Pages

2011. december 19., hétfő

Vega karácsony - Sütőtökös burgonyapüré rozmaringgal

Bejegyezte: Zizi dátum: 5:13

A köretek tárháza kifogyhatatlan. Most ebből jön majd egy csokornyi, hogy legyen mit tálalnunk a vörösáfonyás pisztácia mandula sült mellé vagy húsevőknek a pulyka/liba/kacsa mellé. Sok-sok finomság, mindenféle ízvilág, ez jellemzi nálunk az asztalt karácsonykor. Egy főfogás mellé rengeteg köret társul, amelyeket egymással is lehet fogyasztani, de akár külön-külön is, ha egy gyors ebédet vagy vacsorát kell összedobnunk.

Vegánok hagyják el a tejet, tejszínt, adjanak hozzá olívaolajat/kókuszolajat és zabtejszínt.

Nektek melyik a kedvenc köretetek karácsonykor? 

Sütőtökös burgonyapüré rozmaringgal

Hozzávalók 4 főre:
- 450 g sütőtök (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 450 g burgonya (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 100 ml tejszín vagy tejföl
- 20 g vaj
- 1 szál friss rozmaring levelei, felaprítva
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors

A meghámozott, felkockázott sütőtököt és burgonyát tegyük fel sós vízben főni. Kb. 20-25 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le. Öntsük a zöldséget vissza a lábasba, adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, majd burgonyatörővel pépesre törjük. Ízesítsük sóval, borssal és a rozmaringgal. Jól keverjük el és melegen tálaljuk.

További vega karácsony receptek:
Vörösáfonyás pisztácia mandula sült
Sütőtök pite


2 megjegyzés on "Vega karácsony - Sütőtökös burgonyapüré rozmaringgal"

Anonymous írta...

Ezt is elkészítettem. Nagyon finom volt! Még a végén vega leszek..:-)) Erika

Zita on 2012. január 19. 3:39 írta...

Mashed Pumpkin Potatoes with Rosemary

Ingredients (serves 4)

- 450 g pumpkin, peeled, cut into small cubes
- 450 g potatoes, peeled, cut into small cubes
- 100 ml cream or sour cream
- 20 g unsalted butter
- 1 sprig rosemary, leaves chopped
- sea salt
- pepper

Method

In a large sauce pan cover potatoes and pumpkin with water. Bring to boil and simmer until potatoes are tender, 20-25 minutes. Drain potatoes and pumpkin. Mash with a potato masher, mixer or immersion blender. Add cream/sour cream and butter to thin a bit and make mash creamier. Season with salt, pepper and rosemary. Serve it warm with the cranberry pistachio nut roast.

Megjegyzés küldése

2011. december 19., hétfő

Vega karácsony - Sütőtökös burgonyapüré rozmaringgal


A köretek tárháza kifogyhatatlan. Most ebből jön majd egy csokornyi, hogy legyen mit tálalnunk a vörösáfonyás pisztácia mandula sült mellé vagy húsevőknek a pulyka/liba/kacsa mellé. Sok-sok finomság, mindenféle ízvilág, ez jellemzi nálunk az asztalt karácsonykor. Egy főfogás mellé rengeteg köret társul, amelyeket egymással is lehet fogyasztani, de akár külön-külön is, ha egy gyors ebédet vagy vacsorát kell összedobnunk.

Vegánok hagyják el a tejet, tejszínt, adjanak hozzá olívaolajat/kókuszolajat és zabtejszínt.

Nektek melyik a kedvenc köretetek karácsonykor? 

Sütőtökös burgonyapüré rozmaringgal

Hozzávalók 4 főre:
- 450 g sütőtök (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 450 g burgonya (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 100 ml tejszín vagy tejföl
- 20 g vaj
- 1 szál friss rozmaring levelei, felaprítva
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors

A meghámozott, felkockázott sütőtököt és burgonyát tegyük fel sós vízben főni. Kb. 20-25 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le. Öntsük a zöldséget vissza a lábasba, adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, majd burgonyatörővel pépesre törjük. Ízesítsük sóval, borssal és a rozmaringgal. Jól keverjük el és melegen tálaljuk.

További vega karácsony receptek:
Vörösáfonyás pisztácia mandula sült
Sütőtök pite


2 megjegyzés:

  1. Ezt is elkészítettem. Nagyon finom volt! Még a végén vega leszek..:-)) Erika

    VálaszTörlés
  2. Mashed Pumpkin Potatoes with Rosemary

    Ingredients (serves 4)

    - 450 g pumpkin, peeled, cut into small cubes
    - 450 g potatoes, peeled, cut into small cubes
    - 100 ml cream or sour cream
    - 20 g unsalted butter
    - 1 sprig rosemary, leaves chopped
    - sea salt
    - pepper

    Method

    In a large sauce pan cover potatoes and pumpkin with water. Bring to boil and simmer until potatoes are tender, 20-25 minutes. Drain potatoes and pumpkin. Mash with a potato masher, mixer or immersion blender. Add cream/sour cream and butter to thin a bit and make mash creamier. Season with salt, pepper and rosemary. Serve it warm with the cranberry pistachio nut roast.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez