Pages

2011. február 21., hétfő

Kókuszkenyér

Bejegyezte: Zizi dátum: 0:12

Íme egy újabb "kenyér süti" változat. A fahéjas-juharszirupos változatnál jeleztem, hogy jövök még újabb ilyen receptekkel. Hát ez is mennyei! Gyorsan összekeverjük a hozzávalókat, sütőbe betol és már kész is ez a kiváló teázáshoz vagy kávézáshoz való süti. Ahogy elkészült és megkóstoltam már újabb variációkon törtem a fejem. :)

A receptet Tara-nál találtam, néhány apróságot módosítottam rajta. 


Kókuszkenyér

Hozzávalók:
- 150 g tönköly fehérliszt, szitálva
- 150 g teljeskiörlésű tönkölyliszt, szitálva
- 80 g kókuszreszelék
- 2,5 dl kókusztej (tejet, zabtejet, rizstejet is használhatunk)
- 110 g nádcukor
- 2 db bio tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál só
- fél vaníliarúd kikapart magjai
- 6 evőknál kókuszolaj (vajat is használhatunk helyette)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát és a kókusztejet. Egy másik tálban keverjük össze a liszteket, a sütőport, a fahéjat, a sót és a kókuszreszeléket. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, keverjük jól el, majd forgassuk bele a kókuszolajat. Az elkészült tésztát öntsük egy szilikon püspökkenyér formába (én egy 25 cm hosszút használok) és süssük 170-180 fokon kb. 40 percig. Végezzünk tűpróbát, hogy a sütink tényleg jól átsült-e.




3 megjegyzés on "Kókuszkenyér"

Zizi on 2011. február 21. 0:40 írta...

Coconut bread

Ingredients (makes 1 loaf)

- 150 g (1 cup) white spelt flour, sifted
- 150 g (1 cup) whole wheat spelt flour, sifted
- 80 g (1 cup) desiccated coconut
- 250 ml (1 and 1/4 cup) coconut milk
- 110 g (1/2 cup) cane sugar
- 2 organic eggs
- 2 teaspoons baking powder
- 2 teaspoons cinnamon
- 1/2 teaspoon salt
- 1/2 vanilla bean, split and seeded
- 6 tablespoons coconut oil (you can use butter too)

Preheat the oven to 180C (350F). In a bowl mix together the wet ingredients: first the eggs with the sugar, then add vanilla seeds and coconut milk. Set aside. In another bowl mix together the dry ingredients: flours, baking powder, cinnamon, salt and desiccated coconut. Pour the wet ingredients into the dry one, stirring until just combined. Also fold in the coconut oil. Pour it in a 25 cm (9,75 inch) long loaf pan and bake it on 170-180 C (338-356 F) for about 40 minutes. It's ready when the cake tester (or toothpick) comes out clean.

Ditta on 2011. február 21. 5:28 írta...

Finom lehet!

Rambling Tart on 2011. február 24. 9:58 írta...

What a delicious, hearty loaf, Zita! I love the addition of coconut AND coconut milk. That would make it so moist and fragrant. :-)

Megjegyzés küldése

2011. február 21., hétfő

Kókuszkenyér


Íme egy újabb "kenyér süti" változat. A fahéjas-juharszirupos változatnál jeleztem, hogy jövök még újabb ilyen receptekkel. Hát ez is mennyei! Gyorsan összekeverjük a hozzávalókat, sütőbe betol és már kész is ez a kiváló teázáshoz vagy kávézáshoz való süti. Ahogy elkészült és megkóstoltam már újabb variációkon törtem a fejem. :)

A receptet Tara-nál találtam, néhány apróságot módosítottam rajta. 


Kókuszkenyér

Hozzávalók:
- 150 g tönköly fehérliszt, szitálva
- 150 g teljeskiörlésű tönkölyliszt, szitálva
- 80 g kókuszreszelék
- 2,5 dl kókusztej (tejet, zabtejet, rizstejet is használhatunk)
- 110 g nádcukor
- 2 db bio tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál só
- fél vaníliarúd kikapart magjai
- 6 evőknál kókuszolaj (vajat is használhatunk helyette)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát és a kókusztejet. Egy másik tálban keverjük össze a liszteket, a sütőport, a fahéjat, a sót és a kókuszreszeléket. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, keverjük jól el, majd forgassuk bele a kókuszolajat. Az elkészült tésztát öntsük egy szilikon püspökkenyér formába (én egy 25 cm hosszút használok) és süssük 170-180 fokon kb. 40 percig. Végezzünk tűpróbát, hogy a sütink tényleg jól átsült-e.




3 megjegyzés:

  1. Coconut bread

    Ingredients (makes 1 loaf)

    - 150 g (1 cup) white spelt flour, sifted
    - 150 g (1 cup) whole wheat spelt flour, sifted
    - 80 g (1 cup) desiccated coconut
    - 250 ml (1 and 1/4 cup) coconut milk
    - 110 g (1/2 cup) cane sugar
    - 2 organic eggs
    - 2 teaspoons baking powder
    - 2 teaspoons cinnamon
    - 1/2 teaspoon salt
    - 1/2 vanilla bean, split and seeded
    - 6 tablespoons coconut oil (you can use butter too)

    Preheat the oven to 180C (350F). In a bowl mix together the wet ingredients: first the eggs with the sugar, then add vanilla seeds and coconut milk. Set aside. In another bowl mix together the dry ingredients: flours, baking powder, cinnamon, salt and desiccated coconut. Pour the wet ingredients into the dry one, stirring until just combined. Also fold in the coconut oil. Pour it in a 25 cm (9,75 inch) long loaf pan and bake it on 170-180 C (338-356 F) for about 40 minutes. It's ready when the cake tester (or toothpick) comes out clean.

    VálaszTörlés
  2. What a delicious, hearty loaf, Zita! I love the addition of coconut AND coconut milk. That would make it so moist and fragrant. :-)

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez