Pages

2011. január 24., hétfő

Fahéjas habos cupcake

Bejegyezte: Zizi dátum: 23:30

Kezdem magam beleásni a cupcake-ek világába. Nagyon tetszik! :) Ez a fahéjas, könnyű, puha, habos cupcake egyszerűen mennyei. Fotózáshoz már csak egyet tudtam megmenteni, szóval elég gyorsan fogyott. A muffin alap vegán és krém nélkül is megállja a helyét, szóval a vegán barátaim nyugodtan nekiállhatnak megsütni. :) A krém csak egy kis ráadás, de annyira finom, hogy más sütikhez is el fogom készíteni, például egy torta tetejére.

Fahéjas habos cupcake

Hozzávalók:
Muffinhoz:
- 2 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt és tönköly fehérliszt keverve, szitálva
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 2 teáskanál tápióka keményítő (jó a kukorica keményítő is)
- 1 teáskanál almaecet
- 1 és 1/2 bögre zabtej (rizstej, szójatej, mandulatej is használható)
- 1/2 bögre nádcukor
- 1/3 bögre napraforgó olaj
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
Krémhez:
- 200 g mascarpone
- 1 evőkanál kakaópor, cukrozatlan, szitálva
- 1,5-2 evőkanál porcukor, szitálva
- 1 teáskanál fahéj
- csipet só
(A recepthez használt bögre 2,5-2,6 dl-es.)

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, keményítő, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, só. Egy másik tálban keverjük össze a zabtejet az ecettel és a cukorral. Adjuk hozzá az olajat és a vaníliát, jól keverjük el, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz. Keverjük, amíg sima tésztát kapunk. Tegyünk papír kapszlikat a muffin formákba és kanalazzuk bele a tésztát 12 egyenlő részben. Süssük 170-180 fokon 25-30 percig. Ellenőrizzük fogpiszkálóval, hogy jól átsültek-e. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni. 

Közben készítsük el a krémet. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd a krémet tegyük hűtőbe legalább 30 percre. Késsel kenjük vagy habzsák segítségével nyomjuk a krémet a muffinok tetejére. Gyorsan fogynak! :)



8 megjegyzés on "Fahéjas habos cupcake"

Zizi on 2011. január 25. 0:37 írta...

Cinnamon cupcake

You need:

For the cupcake:
- 2 cups whole wheat spelt flour and white spelt flour, mixed
- 1 teaspoon cinnamon
- 1 teaspoon baking powder
- 1/2 teaspoon baking soda
- 1/2 teaspoon salt
- 2 teaspoon tapioca starch (or cornstarch)
- 1 teaspoon apple vinegar
- 1 and 1/2 cups oatmilk (you can use rice, soy or almond milk too)
- 1/2 cup cane sugar
- 1/3 cup sunflower oil
- 1 vanilla bean, split and seeded

For the cinnamon cream frosting:
- 200 g mascarpone
- 1 tablespoon cococa powder, unsweetend, sifted
- 1,5-2 tablespoons powdered sugar, sifted
- 1 teaspoon cinnamon
- pinch of salt

Preheat the oven to 170C (350F). In a bowl mix together the dry ingredients: flours, starch, baking powder, baking soda, cinnamon, salt. In another bowl mix together oatmilk with vinegar and sugar and stir to combine. Add oil, vanilla and stir together. Pour the wet ingredients into the dry ones and mix until smooth. Line 12 hole muffin tray with paper cases. Spoon the mixture into cases, filling them about two thirds full, dividing the batter evenly. Bake about 25-30 minutes on 170-180C (350F). Remove from the oven when a cocktail stick just comes out of the muffins cleanly. Leave them to cool in a wire rack.

For the frosting in a bowl mix together the mascarpone with cocoa powder, cinnamon, salt and powdered sugar until smooth. Refrigerate about 30 minutes. Pipe on the cinnamon frosting to the cupcakes.

Yum!

Veronika on 2011. január 25. 9:57 írta...

Ez nagyon finom lehet! Szólok a nővéremnek, hogy készítse el!

Juci on 2011. január 25. 12:00 írta...

zizikem,

nekem ez is tetszik,de jovo hetre a jepatortat, ha lehet:)
pusziiii

Meeta K. Wolff on 2011. január 26. 2:22 írta...

Cinnamon is a lovely spice in baked goods. Just love the idea here!

Zizi on 2011. január 26. 2:48 írta...

Veronika,
jelezd, hogy a nővérnem, hogy sikerült a sütés és hogy ízlett nektek! :)

Juci,
jépatojta felírva! Megsütöm! :)

Zizi on 2011. január 26. 2:49 írta...

Meeta,
thanks for visiting my blog, such an honour to get a comment from you! :)

Ksenia on 2011. január 26. 7:38 írta...

That cupcake looks terrific, and the best is that it's vegan :) I know the frosting is not but I think tofu could work as a substitute of the mascarpone. I must try someday :D

Zizi on 2011. január 27. 5:05 írta...

Thanks for your comment, Ksenia. I'm sure the frosting would work with tofu! I might try as well! :)

Megjegyzés küldése

2011. január 24., hétfő

Fahéjas habos cupcake


Kezdem magam beleásni a cupcake-ek világába. Nagyon tetszik! :) Ez a fahéjas, könnyű, puha, habos cupcake egyszerűen mennyei. Fotózáshoz már csak egyet tudtam megmenteni, szóval elég gyorsan fogyott. A muffin alap vegán és krém nélkül is megállja a helyét, szóval a vegán barátaim nyugodtan nekiállhatnak megsütni. :) A krém csak egy kis ráadás, de annyira finom, hogy más sütikhez is el fogom készíteni, például egy torta tetejére.

Fahéjas habos cupcake

Hozzávalók:
Muffinhoz:
- 2 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt és tönköly fehérliszt keverve, szitálva
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 2 teáskanál tápióka keményítő (jó a kukorica keményítő is)
- 1 teáskanál almaecet
- 1 és 1/2 bögre zabtej (rizstej, szójatej, mandulatej is használható)
- 1/2 bögre nádcukor
- 1/3 bögre napraforgó olaj
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
Krémhez:
- 200 g mascarpone
- 1 evőkanál kakaópor, cukrozatlan, szitálva
- 1,5-2 evőkanál porcukor, szitálva
- 1 teáskanál fahéj
- csipet só
(A recepthez használt bögre 2,5-2,6 dl-es.)

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, keményítő, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, só. Egy másik tálban keverjük össze a zabtejet az ecettel és a cukorral. Adjuk hozzá az olajat és a vaníliát, jól keverjük el, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz. Keverjük, amíg sima tésztát kapunk. Tegyünk papír kapszlikat a muffin formákba és kanalazzuk bele a tésztát 12 egyenlő részben. Süssük 170-180 fokon 25-30 percig. Ellenőrizzük fogpiszkálóval, hogy jól átsültek-e. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni. 

Közben készítsük el a krémet. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd a krémet tegyük hűtőbe legalább 30 percre. Késsel kenjük vagy habzsák segítségével nyomjuk a krémet a muffinok tetejére. Gyorsan fogynak! :)



8 megjegyzés:

  1. Cinnamon cupcake

    You need:

    For the cupcake:
    - 2 cups whole wheat spelt flour and white spelt flour, mixed
    - 1 teaspoon cinnamon
    - 1 teaspoon baking powder
    - 1/2 teaspoon baking soda
    - 1/2 teaspoon salt
    - 2 teaspoon tapioca starch (or cornstarch)
    - 1 teaspoon apple vinegar
    - 1 and 1/2 cups oatmilk (you can use rice, soy or almond milk too)
    - 1/2 cup cane sugar
    - 1/3 cup sunflower oil
    - 1 vanilla bean, split and seeded

    For the cinnamon cream frosting:
    - 200 g mascarpone
    - 1 tablespoon cococa powder, unsweetend, sifted
    - 1,5-2 tablespoons powdered sugar, sifted
    - 1 teaspoon cinnamon
    - pinch of salt

    Preheat the oven to 170C (350F). In a bowl mix together the dry ingredients: flours, starch, baking powder, baking soda, cinnamon, salt. In another bowl mix together oatmilk with vinegar and sugar and stir to combine. Add oil, vanilla and stir together. Pour the wet ingredients into the dry ones and mix until smooth. Line 12 hole muffin tray with paper cases. Spoon the mixture into cases, filling them about two thirds full, dividing the batter evenly. Bake about 25-30 minutes on 170-180C (350F). Remove from the oven when a cocktail stick just comes out of the muffins cleanly. Leave them to cool in a wire rack.

    For the frosting in a bowl mix together the mascarpone with cocoa powder, cinnamon, salt and powdered sugar until smooth. Refrigerate about 30 minutes. Pipe on the cinnamon frosting to the cupcakes.

    Yum!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon finom lehet! Szólok a nővéremnek, hogy készítse el!

    VálaszTörlés
  3. zizikem,

    nekem ez is tetszik,de jovo hetre a jepatortat, ha lehet:)
    pusziiii

    VálaszTörlés
  4. Cinnamon is a lovely spice in baked goods. Just love the idea here!

    VálaszTörlés
  5. Veronika,
    jelezd, hogy a nővérnem, hogy sikerült a sütés és hogy ízlett nektek! :)

    Juci,
    jépatojta felírva! Megsütöm! :)

    VálaszTörlés
  6. Meeta,
    thanks for visiting my blog, such an honour to get a comment from you! :)

    VálaszTörlés
  7. That cupcake looks terrific, and the best is that it's vegan :) I know the frosting is not but I think tofu could work as a substitute of the mascarpone. I must try someday :D

    VálaszTörlés
  8. Thanks for your comment, Ksenia. I'm sure the frosting would work with tofu! I might try as well! :)

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez