Pages

2011. november 22., kedd

Vegán kókusz zab palacsinta datolya sziruppal, kókuszchips-szel és mandarinnal

Bejegyezte: Zizi dátum: 5:02

Megszokhattátok már nálam, hogy kísérletezem különlegesebb lisztekkel és alternatív édesítőszerekkel. Most két ilyen dolgot is kipróbáltam egy receptben. Nem volt betervezve a palacsinta sütés múlt vasárnapra, de kedvet kaptam hozzá, hogy egy új fajtát próbáljak ki és végre használjam a kókuszlisztemet, amit néhány hónapja vettem. 


Van már néhány kókuszos palacsinta a blogomon, de egyikhez sem használtam kókuszlisztet, ami laktóz- és gluténmentes. Ez a fajta liszt friss kókuszhúsból készül, amelyet előtte szárítottak és zsírtalanítottak, majd finomra őrlik. Állaga hasonlít a búzaliszthez és nagyon finom kókusz illata van. Alacsony a szénhidráttartalma és kiváló fehérjeforrás is. Ezt a lisztet kevertem zabliszttel (szintén gluténmentes - de fogyasztása nem ajánlott lisztérzékenyeknek, noha legtöbbjüknél nem okoz problémát - és nagyon kedvező árú) és tönköly fehérliszttel.

Édesítésre pedig datolya szirupot használtam. Régóta szerettem volna beszerezni ezt az alternatív édesítőszert, amit csak datolyából készítenek és semmilyen színezőanyag, tartósítószer nincsen benne. Toszkánában sikerült vennem, de van remény rá, hogy itthon is kapható. Sötét színű, sűrű és nagyon édes, szóval nem kell belőle sokat használni.


Vegán kókusz zab palacsinta datolya sziruppal és mandarinnal

Hozzávalók 8-10 db-hoz:
- 1 bögre tönköly fehérliszt
- 1/4 bögre zabliszt
- 1/4 bögre kókuszliszt
- 2 evőkanál foszfátmentes sütőpor
- 1 bögre zabtej vagy mandulatej
- 1 evőkanál datolya szirup (helyettesíthetű juharsziruppal vagy mézzel)
- 2 evőkanál kókuszolaj + egy kevés a sütéshez
- 1 rúd vanília, kikapart magjai
- csipet só
- kókuszchips
- mandarin
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztek, sütőpor, só. Egy másikban pedig a nedves hozzávalókat: zabtej/mandulatej, kókuszolaj, datolya szirup, vanília. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát kapunk (ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kevés zabtejjel). Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen.

Tegyünk egy kevés kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig. Mi kevés datolya szirupot locsoltunk még a palacsintákra, megszórtuk kókuszchips-szel és mandarinnal ettük. Tuti finom!




3 megjegyzés on "Vegán kókusz zab palacsinta datolya sziruppal, kókuszchips-szel és mandarinnal"

chriesi on 2011. november 22. 6:15 írta...

Eszméletlen jól néznek ki! Mmm...!!

Alexa Christi on 2011. november 23. 0:28 írta...

Csatlakozom! :)

Zita on 2011. december 19. 2:22 írta...

Vegan Coconut Oat Pancakes with Date Syrup, Coconut Chips and Clementine

Ingredients (makes 8-10 pancakes)

- 1 cup white spelt flour
- 1/4 cup oat flour
- 1/4 cup coconut flour
- 2 tablespoons aluminium free baking powder
- 1 cup oat milk or almond milk
- 1 tablespoon date syrup
- 2 tablespoons coconut oil + for cooking
- 1 vanilla bean, split and seeded
- pinch of salt
- unsweetend coconut chips
- clementines

In a bowl mix together the dry ingredients: flours, baking powder, salt. In another separate bowl mix together oatmilk, coconut oil, vanilla and date syrup. Give each mixture a stir then add the wet to the dry combining just until mixed. Set aside for 5 minutes to allow the batter to rise. Prepare a non-stick pan with 1 teaspoon oil on medium heat. Spoon batter into pan, forming a pancake. Cook until lightly brown on the bottom. Turn and brown the other side. Serve with clementines, coconut chips and more date syrup if you want.

Megjegyzés küldése

2011. november 22., kedd

Vegán kókusz zab palacsinta datolya sziruppal, kókuszchips-szel és mandarinnal


Megszokhattátok már nálam, hogy kísérletezem különlegesebb lisztekkel és alternatív édesítőszerekkel. Most két ilyen dolgot is kipróbáltam egy receptben. Nem volt betervezve a palacsinta sütés múlt vasárnapra, de kedvet kaptam hozzá, hogy egy új fajtát próbáljak ki és végre használjam a kókuszlisztemet, amit néhány hónapja vettem. 


Van már néhány kókuszos palacsinta a blogomon, de egyikhez sem használtam kókuszlisztet, ami laktóz- és gluténmentes. Ez a fajta liszt friss kókuszhúsból készül, amelyet előtte szárítottak és zsírtalanítottak, majd finomra őrlik. Állaga hasonlít a búzaliszthez és nagyon finom kókusz illata van. Alacsony a szénhidráttartalma és kiváló fehérjeforrás is. Ezt a lisztet kevertem zabliszttel (szintén gluténmentes - de fogyasztása nem ajánlott lisztérzékenyeknek, noha legtöbbjüknél nem okoz problémát - és nagyon kedvező árú) és tönköly fehérliszttel.

Édesítésre pedig datolya szirupot használtam. Régóta szerettem volna beszerezni ezt az alternatív édesítőszert, amit csak datolyából készítenek és semmilyen színezőanyag, tartósítószer nincsen benne. Toszkánában sikerült vennem, de van remény rá, hogy itthon is kapható. Sötét színű, sűrű és nagyon édes, szóval nem kell belőle sokat használni.


Vegán kókusz zab palacsinta datolya sziruppal és mandarinnal

Hozzávalók 8-10 db-hoz:
- 1 bögre tönköly fehérliszt
- 1/4 bögre zabliszt
- 1/4 bögre kókuszliszt
- 2 evőkanál foszfátmentes sütőpor
- 1 bögre zabtej vagy mandulatej
- 1 evőkanál datolya szirup (helyettesíthetű juharsziruppal vagy mézzel)
- 2 evőkanál kókuszolaj + egy kevés a sütéshez
- 1 rúd vanília, kikapart magjai
- csipet só
- kókuszchips
- mandarin
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztek, sütőpor, só. Egy másikban pedig a nedves hozzávalókat: zabtej/mandulatej, kókuszolaj, datolya szirup, vanília. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát kapunk (ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kevés zabtejjel). Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen.

Tegyünk egy kevés kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig. Mi kevés datolya szirupot locsoltunk még a palacsintákra, megszórtuk kókuszchips-szel és mandarinnal ettük. Tuti finom!




3 megjegyzés:

  1. Eszméletlen jól néznek ki! Mmm...!!

    VálaszTörlés
  2. Vegan Coconut Oat Pancakes with Date Syrup, Coconut Chips and Clementine

    Ingredients (makes 8-10 pancakes)

    - 1 cup white spelt flour
    - 1/4 cup oat flour
    - 1/4 cup coconut flour
    - 2 tablespoons aluminium free baking powder
    - 1 cup oat milk or almond milk
    - 1 tablespoon date syrup
    - 2 tablespoons coconut oil + for cooking
    - 1 vanilla bean, split and seeded
    - pinch of salt
    - unsweetend coconut chips
    - clementines

    In a bowl mix together the dry ingredients: flours, baking powder, salt. In another separate bowl mix together oatmilk, coconut oil, vanilla and date syrup. Give each mixture a stir then add the wet to the dry combining just until mixed. Set aside for 5 minutes to allow the batter to rise. Prepare a non-stick pan with 1 teaspoon oil on medium heat. Spoon batter into pan, forming a pancake. Cook until lightly brown on the bottom. Turn and brown the other side. Serve with clementines, coconut chips and more date syrup if you want.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez