Pages

2011. március 20., vasárnap

Vegán mogyoróvajas-csokoládés zabkeksz

Bejegyezte: Zizi dátum: 11:13

Mogyoróvaj láz tovább él... szuper könnyű és gyors recept, ráadásul még sütni sem kell! Ez egy olyan másfajta eljárással készülő kekszi-mekszi. :) Nagyon bejött, szóval máskor is csinálni fogom. Ebből az adagból nekem 18 db kekszem lett.

Vegán mogyoróvajas-csokoládés zabkeksz

Hozzávalók:
- 1/2 bögre mogyoróvaj (sima vagy ropogós, mindegy)
- 2 bögre zabpehely
- 1/2 bögre kókuszolaj
- 1/2 bögre nádcukor
- 1/2 bögre zabtej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
(A recepthez használt bögre 2,5 dl-es.)


Egy kis lábasban alacsony lángon melegítsük (olvasszuk) össze a zabtejet, kókuszolajat, nádcukrot és kakaót; folyamatosan kevergessük 3-4 percig (vigyázzunk, hogy ne égjen meg!). Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mogyoróvajat és keverjük addig, amíg sima lesz. Adjuk hozzá a zabpelyhet és a vaníliát, majd jól keverjük össze. Tegyünk egy nagy tálcára sütőpapírt, kanalazzunk a masszából keksz méretű adagokat rá, kicsit lapítsuk le kanállal a kekszeket. Tegyük hűvös helyre, hogy megdermedjenek, majd a hűtőbe, legalább 1-2 órára, hogy megszilárduljanak. Kicsit ragacsos állagú, puha kekszek lesznek, de nagyon finomak. Érdemes egyből dupla adagot készíteni.

Ma reggelire az utolsó darabokat ettük...



3 megjegyzés on "Vegán mogyoróvajas-csokoládés zabkeksz"

Cheflaszlo on 2011. március 20. 12:44 írta...

ez megint egy csúcs recept. eltettem!

Zizi on 2011. március 20. 13:36 írta...

Köszi Lackó! Tényleg az! Könnyű, fincsi, "egészséges" vegán volta miatt... azért cukor van benne - bár igyekszem és bio barna nádcukrot használtam! :)

Zizi on 2011. április 20. 4:01 írta...

Vegan peanut butter-chocolate oatmeal cookies

Ingredients

- 1/2 cup peanut butter (crunchy or smooth)
- 2 cups oatmeal
- 1/2 cup coconut oil
- 1/2 cane sugar
- 1/2 cup oatmilk
- 2 tablespoons unsweetend cocoa
- 1/2 vanilla bean, split and seeded

In a small pan combine oatmilk, coconut oil, cane sugar and cocoa. Heat the pan over medium-low heat until boiling while stirring continuosly. Remove from heat then quickly add peanut butter, oats and vanilla. Combine until smooth.

Place parchment paper on a big tray. Drop spoonful portions onto the paper and flatten them with the spoon. Leave the tray in a cool place or in the fridge until the cookies begin to harden (1-2 hours). These cookies are a bit soft, moist and gooey but definitely so yum. From this quantity I made 18 cookies so I suggest you should make double portion for the first time. :)

Megjegyzés küldése

2011. március 20., vasárnap

Vegán mogyoróvajas-csokoládés zabkeksz


Mogyoróvaj láz tovább él... szuper könnyű és gyors recept, ráadásul még sütni sem kell! Ez egy olyan másfajta eljárással készülő kekszi-mekszi. :) Nagyon bejött, szóval máskor is csinálni fogom. Ebből az adagból nekem 18 db kekszem lett.

Vegán mogyoróvajas-csokoládés zabkeksz

Hozzávalók:
- 1/2 bögre mogyoróvaj (sima vagy ropogós, mindegy)
- 2 bögre zabpehely
- 1/2 bögre kókuszolaj
- 1/2 bögre nádcukor
- 1/2 bögre zabtej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
(A recepthez használt bögre 2,5 dl-es.)


Egy kis lábasban alacsony lángon melegítsük (olvasszuk) össze a zabtejet, kókuszolajat, nádcukrot és kakaót; folyamatosan kevergessük 3-4 percig (vigyázzunk, hogy ne égjen meg!). Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mogyoróvajat és keverjük addig, amíg sima lesz. Adjuk hozzá a zabpelyhet és a vaníliát, majd jól keverjük össze. Tegyünk egy nagy tálcára sütőpapírt, kanalazzunk a masszából keksz méretű adagokat rá, kicsit lapítsuk le kanállal a kekszeket. Tegyük hűvös helyre, hogy megdermedjenek, majd a hűtőbe, legalább 1-2 órára, hogy megszilárduljanak. Kicsit ragacsos állagú, puha kekszek lesznek, de nagyon finomak. Érdemes egyből dupla adagot készíteni.

Ma reggelire az utolsó darabokat ettük...



3 megjegyzés:

  1. ez megint egy csúcs recept. eltettem!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Lackó! Tényleg az! Könnyű, fincsi, "egészséges" vegán volta miatt... azért cukor van benne - bár igyekszem és bio barna nádcukrot használtam! :)

    VálaszTörlés
  3. Vegan peanut butter-chocolate oatmeal cookies

    Ingredients

    - 1/2 cup peanut butter (crunchy or smooth)
    - 2 cups oatmeal
    - 1/2 cup coconut oil
    - 1/2 cane sugar
    - 1/2 cup oatmilk
    - 2 tablespoons unsweetend cocoa
    - 1/2 vanilla bean, split and seeded

    In a small pan combine oatmilk, coconut oil, cane sugar and cocoa. Heat the pan over medium-low heat until boiling while stirring continuosly. Remove from heat then quickly add peanut butter, oats and vanilla. Combine until smooth.

    Place parchment paper on a big tray. Drop spoonful portions onto the paper and flatten them with the spoon. Leave the tray in a cool place or in the fridge until the cookies begin to harden (1-2 hours). These cookies are a bit soft, moist and gooey but definitely so yum. From this quantity I made 18 cookies so I suggest you should make double portion for the first time. :)

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez