Pages

2011. április 20., szerda

Krémes fehérbab-mángold "rizottó"

Bejegyezte: Zizi dátum: 3:34

Szóval ez nem igazi rizottó, mert nincsen benne rizs, viszont van benne fehérbab, ezért csak szimbolikusan nevezem rizottónak. Gyorsan, könnyen összedobható a recept. Vasárnap ezt ettük késő délutáni ebédre. Azért csak késő délután, mert a csodaszép napos időjárás kedvezett a bringázásnak, így egy kiadós reggeli után betekertünk a városba, nézelődtünk a WAMP-on, megkóstoltuk Orsi cupcakejeit (lehet, hogy a következő WAMP-ra készít majd egy vegán, kevésbé édes változatot is az én receptjeim közül! :)) és egyszerűen csak élveztük a napsütést, a tavaszt.

Krémes fehérbab-mángold "rizottó"

Hozzávalók:
- 2 konzerv fehérbab, átmosva, jól lecsöpögtetve
- 3-4 nagy mángold levél (ha kisebbek, használjunk 6-8 db-ot; helyettesíthetjük spenóttal is - ez esetben használjunk kb. 2 kisebb maréknyit), szárai felkockázva, levele csíkokra vágva
- 1 db vöröshagyma, felaprítva
- 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 375 ml zöldség alaplé
- 6 evőkanál mascarpone
- 1/2 citrom leve és héja
- 2 ág friss kakukkfű
- kókuszzsír vagy olívaolaj
- só, bors


Egy kevés kókuszzsíron (2 teáskanál) vagy olívaolajon (1 evőkanál) dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát néhány perc alatt, majd adjuk hozzá a mángold szárát. Főzzük, pirítsuk kb. 5 percig, amíg egy kicsit megpuhul. Öntsünk hozzá 250 ml alaplevet, főzzük, kevergessük. Amikor a lének majdnem a fele már elpárolódott adjuk hozzá a csíkokra vágott mángold levelet, az átmosott, lecsöpögtetett babot és a maradék alaplevet. Főzzük néhány percig, kanalazzuk bele a mascarponet, adjuk hozzá a citromlevet és a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük jól össze és már tálalhatjuk is. Szórjuk meg a citrom reszelt héjával.


1 megjegyzés on "Krémes fehérbab-mángold "rizottó""

Zizi on 2011. április 20. 3:46 írta...

Creamy white bean & chard "risotto"

Recipe from Green Kitchen Stories (http://www.greenkitchenstories.com/)

Ingredients
- 2 cans white beans, washed, rinsed well
- 3-4 large chard (if you find smaller, use 6-8 or you can also use 2 small handful of spinach instead of chard), cut the smaller stems into dice, slice the leaves into thin strips
- 1 onion, peeled and chopped
- 4 cloves garlic, peeled and chooped
- 375 ml (1 and 1/2 cup) vegetable broth
- 6 tablepsoons mascarpone
- 1/2 lemon's juice and zest
- fresh thyme
- coconut oil or olive oil
- salt and pepper

Heat coconut oil (2 teaspoons) or olive oil (1 tablespoon) in a large saucepan, add onion and garlic and saute them. Add the stems of chard, cook for about 5 minutes, until softened, stirring occasionally. Pour in 250 ml (1 cup) vegetable broth, cook until almost absorbed. Add beans, chopped chard leaves and the rest of the broth. Cook for a couple of minutes, then add mascarpone, lemon juice and thyme. Season with salt and pepper. Serve it with grated lemon peel on top.

Megjegyzés küldése

2011. április 20., szerda

Krémes fehérbab-mángold "rizottó"


Szóval ez nem igazi rizottó, mert nincsen benne rizs, viszont van benne fehérbab, ezért csak szimbolikusan nevezem rizottónak. Gyorsan, könnyen összedobható a recept. Vasárnap ezt ettük késő délutáni ebédre. Azért csak késő délután, mert a csodaszép napos időjárás kedvezett a bringázásnak, így egy kiadós reggeli után betekertünk a városba, nézelődtünk a WAMP-on, megkóstoltuk Orsi cupcakejeit (lehet, hogy a következő WAMP-ra készít majd egy vegán, kevésbé édes változatot is az én receptjeim közül! :)) és egyszerűen csak élveztük a napsütést, a tavaszt.

Krémes fehérbab-mángold "rizottó"

Hozzávalók:
- 2 konzerv fehérbab, átmosva, jól lecsöpögtetve
- 3-4 nagy mángold levél (ha kisebbek, használjunk 6-8 db-ot; helyettesíthetjük spenóttal is - ez esetben használjunk kb. 2 kisebb maréknyit), szárai felkockázva, levele csíkokra vágva
- 1 db vöröshagyma, felaprítva
- 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 375 ml zöldség alaplé
- 6 evőkanál mascarpone
- 1/2 citrom leve és héja
- 2 ág friss kakukkfű
- kókuszzsír vagy olívaolaj
- só, bors


Egy kevés kókuszzsíron (2 teáskanál) vagy olívaolajon (1 evőkanál) dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát néhány perc alatt, majd adjuk hozzá a mángold szárát. Főzzük, pirítsuk kb. 5 percig, amíg egy kicsit megpuhul. Öntsünk hozzá 250 ml alaplevet, főzzük, kevergessük. Amikor a lének majdnem a fele már elpárolódott adjuk hozzá a csíkokra vágott mángold levelet, az átmosott, lecsöpögtetett babot és a maradék alaplevet. Főzzük néhány percig, kanalazzuk bele a mascarponet, adjuk hozzá a citromlevet és a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük jól össze és már tálalhatjuk is. Szórjuk meg a citrom reszelt héjával.


1 megjegyzés:

  1. Creamy white bean & chard "risotto"

    Recipe from Green Kitchen Stories (http://www.greenkitchenstories.com/)

    Ingredients
    - 2 cans white beans, washed, rinsed well
    - 3-4 large chard (if you find smaller, use 6-8 or you can also use 2 small handful of spinach instead of chard), cut the smaller stems into dice, slice the leaves into thin strips
    - 1 onion, peeled and chopped
    - 4 cloves garlic, peeled and chooped
    - 375 ml (1 and 1/2 cup) vegetable broth
    - 6 tablepsoons mascarpone
    - 1/2 lemon's juice and zest
    - fresh thyme
    - coconut oil or olive oil
    - salt and pepper

    Heat coconut oil (2 teaspoons) or olive oil (1 tablespoon) in a large saucepan, add onion and garlic and saute them. Add the stems of chard, cook for about 5 minutes, until softened, stirring occasionally. Pour in 250 ml (1 cup) vegetable broth, cook until almost absorbed. Add beans, chopped chard leaves and the rest of the broth. Cook for a couple of minutes, then add mascarpone, lemon juice and thyme. Season with salt and pepper. Serve it with grated lemon peel on top.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez