Pages

2011. január 11., kedd

Kókusz lime cupcake + nyereményjáték sorsolása

Bejegyezte: Zizi dátum: 23:00

Muffint sütöttem már sokszor, de cupcake-et soha nem csináltam. Annak ellenére, hogy látványra imádom a cupcake-et, mindig azt gondoltam, hogy épp elég cukrot viszek már be a szervezetembe a muffinnal, minek vigyek még be többet, cukros, krémes mázzal a tetején. Mindenesetre, ha újra eljutok New Yorkba, ezt a helyet tuti nem fogom kihagyni... és ezt sem Zürichben vagy ezt Houstonban (itt még nem jártam). El is határoztam, hogy begyűjtök néhány receptet és kikísérletezek egészségesebb változatokat. Olvastam a múltkor valahol, hogy az amerikaiakra jellemző a  nehéz vajas, cukros krém, az európaiakra inkább a habos, könnyű. Hát én mascarponeból csináltam a krémet, fincsi lett.

Kókusz lime cupcake

Hozzávalók:
Muffinhoz:
- 1,5 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt és tönköly fehérliszt keverve
- 1/2 bögre olívaolaj
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1 dl kókusztej
- 2 db bio tojás
- 100 g nádcukor
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 lime reszelt héja és leve
Krémhez:
- 200 g mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- fél lime reszelt héja és leve
(A recepthez használt bögre 2,5-2,6 dl-es.)

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a kókusztejet, olívaolajat, lime levét és héját, majd a száraz hozzávalókat. Tegyünk papír kapszlikat a muffin formákba és kanalazzuk bele a tésztát 12 egyenlő részben. Süssük 170-180 fokon kb. 25-30 percig. Vegyük ki, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez keverjük össze egy tálkában a mascarponet a cukorral, a lime levével és reszelt héjával. Habzsák segítségével nyomjuk a krémet a muffinok tetejére (ha nincs habzsákunk kanállal vagy késsel is kenhetjük), majd kóstoljunk bele a habos csodába. :)


Most pedig, ha már eleget izgultatok, jöjjön a játék nyertesének kihirdetése.

Tááááádááááááááááááááááááááááááááááááááááááááámmmmmm...



3 megjegyzés on "Kókusz lime cupcake + nyereményjáték sorsolása"

Juls on 2011. január 13. 14:24 írta...

they look wonderful!

Zizi on 2011. január 13. 14:31 írta...

Thank you Giulia! I'll translate this recipe soon!

Zizi on 2011. január 27. 5:19 írta...

Coconut-lime cupcake

You need:

For cupcakes:
- 1,5 cup whole wheat spelt flour and white spelt flour, mixed
- 1/2 cup olive oil
- 1/2 cup desiccated coconut
- 1 dl coconut milk
- 2 organic eggs
- 100 g cane sugar
- 1 teaspoon baking powder
- 1 teaspoon baking soda
- 1 lime's juice and zest
- pinch of salt

For the frosting:
- 200 g mascarpone
- 3 tablespoons powdered sugar
- half of a lime's juice and zest

Preheat the oven to 170C (350F). In a bowl whisk together the eggs and sugar for about 2-3 minutes. Add coconut milk, olive oil, lime's juice and zest, whisk again until everything is well mixed. Add the dry ingredients: flours, desiccated coconut, baking powder, baking soda and salt. Mix until the batter is smooth and well combined. Line cupcake tins with cupcake liners. Spoon the mixture into liners, filling them about two thirds full, dividing the batter evenly. Bake on 170-180C (350F) for about 25-30 minutes (until a toothpick inserted in the middle comes out free of crumbs). Let cool completely before frosting.

For the frosting in a bowl mix together the mascarpone with sugar, lime's juice and zest until smooth. Refrigerate about an hour. Pipe on the lime frosting to the cupcakes.

Megjegyzés küldése

2011. január 11., kedd

Kókusz lime cupcake + nyereményjáték sorsolása


Muffint sütöttem már sokszor, de cupcake-et soha nem csináltam. Annak ellenére, hogy látványra imádom a cupcake-et, mindig azt gondoltam, hogy épp elég cukrot viszek már be a szervezetembe a muffinnal, minek vigyek még be többet, cukros, krémes mázzal a tetején. Mindenesetre, ha újra eljutok New Yorkba, ezt a helyet tuti nem fogom kihagyni... és ezt sem Zürichben vagy ezt Houstonban (itt még nem jártam). El is határoztam, hogy begyűjtök néhány receptet és kikísérletezek egészségesebb változatokat. Olvastam a múltkor valahol, hogy az amerikaiakra jellemző a  nehéz vajas, cukros krém, az európaiakra inkább a habos, könnyű. Hát én mascarponeból csináltam a krémet, fincsi lett.

Kókusz lime cupcake

Hozzávalók:
Muffinhoz:
- 1,5 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt és tönköly fehérliszt keverve
- 1/2 bögre olívaolaj
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1 dl kókusztej
- 2 db bio tojás
- 100 g nádcukor
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 lime reszelt héja és leve
Krémhez:
- 200 g mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- fél lime reszelt héja és leve
(A recepthez használt bögre 2,5-2,6 dl-es.)

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a kókusztejet, olívaolajat, lime levét és héját, majd a száraz hozzávalókat. Tegyünk papír kapszlikat a muffin formákba és kanalazzuk bele a tésztát 12 egyenlő részben. Süssük 170-180 fokon kb. 25-30 percig. Vegyük ki, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez keverjük össze egy tálkában a mascarponet a cukorral, a lime levével és reszelt héjával. Habzsák segítségével nyomjuk a krémet a muffinok tetejére (ha nincs habzsákunk kanállal vagy késsel is kenhetjük), majd kóstoljunk bele a habos csodába. :)


Most pedig, ha már eleget izgultatok, jöjjön a játék nyertesének kihirdetése.

Tááááádááááááááááááááááááááááááááááááááááááááámmmmmm...



3 megjegyzés:

  1. Thank you Giulia! I'll translate this recipe soon!

    VálaszTörlés
  2. Coconut-lime cupcake

    You need:

    For cupcakes:
    - 1,5 cup whole wheat spelt flour and white spelt flour, mixed
    - 1/2 cup olive oil
    - 1/2 cup desiccated coconut
    - 1 dl coconut milk
    - 2 organic eggs
    - 100 g cane sugar
    - 1 teaspoon baking powder
    - 1 teaspoon baking soda
    - 1 lime's juice and zest
    - pinch of salt

    For the frosting:
    - 200 g mascarpone
    - 3 tablespoons powdered sugar
    - half of a lime's juice and zest

    Preheat the oven to 170C (350F). In a bowl whisk together the eggs and sugar for about 2-3 minutes. Add coconut milk, olive oil, lime's juice and zest, whisk again until everything is well mixed. Add the dry ingredients: flours, desiccated coconut, baking powder, baking soda and salt. Mix until the batter is smooth and well combined. Line cupcake tins with cupcake liners. Spoon the mixture into liners, filling them about two thirds full, dividing the batter evenly. Bake on 170-180C (350F) for about 25-30 minutes (until a toothpick inserted in the middle comes out free of crumbs). Let cool completely before frosting.

    For the frosting in a bowl mix together the mascarpone with sugar, lime's juice and zest until smooth. Refrigerate about an hour. Pipe on the lime frosting to the cupcakes.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez