Pages

2011. október 26., szerda

Koya - udon tészta bár - London

Bejegyezte: Zizi dátum: 0:42

Amikor augusztusban Londonba mentem az FBC-re, több helyet előre kinéztem, ahova feltétlen szeretnék elmenni. Ilyen hely a Koya, egy japán udon tészta bár. Ha jól emlékszem, Gwyneth Paltrow hírleveléből értesültem erről a fantasztikus kis étteremről. Tényleg, ismeritek a Goop-ot? Sok hasznos információ található az oldalon, érdemes Gwyneth hírlevelére feliratkozni.


Ebédidőben értünk oda és szemfülességünknek köszönhetően sikerült asztalt kapnunk néhány percen belül. Egyébként az étterem előtti pici padon várakoztunk volna. Sok japán vendég is volt, így biztosak voltunk benne, hogy jó helyre érkeztünk. A kiszolgálás gyors, kedves, segítenek választani, ha bizonytalan lennél. A design letisztult, egyszerű mégis hangulatos. A konyha nyitott, sőt oda is lehet ülni bámészkodni, mert van egy hosszúkás asztal a konyhapult előtt, így ebéd vagy vacsora közben láthatjuk a sürgés-forgást, előkészítést, főzést.

A fehér vastag udon tésztát frissen készítik, amelyhez a lisztet Japánból importálják. Lehet választani meleg udont meleg alaplével vagy pedig hideg udont meleg alaplével. Mi az elsőnél maradtunk és kértünk előételnek a napi ajánlatból savanyított uborkát, gombasalátát, valamint diós tofu alga salátát. Az udonból vegetáriánus verziót kértem, így vegán alaplé és udon mellé pirított tofut és újhagymát kaptam.






Az ételre nem kellett sokat várnunk, ami jó volt, mert már nagyon éhesek voltunk. A saláták finomak voltak, a leves pedig fantasztikus. Imádtam a natúr ízű, kicsit gumis állagú, de mégis megfelelően puha udont, hozzá egy kis levest kanalazva. A tofu kiválóan volt megpirítva, az újhagyma pedig frissességet adott az egészhez. A barátaim halas verziót választottak és ők is elégedettek voltak.





Hétfőtől vasárnapig van nyitva a Koya, ebédet 12 és 15 óra között, vacsorát pedig 17:30 és 22:30 között szervíroznak. Ahogy említettem mi ebédidőben értünk oda és a hely tele volt, szóval előfordulhat, hogy várni kell asztalra, de mindenképpen megéri!




Koya
49 Frith Street, Soho
London
W1D 4SQ
www.koya.co.uk

Legközelebbi megálló: Tottenham Court Road tube
Telefon: +44 20 7434 4463
Fő ételek: £6.70 - £14.70


1 megjegyzés on "Koya - udon tészta bár - London"

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia on 2011. október 31. 13:47 írta...

Zizi!
Épp ma láttam erről egy filmet, nagyon érdekes volt.

Az én receptem a VKF-re itt található:
http://gesztenyeblog.blogspot.com/2011/10/emma-sutotok-kremlevese-piritott.html

Megjegyzés küldése

2011. október 26., szerda

Koya - udon tészta bár - London


Amikor augusztusban Londonba mentem az FBC-re, több helyet előre kinéztem, ahova feltétlen szeretnék elmenni. Ilyen hely a Koya, egy japán udon tészta bár. Ha jól emlékszem, Gwyneth Paltrow hírleveléből értesültem erről a fantasztikus kis étteremről. Tényleg, ismeritek a Goop-ot? Sok hasznos információ található az oldalon, érdemes Gwyneth hírlevelére feliratkozni.


Ebédidőben értünk oda és szemfülességünknek köszönhetően sikerült asztalt kapnunk néhány percen belül. Egyébként az étterem előtti pici padon várakoztunk volna. Sok japán vendég is volt, így biztosak voltunk benne, hogy jó helyre érkeztünk. A kiszolgálás gyors, kedves, segítenek választani, ha bizonytalan lennél. A design letisztult, egyszerű mégis hangulatos. A konyha nyitott, sőt oda is lehet ülni bámészkodni, mert van egy hosszúkás asztal a konyhapult előtt, így ebéd vagy vacsora közben láthatjuk a sürgés-forgást, előkészítést, főzést.

A fehér vastag udon tésztát frissen készítik, amelyhez a lisztet Japánból importálják. Lehet választani meleg udont meleg alaplével vagy pedig hideg udont meleg alaplével. Mi az elsőnél maradtunk és kértünk előételnek a napi ajánlatból savanyított uborkát, gombasalátát, valamint diós tofu alga salátát. Az udonból vegetáriánus verziót kértem, így vegán alaplé és udon mellé pirított tofut és újhagymát kaptam.






Az ételre nem kellett sokat várnunk, ami jó volt, mert már nagyon éhesek voltunk. A saláták finomak voltak, a leves pedig fantasztikus. Imádtam a natúr ízű, kicsit gumis állagú, de mégis megfelelően puha udont, hozzá egy kis levest kanalazva. A tofu kiválóan volt megpirítva, az újhagyma pedig frissességet adott az egészhez. A barátaim halas verziót választottak és ők is elégedettek voltak.





Hétfőtől vasárnapig van nyitva a Koya, ebédet 12 és 15 óra között, vacsorát pedig 17:30 és 22:30 között szervíroznak. Ahogy említettem mi ebédidőben értünk oda és a hely tele volt, szóval előfordulhat, hogy várni kell asztalra, de mindenképpen megéri!




Koya
49 Frith Street, Soho
London
W1D 4SQ
www.koya.co.uk

Legközelebbi megálló: Tottenham Court Road tube
Telefon: +44 20 7434 4463
Fő ételek: £6.70 - £14.70


1 megjegyzés:

  1. Zizi!
    Épp ma láttam erről egy filmet, nagyon érdekes volt.

    Az én receptem a VKF-re itt található:
    http://gesztenyeblog.blogspot.com/2011/10/emma-sutotok-kremlevese-piritott.html

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez