Pages

2011. június 3., péntek

Avokádókrémes makaróni

Bejegyezte: Zizi dátum: 4:26

Ez az étel alapvetően vegán, ha bolti száraz durum tésztából készítjük. Viszont tesztelni szerettem volna újra a tésztagépemet, így készítettem hozzá friss tésztát durumlisztből és tojásból. A formát nézzétek el nekem, ez volt az első próbálkozásom makarónit illetően. Dundik, nem egyforma hosszúságúak, de az én kezem munkáját dicsérik és nagyon finom! :) Ha bolti tésztát használunk (200 g), akkor kb. 25 perc alatt készen van az étel. A tésztát kell csak megfőzni hozzá, a szósz maga nyers. A "zsíros" krémes avokádó és a citrom savanykás frissessége igazán jó párosítás. Üde könnyű nyári ebéd vagy vacsora egy tál salátával.

Avokádókrémes makaróni

Hozzávalók 2 főre:
Tésztához.
- 200 g durumliszt
- 2 db bio tojás
- egy csipet só
Avokádókrémhez:
- 2 db érett avokádó, meghámozva, kimagozva
- 3 gerezd fokhagyma, meghámozva
- 1 db bio citrom leve + reszelt héja a tálaláshoz
- kis maréknyi friss bazsalikom
- só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj


A tésztához keverjük össze egy tálban a lisztet a tojással és a sóval. Gyúrjunk belőle ruganyos, nem ragadós tésztát. Tésztagéppel készítsünk bármilyen formát belőle, tegyük lisztezett deszkára, majd főzzük ki adagokban forrásban lévő sós vízben. Kb. 3-5 perc szükséges a friss tésztának és akkor jó, ha feljött a víz felszínére. Öntsük a tésztát egy tálba és tegyük félre.

Botmixerrel pürésítsük a krém hozzávalóit (kivéve a citrom héját). Kanalazzuk a krémet a tészta tetejére, jól keverjük át. Tálaljuk, szórjuk meg még frissen őrölt borssal és a citromhéjjal. Javaslom, hogy egyszerre annyit készítsünk, amennyit meg tudunk enni, ugyanis az avokádónak nem tesz jót a melegítés, így nem ajánlott felmelegíteni.


4 megjegyzés on "Avokádókrémes makaróni"

Juci on 2011. június 3. 6:18 írta...

szerintem teljesen rendben vannak a tesztak:) en bizony igy is megennem!

Zizi on 2011. június 4. 11:36 írta...

Creamy avocado macaroni

Ingredients (serves 2)

For the pasta
- 2 organic eggs
- 200 g semolina flour + more for dusting
- a pinch of salt

For the avocado creamy sauce
- 2 ripe avocados, peeled and pitted
- 3 garlic cloves, peeled
- 1 lemon's freshly squeezed juice + lemon zest
- small handful of basil
- salt, pepper
- 1 tablespoon olive oil

To make the sauce place all the ingredients in the food processor. Start blending it until becomes very smooth. Set aside.

To make the pasta dough mix together the flour with the eggs and salt in a bowl. Using your hands knead the dough until it gets elastic, kind of soft and doesn't stick to your fingers anymore. Set aside for 15 minutes. In smaller portions press the dough through the pasta machine making macaronis or any kind of shape. Sprinkle them with flour.

In the meantime bring salted water to a boil in a medium sized pan. Add in the macaronis (in portions). When the noodles begin to float (3-5 minutes) on the top, remove with a slotted spoon, drain and rinse well and place pasta into a bowl. Follow this procedure until all the macaronis have been cooked. Pour sauce over the pasta and toss until fully combined. Garnish with lemon zest, pepper and serve immediately. (This dish does not reheat well due to the avocado in the sauce.)

Fondantina on 2011. június 6. 13:28 írta...

Szia Zizi,

szeretnék kérni egy kis segítséget.
Én Kolozsváron vagyok egyetemista, Kommunikáció és PR szakon és a szakdolgozatom témája a A gasztroblogok és a vendéglátóipari PR kapcsolatának elemzése. Ennek az elkészítéséhez szeretném kérni a segítséged. Egy online kérdőívet kellene kitölteni (10 kérdés). Ezekre lenne jó, ha minél részletesebben válaszolnál. A kérdőív ezen a címen érhető el: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/457802771/1/
Előre is köszönöm a segítséget.

kicsi vú on 2011. július 6. 3:56 írta...

Megcsináltam! Szuper gyors és finom - frissítő a citromossága. Ha lett volna itthon parmezán, még jobb lett volna. Biztos, hogy fogom még készíteni. Köszi!

Megjegyzés küldése

2011. június 3., péntek

Avokádókrémes makaróni


Ez az étel alapvetően vegán, ha bolti száraz durum tésztából készítjük. Viszont tesztelni szerettem volna újra a tésztagépemet, így készítettem hozzá friss tésztát durumlisztből és tojásból. A formát nézzétek el nekem, ez volt az első próbálkozásom makarónit illetően. Dundik, nem egyforma hosszúságúak, de az én kezem munkáját dicsérik és nagyon finom! :) Ha bolti tésztát használunk (200 g), akkor kb. 25 perc alatt készen van az étel. A tésztát kell csak megfőzni hozzá, a szósz maga nyers. A "zsíros" krémes avokádó és a citrom savanykás frissessége igazán jó párosítás. Üde könnyű nyári ebéd vagy vacsora egy tál salátával.

Avokádókrémes makaróni

Hozzávalók 2 főre:
Tésztához.
- 200 g durumliszt
- 2 db bio tojás
- egy csipet só
Avokádókrémhez:
- 2 db érett avokádó, meghámozva, kimagozva
- 3 gerezd fokhagyma, meghámozva
- 1 db bio citrom leve + reszelt héja a tálaláshoz
- kis maréknyi friss bazsalikom
- só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj


A tésztához keverjük össze egy tálban a lisztet a tojással és a sóval. Gyúrjunk belőle ruganyos, nem ragadós tésztát. Tésztagéppel készítsünk bármilyen formát belőle, tegyük lisztezett deszkára, majd főzzük ki adagokban forrásban lévő sós vízben. Kb. 3-5 perc szükséges a friss tésztának és akkor jó, ha feljött a víz felszínére. Öntsük a tésztát egy tálba és tegyük félre.

Botmixerrel pürésítsük a krém hozzávalóit (kivéve a citrom héját). Kanalazzuk a krémet a tészta tetejére, jól keverjük át. Tálaljuk, szórjuk meg még frissen őrölt borssal és a citromhéjjal. Javaslom, hogy egyszerre annyit készítsünk, amennyit meg tudunk enni, ugyanis az avokádónak nem tesz jót a melegítés, így nem ajánlott felmelegíteni.


4 megjegyzés:

  1. szerintem teljesen rendben vannak a tesztak:) en bizony igy is megennem!

    VálaszTörlés
  2. Creamy avocado macaroni

    Ingredients (serves 2)

    For the pasta
    - 2 organic eggs
    - 200 g semolina flour + more for dusting
    - a pinch of salt

    For the avocado creamy sauce
    - 2 ripe avocados, peeled and pitted
    - 3 garlic cloves, peeled
    - 1 lemon's freshly squeezed juice + lemon zest
    - small handful of basil
    - salt, pepper
    - 1 tablespoon olive oil

    To make the sauce place all the ingredients in the food processor. Start blending it until becomes very smooth. Set aside.

    To make the pasta dough mix together the flour with the eggs and salt in a bowl. Using your hands knead the dough until it gets elastic, kind of soft and doesn't stick to your fingers anymore. Set aside for 15 minutes. In smaller portions press the dough through the pasta machine making macaronis or any kind of shape. Sprinkle them with flour.

    In the meantime bring salted water to a boil in a medium sized pan. Add in the macaronis (in portions). When the noodles begin to float (3-5 minutes) on the top, remove with a slotted spoon, drain and rinse well and place pasta into a bowl. Follow this procedure until all the macaronis have been cooked. Pour sauce over the pasta and toss until fully combined. Garnish with lemon zest, pepper and serve immediately. (This dish does not reheat well due to the avocado in the sauce.)

    VálaszTörlés
  3. Szia Zizi,

    szeretnék kérni egy kis segítséget.
    Én Kolozsváron vagyok egyetemista, Kommunikáció és PR szakon és a szakdolgozatom témája a A gasztroblogok és a vendéglátóipari PR kapcsolatának elemzése. Ennek az elkészítéséhez szeretném kérni a segítséged. Egy online kérdőívet kellene kitölteni (10 kérdés). Ezekre lenne jó, ha minél részletesebben válaszolnál. A kérdőív ezen a címen érhető el: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/457802771/1/
    Előre is köszönöm a segítséget.

    VálaszTörlés
  4. Megcsináltam! Szuper gyors és finom - frissítő a citromossága. Ha lett volna itthon parmezán, még jobb lett volna. Biztos, hogy fogom még készíteni. Köszi!

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez