Pages

2012. március 10., szombat

Szuper reggeli: citromos-mákos kókusztejes bulgur

Bejegyezte: Zizi dátum: 10:18

Folytatódik a szuper reggeli sorozat! Ebbe már került egy kis édesítő, de tényleg minimális. Szuper finom, könnyű elkészíteni, tápláló, laktató, különleges, nem mindennapi reggeli. 

Igen, jól olvastátok a címben, bulgurt használtam az elkészítéséhez. A bulgurt eddig köretként, sós ételek készítéséhez használtam fel. Heidi Super Natural Every Day című szakácskönyvének köszönhetően megtanultam, hogy nemcsak ebéd vagy vacsora készülhet ebből a gabonából (tört búza), hanem reggeli is. Krémes kókusztejben és vízben főztem meg, egy kevés mézzel édesítettem és belekerült a mák és a citrom kiváló párosa is.


Citromos-mákos kókusztejes bulgur

Hozzávalók 2 főre:
- 180 ml kókusztej
- 120 ml víz
- 70 g bulgur
- 1 teáskanál mák
- 1/2 bio citrom reszelt héja
- 4 teáskanál méz
- 1/4 teáskanál só
- 15 g szeletelt, pirított mandula

Száraz serpenyőben 5-7 perc alatt pirítsuk meg a szeletelt mandulát, majd tegyük félre.

Egy lábasban melegítsük fel a kókusztejet és a vizet, majd keverjük bele a bulgurt és forraljuk fel. Ekkor vegyük takarékra a lángot és főzzük 15-20 percig, amíg a bulgur megpuhul és magába szívja a folyadékot.  Keverjük bele a mézet, a mákot és a citromhéjat. Ha szükséges adjunk még hozzá egy kevés vizet vagy kókusztejet, hogy krémes maradjon az állaga. Tálaljuk melegen, szórjuk meg még egy kevés citromhéjjal és a pirított mandulával.



1 megjegyzés on "Szuper reggeli: citromos-mákos kókusztejes bulgur"

Zizi on 2012. április 24. 5:20 írta...

Creamy Coconut Bulgur with Lemon and Poppy Seed

Ingredients (serves 2)

- 180 ml coconut milk
- 120 ml water
- 70 g bulgur
- 1 teaspoon poppy seeds
- greated zest of 1/2 lemon
- 4 teaspoon honey
- 1/4 teaspoon salt
- 15 g almond, roasted, chopped

Method

Roast the almonds in a dry non-stick pan for 5-7 minutes. Set aside to cool, then chop them roughly.

In a pan heat coconut milk and water. Stir in the bulgur and bring it to boil. Turn down the heat to medium and cook the mixture for 15-20 minutes, until the bulgur is tender and creamy (if the liquid is absorbed before the bulgur has cooked, stir in more water or coconut milk - 3-4 tablespoons at a time). Add honey, poppy seeds and lemon zest. Serve warm with toasted almond on top.

Megjegyzés küldése

2012. március 10., szombat

Szuper reggeli: citromos-mákos kókusztejes bulgur


Folytatódik a szuper reggeli sorozat! Ebbe már került egy kis édesítő, de tényleg minimális. Szuper finom, könnyű elkészíteni, tápláló, laktató, különleges, nem mindennapi reggeli. 

Igen, jól olvastátok a címben, bulgurt használtam az elkészítéséhez. A bulgurt eddig köretként, sós ételek készítéséhez használtam fel. Heidi Super Natural Every Day című szakácskönyvének köszönhetően megtanultam, hogy nemcsak ebéd vagy vacsora készülhet ebből a gabonából (tört búza), hanem reggeli is. Krémes kókusztejben és vízben főztem meg, egy kevés mézzel édesítettem és belekerült a mák és a citrom kiváló párosa is.


Citromos-mákos kókusztejes bulgur

Hozzávalók 2 főre:
- 180 ml kókusztej
- 120 ml víz
- 70 g bulgur
- 1 teáskanál mák
- 1/2 bio citrom reszelt héja
- 4 teáskanál méz
- 1/4 teáskanál só
- 15 g szeletelt, pirított mandula

Száraz serpenyőben 5-7 perc alatt pirítsuk meg a szeletelt mandulát, majd tegyük félre.

Egy lábasban melegítsük fel a kókusztejet és a vizet, majd keverjük bele a bulgurt és forraljuk fel. Ekkor vegyük takarékra a lángot és főzzük 15-20 percig, amíg a bulgur megpuhul és magába szívja a folyadékot.  Keverjük bele a mézet, a mákot és a citromhéjat. Ha szükséges adjunk még hozzá egy kevés vizet vagy kókusztejet, hogy krémes maradjon az állaga. Tálaljuk melegen, szórjuk meg még egy kevés citromhéjjal és a pirított mandulával.



1 megjegyzés:

  1. Creamy Coconut Bulgur with Lemon and Poppy Seed

    Ingredients (serves 2)

    - 180 ml coconut milk
    - 120 ml water
    - 70 g bulgur
    - 1 teaspoon poppy seeds
    - greated zest of 1/2 lemon
    - 4 teaspoon honey
    - 1/4 teaspoon salt
    - 15 g almond, roasted, chopped

    Method

    Roast the almonds in a dry non-stick pan for 5-7 minutes. Set aside to cool, then chop them roughly.

    In a pan heat coconut milk and water. Stir in the bulgur and bring it to boil. Turn down the heat to medium and cook the mixture for 15-20 minutes, until the bulgur is tender and creamy (if the liquid is absorbed before the bulgur has cooked, stir in more water or coconut milk - 3-4 tablespoons at a time). Add honey, poppy seeds and lemon zest. Serve warm with toasted almond on top.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez