Pages

2012. január 28., szombat

A tuti kakaós csokis diós keksz

Bejegyezte: Zizi dátum: 9:45

Ha azon gondolkodtok, hogy milyen nasit süssetek holnapra a tea/kávé mellé vagy esetleg a vasárnap esti filmnézéshez, akkor ajánlom a tuti csokis-diós kekszet, amibe még mogyoróvaj is került. Meg fogjátok nekem köszönni. :) Langyosan fogyasztva a legjobb, amikor még a csoki olvadt benne. 

Ne szégyelljünk befalni belőle kettőt, hármat.

Vagy négyet.

Ha senki nem lát minket, lehet öt is. :)


Gyerekkoromban háztartási kekszen, Pilóta kekszen és vaníliás karikán nőttem fel. Gondolom ezzel sokan vannak így. Érdekes, hogy akkor nem volt divat Magyarországon a kekszsütés (vagy csak én maradtam ki belőle?), pedig milyen egyszerű. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a nedves hozzávalókat, a kettőt összedolgozzuk, golyóbisokat formázunk és már irány is a sütő. 

Manapság viszont divat kekszet sütni. Vihetjük magunkkal iskolába, munkahelyre, moziba, utazáshoz, vendégségbe. Könnyű csomagolni, dobozban egy-két hétig elállnának, ha nem ennénk meg hamarabb! Süthetjük a családnak, barátoknak, szerelmünknek, gyerekünknek, rokonoknak vagy csak magunknak. Szeretetünk kifejezésének egyik eszköze lehet. 

Ízkombinációk tekintetében határ a csillagos ég. Kísérletezzetek és írjátok meg nekem, hogy nektek melyik a tuti receptetek!


Tuti kakaós csokis diós keksz 

Hozzávalók:
- 1 bögre tönköly fehérliszt, szitálva
- 1/2 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt, szitálva
- 1/2 bögre kakaópor (cukrozatlan), szitálva
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 bögre puha vaj
- 1/2 bögre nádcukor
- 1/2 bögre mogyoróvaj
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 2 db bio tojás
- 100 g 70%-os csokoládé, felkockázva
- dió, felaprítva
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztek, kakaó, szódabikarbóna, só. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a nádcukorral. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, jól keverjük el, majd kóstoljuk meg. Óvatosan, mert utána nehéz lesz abbahagyni! :) Adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliát, majd öntsük az egészet a száraz hozzávalókhoz. Keverjük bele a csokit és a diót. Formázzunk golyókat a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ahol a golyókat lelapítjuk a tenyerünkkel. Sülés során egy kicsit nőni fognak, így hagyjunk helyet két keksz között. 170 fokon kb. 10-15 percig süssük. Ellenőrizzük, nehogy megégjenek.

Ebből a mennyiségből nekem 32 darab lett.


További keksz receptek itt.



1 megjegyzés on "A tuti kakaós csokis diós keksz"

Zita on 2012. március 8. 6:09 írta...

Cocoa, chocolate, walnut cookies
(Recipe inspired by Bakerella)

Ingredients (makes about 32 cookies)

- 1 cup white spelt flour, sifted
- 1/2 cup whole wheat spelt flour, sifted
- 1/2 cup cocoa (unsweetend), sifted
- 1 teaspoon baking soda
- 1/2 teaspoon salt
- 1/2 cup butter, softened
- 1/2 cup cane sugar
- 1/2 cup smooth peanut butter
- 1 teaspoon vanilla
- 2 organic eggs
- 100 g dark chocolate (70% cocoa content), roughly chopped
- walnut, chopped

Method

Preheat the oven to 170C (350F). Line the baking sheet with parchment paper and set aside.

In a bowl mix together the dry ingredients: flours, cocoa, baking soda and salt. In another bowl cream butter with cane sugar, then stir in peanut butter and mix until fluffy and light (you can also taste it, it's so yummie :)). Add vanilla, eggs and mix until combined. Add the dry ingredients to the wet and mix until combined. Stir in the chocolate and the walnut. Take two teaspoons of the dough, form a ball and place on the prepared baking sheet. Flatten the ball slightly, then repeat with the remaining dough. Bake for 10-15 minutes at 170C (350F).

Megjegyzés küldése

2012. január 28., szombat

A tuti kakaós csokis diós keksz


Ha azon gondolkodtok, hogy milyen nasit süssetek holnapra a tea/kávé mellé vagy esetleg a vasárnap esti filmnézéshez, akkor ajánlom a tuti csokis-diós kekszet, amibe még mogyoróvaj is került. Meg fogjátok nekem köszönni. :) Langyosan fogyasztva a legjobb, amikor még a csoki olvadt benne. 

Ne szégyelljünk befalni belőle kettőt, hármat.

Vagy négyet.

Ha senki nem lát minket, lehet öt is. :)


Gyerekkoromban háztartási kekszen, Pilóta kekszen és vaníliás karikán nőttem fel. Gondolom ezzel sokan vannak így. Érdekes, hogy akkor nem volt divat Magyarországon a kekszsütés (vagy csak én maradtam ki belőle?), pedig milyen egyszerű. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a nedves hozzávalókat, a kettőt összedolgozzuk, golyóbisokat formázunk és már irány is a sütő. 

Manapság viszont divat kekszet sütni. Vihetjük magunkkal iskolába, munkahelyre, moziba, utazáshoz, vendégségbe. Könnyű csomagolni, dobozban egy-két hétig elállnának, ha nem ennénk meg hamarabb! Süthetjük a családnak, barátoknak, szerelmünknek, gyerekünknek, rokonoknak vagy csak magunknak. Szeretetünk kifejezésének egyik eszköze lehet. 

Ízkombinációk tekintetében határ a csillagos ég. Kísérletezzetek és írjátok meg nekem, hogy nektek melyik a tuti receptetek!


Tuti kakaós csokis diós keksz 

Hozzávalók:
- 1 bögre tönköly fehérliszt, szitálva
- 1/2 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt, szitálva
- 1/2 bögre kakaópor (cukrozatlan), szitálva
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 bögre puha vaj
- 1/2 bögre nádcukor
- 1/2 bögre mogyoróvaj
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 2 db bio tojás
- 100 g 70%-os csokoládé, felkockázva
- dió, felaprítva
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztek, kakaó, szódabikarbóna, só. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a nádcukorral. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, jól keverjük el, majd kóstoljuk meg. Óvatosan, mert utána nehéz lesz abbahagyni! :) Adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliát, majd öntsük az egészet a száraz hozzávalókhoz. Keverjük bele a csokit és a diót. Formázzunk golyókat a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ahol a golyókat lelapítjuk a tenyerünkkel. Sülés során egy kicsit nőni fognak, így hagyjunk helyet két keksz között. 170 fokon kb. 10-15 percig süssük. Ellenőrizzük, nehogy megégjenek.

Ebből a mennyiségből nekem 32 darab lett.


További keksz receptek itt.



1 megjegyzés:

  1. Cocoa, chocolate, walnut cookies
    (Recipe inspired by Bakerella)

    Ingredients (makes about 32 cookies)

    - 1 cup white spelt flour, sifted
    - 1/2 cup whole wheat spelt flour, sifted
    - 1/2 cup cocoa (unsweetend), sifted
    - 1 teaspoon baking soda
    - 1/2 teaspoon salt
    - 1/2 cup butter, softened
    - 1/2 cup cane sugar
    - 1/2 cup smooth peanut butter
    - 1 teaspoon vanilla
    - 2 organic eggs
    - 100 g dark chocolate (70% cocoa content), roughly chopped
    - walnut, chopped

    Method

    Preheat the oven to 170C (350F). Line the baking sheet with parchment paper and set aside.

    In a bowl mix together the dry ingredients: flours, cocoa, baking soda and salt. In another bowl cream butter with cane sugar, then stir in peanut butter and mix until fluffy and light (you can also taste it, it's so yummie :)). Add vanilla, eggs and mix until combined. Add the dry ingredients to the wet and mix until combined. Stir in the chocolate and the walnut. Take two teaspoons of the dough, form a ball and place on the prepared baking sheet. Flatten the ball slightly, then repeat with the remaining dough. Bake for 10-15 minutes at 170C (350F).

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez