Pages

2011. november 28., hétfő

Taste of Japan főzőshow

Bejegyezte: Zizi dátum: 6:45

Hálás köszönet a Makifood Főzőiskola meghívásának, múlt pénteken részt vehettem Chef Maki japán főzőshow-ján az A38 hajón


Maki egy különleges menüsort állított össze és bebizonyította, hogy a japán ételek is elkészíthetők gyorsan, apró trükkökkel. Ha a megszokottól eltérőt szeretnénk, néhány különleges - de beszerezhető - alapanyaggal csodájára járhatnak vacsora vendégeink "szaktudásunknak". :) Maki minden egyes étel elkészítését bemutatta, beszélgető társával - Auréllal, aki nyolc évet élt Japánban - együtt pedig érdekes történeteket osztottak meg a résztvevőkkel, így betekintést nyerhettünk Japán kultúrájába, a japán emberek életébe és étkezési szokásaiba. Maki néhány darabot készített az egyes ételekből, az összes résztvevőnek azonban az A38 hajó konyháján készítették el a kóstolókat Maki receptjei alapján.

Sushi rizs legyezése

Olyan kulisszatitkokat tudhattunk meg, hogy miért kell a sushi rizst legyezni, hogyan kell egy rákot megtisztítani (engem vegát ez nem érint, de sokaknak hasznos információ) és, hogy a sushi nem csak úgy néz ki, ahogyan idehaza ismerjük.

Nektek is elárulom... a sushi rizs legyezése azért fontos, mert így könnyebben lehűl miközben már hozzáadtuk az ízesítést (szójaszósz, cukor, stb.), valamint a rizs jobban magába szívja az ízesítést és fényesebb is lesz!

Készül a temarizushi...

Elkészült temarizushi golyócskák kapribogyóval és citrom szeletekkel...

A menüsor:
1. Temarizushi - Labda formájú rizsgolyó füstölt lazaccal
2. Kisetsu no Yasai Misoshiru - Miso leves idényzöldségekből
3. Ebi Shinjou - Gőzben párolt rákpogácsa
4. Shungiku no Gomaae - Krizantém szezámöntettel
5. Kushikatsu to Misodare- Sertésnyárs/Zöldségnyárs miso szósszal
6. Mini Dorayaki - Édes babbal töltött tészta tallérka

Krizantém levelek blansírozása

Számomra a legérdekesebb a kriazantém volt, amelynek a zöld leveleit Maki blansírozta, szójaszósszal, cukorral, szezámolajjal ízesítette, valamint pirított, majd mozsárban összetört fekete szezámmagot kevert hozzá. Ki gondolta volna, hogy a krizantém levelek is ehetők és ilyen finomak? :)

A másik kedvencem a mini dorayaki volt. A japánok nem esznek édességet ebéd és vacsora után, inkább a délelőtti vagy délutáni teázáshoz, kávézáshoz esznek édes dolgokat. Azonban Maki tudja, hogy a magyarok édesszájúak, így a menü végén megkóstolhattuk a mini palacsintákat, amelynek a tésztájába nem került semmilyen édesítőszer, viszont a krémbe - azuki babkrém - igen. Furának tűnhet, hogy babból készített krémet a palacsintákhoz, de nekem nagyon bejött. Úgyis imádok új palacsinta recepteket kipróbálni, úgyhogy hamarosan jövök a mini dorayaki receptjével.


Az estet színesítette a Marumoto üzlet zöld tea kóstolóival. Olyan különleges teákat kóstolhattunk, mint a Genmaicha (pirított japán zöld tea) és az Ureshinocha (japán zöld tea pirított barna rizzsel).


Az este nagyon jó hangulatban telt, köszönet Makinak és a szervezőknek!


0 megjegyzés on "Taste of Japan főzőshow"

Megjegyzés küldése

2011. november 28., hétfő

Taste of Japan főzőshow


Hálás köszönet a Makifood Főzőiskola meghívásának, múlt pénteken részt vehettem Chef Maki japán főzőshow-ján az A38 hajón


Maki egy különleges menüsort állított össze és bebizonyította, hogy a japán ételek is elkészíthetők gyorsan, apró trükkökkel. Ha a megszokottól eltérőt szeretnénk, néhány különleges - de beszerezhető - alapanyaggal csodájára járhatnak vacsora vendégeink "szaktudásunknak". :) Maki minden egyes étel elkészítését bemutatta, beszélgető társával - Auréllal, aki nyolc évet élt Japánban - együtt pedig érdekes történeteket osztottak meg a résztvevőkkel, így betekintést nyerhettünk Japán kultúrájába, a japán emberek életébe és étkezési szokásaiba. Maki néhány darabot készített az egyes ételekből, az összes résztvevőnek azonban az A38 hajó konyháján készítették el a kóstolókat Maki receptjei alapján.

Sushi rizs legyezése

Olyan kulisszatitkokat tudhattunk meg, hogy miért kell a sushi rizst legyezni, hogyan kell egy rákot megtisztítani (engem vegát ez nem érint, de sokaknak hasznos információ) és, hogy a sushi nem csak úgy néz ki, ahogyan idehaza ismerjük.

Nektek is elárulom... a sushi rizs legyezése azért fontos, mert így könnyebben lehűl miközben már hozzáadtuk az ízesítést (szójaszósz, cukor, stb.), valamint a rizs jobban magába szívja az ízesítést és fényesebb is lesz!

Készül a temarizushi...

Elkészült temarizushi golyócskák kapribogyóval és citrom szeletekkel...

A menüsor:
1. Temarizushi - Labda formájú rizsgolyó füstölt lazaccal
2. Kisetsu no Yasai Misoshiru - Miso leves idényzöldségekből
3. Ebi Shinjou - Gőzben párolt rákpogácsa
4. Shungiku no Gomaae - Krizantém szezámöntettel
5. Kushikatsu to Misodare- Sertésnyárs/Zöldségnyárs miso szósszal
6. Mini Dorayaki - Édes babbal töltött tészta tallérka

Krizantém levelek blansírozása

Számomra a legérdekesebb a kriazantém volt, amelynek a zöld leveleit Maki blansírozta, szójaszósszal, cukorral, szezámolajjal ízesítette, valamint pirított, majd mozsárban összetört fekete szezámmagot kevert hozzá. Ki gondolta volna, hogy a krizantém levelek is ehetők és ilyen finomak? :)

A másik kedvencem a mini dorayaki volt. A japánok nem esznek édességet ebéd és vacsora után, inkább a délelőtti vagy délutáni teázáshoz, kávézáshoz esznek édes dolgokat. Azonban Maki tudja, hogy a magyarok édesszájúak, így a menü végén megkóstolhattuk a mini palacsintákat, amelynek a tésztájába nem került semmilyen édesítőszer, viszont a krémbe - azuki babkrém - igen. Furának tűnhet, hogy babból készített krémet a palacsintákhoz, de nekem nagyon bejött. Úgyis imádok új palacsinta recepteket kipróbálni, úgyhogy hamarosan jövök a mini dorayaki receptjével.


Az estet színesítette a Marumoto üzlet zöld tea kóstolóival. Olyan különleges teákat kóstolhattunk, mint a Genmaicha (pirított japán zöld tea) és az Ureshinocha (japán zöld tea pirított barna rizzsel).


Az este nagyon jó hangulatban telt, köszönet Makinak és a szervezőknek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez