Pages

2011. április 17., vasárnap

Lisztmentes banános-áfonyás kókuszpalacsinta

Bejegyezte: Zizi dátum: 23:40

Újabb palacsinta recept. Vasárnap reggelire készült. Ez most nem egy vegán változat, viszont glutén-, laktóz- és cukormentes. Csak néhány alapanyag kell hozzá, gyorsan kész van és nagyon-nagyon finom. Közeledik a húsvét, amikor jobban ráérünk egy-egy reggelen, szóval érdemes kipróbálni.


Lisztmentes banános-áfonyás kókuszpalacsinta

Hozzávalók 2 főre:
- 1,5 érett banán, meghámozva, villával összetörve
- 3/4 bögre áfonya
- 3 db bio tojás
- 60-70 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál fahéj
- kókuszzsír a sütéshez
(A recepthez használt bögre 2,5 dl-es.)

Egy tálban keverjük habosra a tojásokat, adjuk hozzá a banánpürét, a kókuszreszeléket, a fahéjat. Ezután forgassuk bele az áfonyát óvatosan, hogy ne törjenek össze. Tegyünk 2 teáskanálnyi kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig. Tálaláskor adjunk még hozzá áfonyát, meglocsolhatjuk mézzel, juharsziruppal.



2 megjegyzés on "Lisztmentes banános-áfonyás kókuszpalacsinta"

Zizi on 2011. április 20. 3:57 írta...

Flour-free banana-blueberries coconut pancake

Ingredients
- 1,5 bananas, peeled, smashed with a fork
- 3/4 cup blueberries
- 3 organic eggs
- 60-70 g shredded coconut
- 1 tablespoon cinnamon
- coconut oil

In a bowl whip the eggs and mix together with bananas. Add shredded coconut, cinnamon and blueberries and gently stir it together. Prepare a non-stick pan with 1 teaspoon coconut oil on medium heat. Spoon batter into pan, forming 2 small pancakes. Cook until golden brown on the bottom. Turn and brown the other side. You can serve it with blueberries, honey or maple syrup.

Anonymous írta...

Hihetetlenül jó recept! Isteni finom lett! Örülök, hogy rábukkantam erre szuper a blogra :)

Megjegyzés küldése

2011. április 17., vasárnap

Lisztmentes banános-áfonyás kókuszpalacsinta


Újabb palacsinta recept. Vasárnap reggelire készült. Ez most nem egy vegán változat, viszont glutén-, laktóz- és cukormentes. Csak néhány alapanyag kell hozzá, gyorsan kész van és nagyon-nagyon finom. Közeledik a húsvét, amikor jobban ráérünk egy-egy reggelen, szóval érdemes kipróbálni.


Lisztmentes banános-áfonyás kókuszpalacsinta

Hozzávalók 2 főre:
- 1,5 érett banán, meghámozva, villával összetörve
- 3/4 bögre áfonya
- 3 db bio tojás
- 60-70 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál fahéj
- kókuszzsír a sütéshez
(A recepthez használt bögre 2,5 dl-es.)

Egy tálban keverjük habosra a tojásokat, adjuk hozzá a banánpürét, a kókuszreszeléket, a fahéjat. Ezután forgassuk bele az áfonyát óvatosan, hogy ne törjenek össze. Tegyünk 2 teáskanálnyi kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig. Tálaláskor adjunk még hozzá áfonyát, meglocsolhatjuk mézzel, juharsziruppal.



2 megjegyzés:

  1. Flour-free banana-blueberries coconut pancake

    Ingredients
    - 1,5 bananas, peeled, smashed with a fork
    - 3/4 cup blueberries
    - 3 organic eggs
    - 60-70 g shredded coconut
    - 1 tablespoon cinnamon
    - coconut oil

    In a bowl whip the eggs and mix together with bananas. Add shredded coconut, cinnamon and blueberries and gently stir it together. Prepare a non-stick pan with 1 teaspoon coconut oil on medium heat. Spoon batter into pan, forming 2 small pancakes. Cook until golden brown on the bottom. Turn and brown the other side. You can serve it with blueberries, honey or maple syrup.

    VálaszTörlés
  2. Hihetetlenül jó recept! Isteni finom lett! Örülök, hogy rábukkantam erre szuper a blogra :)

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez