március 19., hétfő

Vegán sütőtök csicseriborsó curry


Február elején egyszer csak megkívántam az indiait, vagyis élt a vágy bennem, hogy főzzek valami finom indiait, aminek az illata belengi az egész lakást. A vágyat tett követte: gyors receptkeresés (thanks BBC Good Food), alapanyag beszerzés és irány a konyha.

A sütőtök szezonja lassan lejár, tudom. Ha már nem kaptok sütőtököt készítsétek el padlizsánból vagy karfiolból, ha egy kis indiaira vágytok. Én jázmin rizst főztem hozzá, de ha több időtök van varázsoljatok az asztalra házi naan kenyeret. Prerna receptjét már elég rég kinéztem, remélem hamarosan kipróbálom, mert már nagyon ennék egy kis házi puha, fokhagymával jól bedörzsölt naan kenyeret. 

Vegán sütőtök csicseriborsó curry

Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök, meghámozva, kimagozva, felkockázva
- 400 g (1 konzerv) csicseriborsó, lecsöpögtetve
- 400 ml kókusztej
- 250 ml zöldség alaplé
- 3 evőkanál sárga curry paszta
- 2 fej vöröshagyma, felaprítva
- 1 evőkanál fekete mustmármag
- 1 teáskanál őrölt kardamom
- 1evőkanál napraforgó olaj
- 1 db lime frissen facsart leve
- friss menta
- naan kenyér vagy főtt jázmin rizs a tálaláshoz

Egy lábasban hevítsük fel az olajat, a curry pasztát a hagymával, kardamommal és mustármagokkal, amíg illatos lesz (kb. 2-3 perc). Adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt, jól keverjük át, hogy a hagymás, fűszeres keverék mindenhol befedje. Öntsük hozzá a zöldséglevet és a kókusztejet. Forraljuk fel, adjuk hozzá a csicseriborsót és főzzük alacsonyabb lángon további 10 percig, amíg a sütőtök megpuhul, de nem fő szét. Keverjük hozzá a kifacsart lime levét. Tálaljuk rizzsel és szórjuk meg aprított mentával.

   

2 megjegyzés:

  1. Ez az egyik kedvenc nalunk, szokszor keszitek curry-t. Mindig az kerul bele, ami eppen otthon van. Naan kenyerrel pedig bizony isteni...

    VálaszTörlés
  2. Vegan Pumpkin Chickpeas Curry

    Ingredients (serves 2-3)

    - 1 kg pumpkin, peeled, cut into small cubes
    - 400 g (1 can) chickpeas, drained and rinsed
    - 400 ml coconut milk
    - 250 ml vegetable stock
    - 3 tablespoons yellow curry paste
    - 2 onions, finely chopped
    - 1 tablespoon black mustard seed
    - 1 teaspoon ground cardamom
    - 1 tablespoon sunflower oil
    - juice of 1 lime
    - mint
    - naan bread or boiled rice to serve

    Method

    Heat the oil in a pan, then gently fry the curry paste with the onions, cardamom and mustard seed for 2-3 minutes until fragrant. Add the cubed pumpkin and coat in the paste. Pour in the vegetable stock and coconut milk. Bring everything to a boil, add the chickpeas, then cook for on lower heat about 10 minutes until the squash is tender. Stir in the juice of the lime. Turn off the heat, sprinkle the curry with mint leaves. Serve with naan breads of boiled rice.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez