Pages

2011. február 7., hétfő

Dundi kenyér, lapos kenyér, cserépben sült kenyér

Bejegyezte: Zizi dátum: 7:19
Forrás: Makifood

Múlt csütörtökön részt vettem a Makifood legújabb óráján, a Mindennapi kenyerünkön, amit Kaldeneker György vezényelt le. :) Jó kis csapat gyűlt össze, nagy volt az összhang, mindenki keményen gyúrt és dagasztott, jókat beszélgettünk és hát persze ettünk is. Őszintén megmondom, nem állok a helyzet magaslatán, ami a kenyér készítést, kenyérsütést illeti. Azt hiszem, itt a blogon sem bővelkedek ilyen receptekben. De ami késik, az nem mindig a busz... ugye? :) Most egy kicsit belepillanthattam a kulisszák mögé, hogy nem is olyan nagy macera kenyeret sütni otthon, amivel aztán elkápráztathatjuk és jól is lakathatjuk vendégeinket.

Focaccia dagasztása (Forrás: Makifood)

Vadrizses kenyér kelesztés előtt (Forrás: Makifood)

Négyféle kenyeret készítettünk: feta sajtos-aszalt paradicsomos cserépben sült kenyérkéket,  vadrizses kenyeret, rozmaringos-olajbogyós focacciat és angol pogácsákat. Ezenkívül összedobtunk egy kis padlizsánkrémet is, hogy legyen mit kenni a kenyerekre a vajon és az olívaolajon kívül (ebbe inkább mártogattuk a falatokat).

A kis egérkék megkeltek :) (Forrás: Makifood)

Kisült vadrizses kenyér (Forrás: Makifood)

Kedvencem a focaccia volt ropogós héjjal, omlós puha belsővel. A vadrizses kenyeret kelesztés után nyolc részre osztottuk és hosszúkás zsemléket (engem kis egerekre emlékeztetett a formájuk :)) formáztunk belőlük, ezeket tettük a tortaformába, újra kelesztettük, majd megsütöttük. A cserépben sült fetasajtos kenyérkék nagyon mutatósak voltak, a sajt pedig nem olvadt szét, hanem kocka formájú maradt és nagyon látványos volt, amikor Gyuri felszeletelte. Az angol pogácsát ismertem már korábban is, sőt egy ideje tervbe is vettem, hogy megsütöm, de nem vettem rá még magam. Ez az óra adott egy kis löketet, hogy kipróbáljam, ugyanis gyorsan el lehet készíteni. Két évet éltem Angliában és ott épp elég cream tea élményben volt része, szóval jó lesz a régi ízeket felidézni.

Cserépben sült feta sajtos-aszalt paradicsomos kenyérkék (Forrás: Makifood)

Angol pogácsa (Forrás: Makifood)

Jól éreztem magam nagyon, egy újabb világ nyílt meg előttem! Köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem!

További beszámolók:
- Makifood blogján
- Reni blogján
- Kriszti blogján

*****

Az elmúlt hetekben két bloggertől is díjat kaptam. Az egyiket Rékától, a másikat Krisztitől. Köszönöm nekik, hogy gondoltak rám. Láttam, hogy már nagyon sok helyre eljutott a díj, így én nem küldöm tovább senkinek, inkább megemelem minden gasztroblogger előtt a kalapom! Jó munkát végeztek csajok, srácok! :)

Óóó, és még valami... megjelent a második írásom a Travel Belles weblapján Hollókőről! Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam Magyarország eme szegletének a bemutatására! :)


1 megjegyzés on "Dundi kenyér, lapos kenyér, cserépben sült kenyér"

Borsó meg a héja on 2011. február 9. 11:39 írta...

hű, nagyon szépek lettek! Én is a napokban tervezem az első kenyerem sütését, csak egyelőre még fejben küzdök a dagasztással..

Megjegyzés küldése

2011. február 7., hétfő

Dundi kenyér, lapos kenyér, cserépben sült kenyér

Forrás: Makifood

Múlt csütörtökön részt vettem a Makifood legújabb óráján, a Mindennapi kenyerünkön, amit Kaldeneker György vezényelt le. :) Jó kis csapat gyűlt össze, nagy volt az összhang, mindenki keményen gyúrt és dagasztott, jókat beszélgettünk és hát persze ettünk is. Őszintén megmondom, nem állok a helyzet magaslatán, ami a kenyér készítést, kenyérsütést illeti. Azt hiszem, itt a blogon sem bővelkedek ilyen receptekben. De ami késik, az nem mindig a busz... ugye? :) Most egy kicsit belepillanthattam a kulisszák mögé, hogy nem is olyan nagy macera kenyeret sütni otthon, amivel aztán elkápráztathatjuk és jól is lakathatjuk vendégeinket.

Focaccia dagasztása (Forrás: Makifood)

Vadrizses kenyér kelesztés előtt (Forrás: Makifood)

Négyféle kenyeret készítettünk: feta sajtos-aszalt paradicsomos cserépben sült kenyérkéket,  vadrizses kenyeret, rozmaringos-olajbogyós focacciat és angol pogácsákat. Ezenkívül összedobtunk egy kis padlizsánkrémet is, hogy legyen mit kenni a kenyerekre a vajon és az olívaolajon kívül (ebbe inkább mártogattuk a falatokat).

A kis egérkék megkeltek :) (Forrás: Makifood)

Kisült vadrizses kenyér (Forrás: Makifood)

Kedvencem a focaccia volt ropogós héjjal, omlós puha belsővel. A vadrizses kenyeret kelesztés után nyolc részre osztottuk és hosszúkás zsemléket (engem kis egerekre emlékeztetett a formájuk :)) formáztunk belőlük, ezeket tettük a tortaformába, újra kelesztettük, majd megsütöttük. A cserépben sült fetasajtos kenyérkék nagyon mutatósak voltak, a sajt pedig nem olvadt szét, hanem kocka formájú maradt és nagyon látványos volt, amikor Gyuri felszeletelte. Az angol pogácsát ismertem már korábban is, sőt egy ideje tervbe is vettem, hogy megsütöm, de nem vettem rá még magam. Ez az óra adott egy kis löketet, hogy kipróbáljam, ugyanis gyorsan el lehet készíteni. Két évet éltem Angliában és ott épp elég cream tea élményben volt része, szóval jó lesz a régi ízeket felidézni.

Cserépben sült feta sajtos-aszalt paradicsomos kenyérkék (Forrás: Makifood)

Angol pogácsa (Forrás: Makifood)

Jól éreztem magam nagyon, egy újabb világ nyílt meg előttem! Köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem!

További beszámolók:
- Makifood blogján
- Reni blogján
- Kriszti blogján

*****

Az elmúlt hetekben két bloggertől is díjat kaptam. Az egyiket Rékától, a másikat Krisztitől. Köszönöm nekik, hogy gondoltak rám. Láttam, hogy már nagyon sok helyre eljutott a díj, így én nem küldöm tovább senkinek, inkább megemelem minden gasztroblogger előtt a kalapom! Jó munkát végeztek csajok, srácok! :)

Óóó, és még valami... megjelent a második írásom a Travel Belles weblapján Hollókőről! Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam Magyarország eme szegletének a bemutatására! :)


1 megjegyzés:

  1. hű, nagyon szépek lettek! Én is a napokban tervezem az első kenyerem sütését, csak egyelőre még fejben küzdök a dagasztással..

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez