Pages

2011. július 17., vasárnap

Bazsalikomos-diós-juhsajtos keksz

Bejegyezte: Zizi dátum: 23:40

Múlt szerdán délelőtt megláttam Vikinél a receptet, el is határoztam, hogy megsütöm ezt a sós kekszet. Amúgy is kívántam már a sós sütit egy ideje, így legalább megvolt hozzá az indok. Van egy gyors, jó recept! Aznap nagyon meleg volt, nem is tudom hova tűnt az eszem, amikor nekiálltam megsütni nemcsak ezt a kekszet, hanem még 16 db rebarbarás-diós-chia magos (azték zsálya) muffint is.

A recepten minimálisat változtattam. Tettem bele zöldfűszert, bazsalikomot, ráadásul citromosat. Ha nem kapunk citromosat, tehetünk bele sima bazsalikomot és belereszelhetjük fél citromnak a héját. Nagyon finom lett, szóval ha jön a hűvösebb idő, érdemes kipróbálni.


Bazsalikomos-diós-juhsajtos keksz

Hozzávalók:
- 150 g tönköly fehérliszt
- 100 g hideg vaj, felkockázva
- 100 g juhsajt, reszelve
- 10-15 levél citromos bazsalikom levél, felaprítva
- 3 evőkanál dió, felaprítva
- 1 teáskanál só

Egy tálban morzsoljuk el a hideg vajat a liszttel, adjuk hozzá a sajtot, bazsalikomot, diót, sót és dolgozzuk össze (akkor jó, ha már nem ragad a tálhoz). Vágjuk a tésztát ketté, formázzunk rudakat belőlük (kb. 10-12 cm hosszú és 3-4 cm átmérőjű legyen). Csomagoljuk folpackba őket és tegyük a hűtőbe legalább egy órára. Kivéve, a rudakból kb. 5 mm vastag szeleteket vágjunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kekszeket. Hagyjunk helyet közöttük, mert fognak nőni. Előmelegített sütőben 15 perc alatt 170 fokon aranybarnára sütjük a kekszeket.



5 megjegyzés on "Bazsalikomos-diós-juhsajtos keksz"

Colors in the Kitchen on 2011. július 18. 6:11 írta...

ez nekem nagyon tetszik! kiváló nasi! meglep, hogy Vikinél nem láttam korábban :)

Zizi on 2011. július 21. 8:22 írta...

Süsd meg, nagyon fini! :)

Zizi on 2011. július 21. 8:36 írta...

Basil-walnut-pecorino crackers

Ingredients

- 150 g white spelt flour
- 100 g cold butter, diced
- 100 g pecorino cheese, grated
- 10-15 lemon basil leaves, chopped
- 3 tablespoons walnut, roughly chopped
- 1 teaspoon salt

In a bowl crumble the cold butter with the flour. Add salt, cheese, basil and walnut. Mix everythig together until incorporated. Divide the dough into half and transfer each of them to clingfilm and shape into logs (10-12 cm long, 3-4 cm diameter). Wrap well and place in the fridge until hard, at least 1 hour.

Meanwhile preheat the oven to 170C (325F) and line a baking sheet with parchment paper. Unwrap the logs and cut crosswise into 5 mm thick slices. Arrange the crackers on the prepared pan. Bake the crackers until golden brown on the edges and lighter in the centre (for about 15 minutes). Transfer to a wire rack and let cool completely. The crackers will keep in an airtight container in cool dry place for up to 10 days.

Édes és Keserű on 2011. augusztus 1. 3:29 írta...

Ez nekem is nagyon tetszik, jó lesz ősszel majd nasinak

Titi on 2011. szeptember 19. 7:11 írta...

Ez isteni lehet!

Megjegyzés küldése

2011. július 17., vasárnap

Bazsalikomos-diós-juhsajtos keksz


Múlt szerdán délelőtt megláttam Vikinél a receptet, el is határoztam, hogy megsütöm ezt a sós kekszet. Amúgy is kívántam már a sós sütit egy ideje, így legalább megvolt hozzá az indok. Van egy gyors, jó recept! Aznap nagyon meleg volt, nem is tudom hova tűnt az eszem, amikor nekiálltam megsütni nemcsak ezt a kekszet, hanem még 16 db rebarbarás-diós-chia magos (azték zsálya) muffint is.

A recepten minimálisat változtattam. Tettem bele zöldfűszert, bazsalikomot, ráadásul citromosat. Ha nem kapunk citromosat, tehetünk bele sima bazsalikomot és belereszelhetjük fél citromnak a héját. Nagyon finom lett, szóval ha jön a hűvösebb idő, érdemes kipróbálni.


Bazsalikomos-diós-juhsajtos keksz

Hozzávalók:
- 150 g tönköly fehérliszt
- 100 g hideg vaj, felkockázva
- 100 g juhsajt, reszelve
- 10-15 levél citromos bazsalikom levél, felaprítva
- 3 evőkanál dió, felaprítva
- 1 teáskanál só

Egy tálban morzsoljuk el a hideg vajat a liszttel, adjuk hozzá a sajtot, bazsalikomot, diót, sót és dolgozzuk össze (akkor jó, ha már nem ragad a tálhoz). Vágjuk a tésztát ketté, formázzunk rudakat belőlük (kb. 10-12 cm hosszú és 3-4 cm átmérőjű legyen). Csomagoljuk folpackba őket és tegyük a hűtőbe legalább egy órára. Kivéve, a rudakból kb. 5 mm vastag szeleteket vágjunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kekszeket. Hagyjunk helyet közöttük, mert fognak nőni. Előmelegített sütőben 15 perc alatt 170 fokon aranybarnára sütjük a kekszeket.



5 megjegyzés:

  1. ez nekem nagyon tetszik! kiváló nasi! meglep, hogy Vikinél nem láttam korábban :)

    VálaszTörlés
  2. Basil-walnut-pecorino crackers

    Ingredients

    - 150 g white spelt flour
    - 100 g cold butter, diced
    - 100 g pecorino cheese, grated
    - 10-15 lemon basil leaves, chopped
    - 3 tablespoons walnut, roughly chopped
    - 1 teaspoon salt

    In a bowl crumble the cold butter with the flour. Add salt, cheese, basil and walnut. Mix everythig together until incorporated. Divide the dough into half and transfer each of them to clingfilm and shape into logs (10-12 cm long, 3-4 cm diameter). Wrap well and place in the fridge until hard, at least 1 hour.

    Meanwhile preheat the oven to 170C (325F) and line a baking sheet with parchment paper. Unwrap the logs and cut crosswise into 5 mm thick slices. Arrange the crackers on the prepared pan. Bake the crackers until golden brown on the edges and lighter in the centre (for about 15 minutes). Transfer to a wire rack and let cool completely. The crackers will keep in an airtight container in cool dry place for up to 10 days.

    VálaszTörlés
  3. Ez nekem is nagyon tetszik, jó lesz ősszel majd nasinak

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez