Pages

2011. március 6., vasárnap

Vegán mogyorós-vaníliás palacsinta

Bejegyezte: Zizi dátum: 4:24

Csináltam már néhány amerikai pufók palacsintát és a tejet lecseréltem már valamilyen növényi tejre korábban is, de a tojást soha nem hagytam ki belőle. Aztán rátaláltam az Alkaline Sisters blogjára, ahol belefutottam egy vegán palacsinta receptbe. Kommenteken keresztül szóba is elegyedtem Julie-val, a cikk írójával, aztán emailben folytattuk... kiderült ugyanis, hogy az édesapja magyar volt, ráadásul szegedi és onnan vándorolt ki Kanadába. Sajnos Julie-ek elveszítették a kapcsolatot a szegedi, magyarországi rokonaikkal, így ígéretet tettem neki, hogy segítek nekik a kutatásban. Hát ilyen kicsi a világ... :)

A receptet módosítottam, a mennyiségeket megváltoztattam és egy kis csavart is beletettem, ugyanis adtam hozzá darált mogyorót. Több sütőpor kell bele, mivel nincsen benne tojás. Érdemes foszfátmentes sütőport használni, amely nem tartalmaz dinátrium-foszfát stabilizátort, amely hosszútávon emésztési zavarokat, allergiát, bélirritációt okozhat. Dinátrium-foszfát helyett természetes borkőport tesznek bele. (Forrás: Vegagyerek blog). A sütőpor sülés közben gyönyörűen megemeli a palacsintákat. Ízre nagyon-nagyon finom, így azt hiszem maradok a vegán változatnál.


Vegán mogyorós-vaníliás palacsinta

Hozzávalók 8 db-hoz:
- 1 és 1/4 bögre tönköly fehérliszt
- 1/4 bögre darált mogyoró
- 2 evőkanál foszfátmentes sütőpor
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 bögre zabtej
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 1 evőkanál agavé szirup
- csipet só
- kókuszzsír a sütéshez
(A recepthez használt bögre 2,5 dl-es.)

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, mogyoró, sütőpor, só. Egy másikban pedig a nedves hozzávalókat: zabtej, olaj, agavé szirup, vanília. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát kapunk. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen. Tegyünk egy kevés kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig. Mi agavé szirupot locsoltunk még a palacsintákra és mandarinnal ettük.


8 megjegyzés on "Vegán mogyorós-vaníliás palacsinta"

Cheflaszlo on 2011. március 6. 5:19 írta...

jól sikerült, ilyet sokat ettem és hiányzik is. a receptet használni fogom tutira!

csók Ivi-Papinak

thewonderingchef on 2011. március 6. 6:01 írta...

uuu de jo a foto draga zizi:)!

Zizi on 2011. március 6. 7:20 írta...

Köszi Lackó! Süssél palacsintát! Az üzit átadom Papesznek! :)

Zizi on 2011. március 6. 7:21 írta...

Orsi! Nemcsak a fotó, hanem a palacsinta is! ;)

Rambling Tart on 2011. március 7. 15:57 írta...

Mmm, mmm, mmm! I do love pancakes!! :-)

Zizi on 2011. március 8. 11:23 írta...

Vegan hazelnut-vanilla pancake

Ingredients (makes 8 pancakes)

- 1 and 1/4 cup white spelt flour
- 1/4 cup ground hazelnut
- 2 tablespoons aluminium free baking powder
- 1/2 vanilla bean, split and seeded
- 1 cup oat milk
- 2 tablespoons sunflower oil
- 1 tablespoon agave syrup
- pinch of salt
- coconut oil for the pan

In a bowl mix together the dry ingredients: flour, hazelnut, baking powder, salt. In another one mix together the wet ingredients: oat milk, oil, agave syrup and vanilla. Give each mixture a stir then add the wet to the dry combining just until mixed. Set aside for 5 minutes to allow batter to rise. Prepare a non-stick pan with 1/4 teaspoon coconut oil on medium heat. Spoon batter into pan, forming 2 small pancakes. Cook until lightly brown on the bottom. Turn and brown the other side. I served it with more agave syrup and tangerines.

Sajtkukac on 2011. március 9. 8:29 írta...

ez lesz ma a vacsi :-)

Zizi on 2011. március 9. 13:01 írta...

Hajrá Niki! :)

Megjegyzés küldése

2011. március 6., vasárnap

Vegán mogyorós-vaníliás palacsinta


Csináltam már néhány amerikai pufók palacsintát és a tejet lecseréltem már valamilyen növényi tejre korábban is, de a tojást soha nem hagytam ki belőle. Aztán rátaláltam az Alkaline Sisters blogjára, ahol belefutottam egy vegán palacsinta receptbe. Kommenteken keresztül szóba is elegyedtem Julie-val, a cikk írójával, aztán emailben folytattuk... kiderült ugyanis, hogy az édesapja magyar volt, ráadásul szegedi és onnan vándorolt ki Kanadába. Sajnos Julie-ek elveszítették a kapcsolatot a szegedi, magyarországi rokonaikkal, így ígéretet tettem neki, hogy segítek nekik a kutatásban. Hát ilyen kicsi a világ... :)

A receptet módosítottam, a mennyiségeket megváltoztattam és egy kis csavart is beletettem, ugyanis adtam hozzá darált mogyorót. Több sütőpor kell bele, mivel nincsen benne tojás. Érdemes foszfátmentes sütőport használni, amely nem tartalmaz dinátrium-foszfát stabilizátort, amely hosszútávon emésztési zavarokat, allergiát, bélirritációt okozhat. Dinátrium-foszfát helyett természetes borkőport tesznek bele. (Forrás: Vegagyerek blog). A sütőpor sülés közben gyönyörűen megemeli a palacsintákat. Ízre nagyon-nagyon finom, így azt hiszem maradok a vegán változatnál.


Vegán mogyorós-vaníliás palacsinta

Hozzávalók 8 db-hoz:
- 1 és 1/4 bögre tönköly fehérliszt
- 1/4 bögre darált mogyoró
- 2 evőkanál foszfátmentes sütőpor
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 bögre zabtej
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 1 evőkanál agavé szirup
- csipet só
- kókuszzsír a sütéshez
(A recepthez használt bögre 2,5 dl-es.)

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, mogyoró, sütőpor, só. Egy másikban pedig a nedves hozzávalókat: zabtej, olaj, agavé szirup, vanília. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát kapunk. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen. Tegyünk egy kevés kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig. Mi agavé szirupot locsoltunk még a palacsintákra és mandarinnal ettük.


8 megjegyzés:

  1. jól sikerült, ilyet sokat ettem és hiányzik is. a receptet használni fogom tutira!

    csók Ivi-Papinak

    VálaszTörlés
  2. Köszi Lackó! Süssél palacsintát! Az üzit átadom Papesznek! :)

    VálaszTörlés
  3. Orsi! Nemcsak a fotó, hanem a palacsinta is! ;)

    VálaszTörlés
  4. Mmm, mmm, mmm! I do love pancakes!! :-)

    VálaszTörlés
  5. Vegan hazelnut-vanilla pancake

    Ingredients (makes 8 pancakes)

    - 1 and 1/4 cup white spelt flour
    - 1/4 cup ground hazelnut
    - 2 tablespoons aluminium free baking powder
    - 1/2 vanilla bean, split and seeded
    - 1 cup oat milk
    - 2 tablespoons sunflower oil
    - 1 tablespoon agave syrup
    - pinch of salt
    - coconut oil for the pan

    In a bowl mix together the dry ingredients: flour, hazelnut, baking powder, salt. In another one mix together the wet ingredients: oat milk, oil, agave syrup and vanilla. Give each mixture a stir then add the wet to the dry combining just until mixed. Set aside for 5 minutes to allow batter to rise. Prepare a non-stick pan with 1/4 teaspoon coconut oil on medium heat. Spoon batter into pan, forming 2 small pancakes. Cook until lightly brown on the bottom. Turn and brown the other side. I served it with more agave syrup and tangerines.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez