Pages

2012. március 4., vasárnap

Hétvégi ízmorzsák

Bejegyezte: Zizi dátum: 11:37
Új sorozat indul itt a blogon "Hétvégi ízmorzsák" címmel vasárnap esténként. Képeket (iPhone-nal készülteket) fogok megosztani ételekről, az élet apró örömeiről, boldogságról, újdonságról, amelyek a hétvégén történtek velem. Írjátok meg nekem, hogy nektek mi volt a hétvége legszebb pillanata, legfinomabb étele - ti készítettétek vagy valahol ettétek.

Szép hetet, sok-sok napsütést, finom falatokat kívánok nektek jövő hétre!


Konyha, amelyről álmodozok... (Villa-Bagatelle, Brót Pékség)

Habos cappucino mézzel


Az örök befutó: pisztáciás csiga a Brót Pékségben

A második recept, amit kipróbáltam Hugh-Fearnley-Whittingstall: River Cottage - Veg Every Day! című szakácskönyvből: leveleskel-gomba lasagne. Tuti befutó, az egész család imádta. Recept hamarosan a blogon. Hugh egy nyarat áldozott arra, hogy kipróbálja a vegetáriánus táplálkozást, amelyről sorozat is készült. Érdemes végignézni Youtube-on a sorozatot, sokat lehet tanulni belőle, újdonságokat ellesni, sok-sok finomság receptjét megtanulni.

Szombat késő esti sütögetés eredménye: banános-csokoládés cupcake. Könnyű, habos, falnivaló. Elkészül újra és akkor lesz recept is a blogon.

Vasárnap reggel...

Frissen facsart répa- és almalé vasárnap reggelire... vitaminnal tele és természetesen édes!

Mártogatós vasárnapi ebéd...

Humusz (recept hamarosan), Anna fokhagymás-kék sajtos mártogatósa, zöldségek, pirított pita kenyér...

Vasárnap esti program: vegán forró csokoládé és néhány magazin... Gratulálok Verának, az Éva magazinban megjelent receptjeihez és fotóihoz!


5 megjegyzés on "Hétvégi ízmorzsák"

Anonymous írta...

Akkor lenne egy pár kérdésem :)
A banános-csokoládés cupcake receptje mikor várható??? Annyira, de annyira megkívántam... :(
A répa-alma italt higítod vízzel vagy nem?
Hogy készült a vegán forró csoki?
Köszi előre is a válaszokat! :)
Ágnes

Zita on 2012. március 5. 0:04 írta...

Szia Ágnes!

Néhány hetet tudsz várni a cupcake receptjére? Ha nem, írj emailt és átküldöm emailben. :)

A répát és az almát is gyümölcscentrifugával préseltem és a végén adtam hozzá egy kevés vizet, de tényleg csak egy keveset.

A vegán forró csoki nagyon egyszerű: valamilyen növényi tej kell hozzá (zab, rizs, szója), kakaó és édesítő (nádcukor, méz, juharszirup, stb.). Készíthető karobból is, de én nem igazán szeretem az ízét. 1-2 teáskanál kakaóport + ízlés szerinti édesítőt kikeversz 2-3 teáskanál hideg tejjel. A maradék tejet felmelegíted, ráöntöd a kakaóra, jól elkevered és már kész is.

TeaRoom on 2012. március 6. 0:41 írta...

Szuper ötlet ez a sorozat, nagyon várjuk a többi részt is!

Anonymous írta...

Köszi a válaszokat!
Ok, megpróbálok várni a cupcake receptre, ha nem sikerül, akkor majd küldök mailt. :) Köszi a lehetőséget!
Ágnes

Rambling Tart on 2012. március 7. 2:46 írta...

So many wonderful shots that make me feel warm and cozy and happy to be alive. :-)

Megjegyzés küldése

2012. március 4., vasárnap

Hétvégi ízmorzsák

Új sorozat indul itt a blogon "Hétvégi ízmorzsák" címmel vasárnap esténként. Képeket (iPhone-nal készülteket) fogok megosztani ételekről, az élet apró örömeiről, boldogságról, újdonságról, amelyek a hétvégén történtek velem. Írjátok meg nekem, hogy nektek mi volt a hétvége legszebb pillanata, legfinomabb étele - ti készítettétek vagy valahol ettétek.

Szép hetet, sok-sok napsütést, finom falatokat kívánok nektek jövő hétre!


Konyha, amelyről álmodozok... (Villa-Bagatelle, Brót Pékség)

Habos cappucino mézzel


Az örök befutó: pisztáciás csiga a Brót Pékségben

A második recept, amit kipróbáltam Hugh-Fearnley-Whittingstall: River Cottage - Veg Every Day! című szakácskönyvből: leveleskel-gomba lasagne. Tuti befutó, az egész család imádta. Recept hamarosan a blogon. Hugh egy nyarat áldozott arra, hogy kipróbálja a vegetáriánus táplálkozást, amelyről sorozat is készült. Érdemes végignézni Youtube-on a sorozatot, sokat lehet tanulni belőle, újdonságokat ellesni, sok-sok finomság receptjét megtanulni.

Szombat késő esti sütögetés eredménye: banános-csokoládés cupcake. Könnyű, habos, falnivaló. Elkészül újra és akkor lesz recept is a blogon.

Vasárnap reggel...

Frissen facsart répa- és almalé vasárnap reggelire... vitaminnal tele és természetesen édes!

Mártogatós vasárnapi ebéd...

Humusz (recept hamarosan), Anna fokhagymás-kék sajtos mártogatósa, zöldségek, pirított pita kenyér...

Vasárnap esti program: vegán forró csokoládé és néhány magazin... Gratulálok Verának, az Éva magazinban megjelent receptjeihez és fotóihoz!


5 megjegyzés:

  1. Akkor lenne egy pár kérdésem :)
    A banános-csokoládés cupcake receptje mikor várható??? Annyira, de annyira megkívántam... :(
    A répa-alma italt higítod vízzel vagy nem?
    Hogy készült a vegán forró csoki?
    Köszi előre is a válaszokat! :)
    Ágnes

    VálaszTörlés
  2. Szia Ágnes!

    Néhány hetet tudsz várni a cupcake receptjére? Ha nem, írj emailt és átküldöm emailben. :)

    A répát és az almát is gyümölcscentrifugával préseltem és a végén adtam hozzá egy kevés vizet, de tényleg csak egy keveset.

    A vegán forró csoki nagyon egyszerű: valamilyen növényi tej kell hozzá (zab, rizs, szója), kakaó és édesítő (nádcukor, méz, juharszirup, stb.). Készíthető karobból is, de én nem igazán szeretem az ízét. 1-2 teáskanál kakaóport + ízlés szerinti édesítőt kikeversz 2-3 teáskanál hideg tejjel. A maradék tejet felmelegíted, ráöntöd a kakaóra, jól elkevered és már kész is.

    VálaszTörlés
  3. Szuper ötlet ez a sorozat, nagyon várjuk a többi részt is!

    VálaszTörlés
  4. Köszi a válaszokat!
    Ok, megpróbálok várni a cupcake receptre, ha nem sikerül, akkor majd küldök mailt. :) Köszi a lehetőséget!
    Ágnes

    VálaszTörlés
  5. So many wonderful shots that make me feel warm and cozy and happy to be alive. :-)

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez