Pages

2010. december 31., péntek

Sajtgolyóval az új évre / Cheese ball

Bejegyezte: Zizi dátum: 6:11

Just a few words in English because I attended DMBLGIT ('Does My Blog Look Good In This') January 2011 with the above photo and I expect some visitors who doesn't speak Hungarian that well... :) This photo was taken the last day of 2010 when I was cooking New Years Eve dinner. Making this cheese ball is very easy, all my friends loved it and they were impressed when I served it. You can read the recipe in English in the comments.

Én ezzel az "óriás" sajtgolyóval gurulok át az új évre... a recept kicsit későn kerül ki, ha szilveszterre már nem is tudjátok elkészíteni, de bármilyen más alkalomra igen. Sőt alkalom se kell hozzá, csak egy kellemes este, ez a sajtgolyó, cracer kekszek vagy ropogós baguette és néhány pohár bor.

*** Mindenkinek egészségben és gasztronómiai élményekben gazdag, sikeres, boldogsággal teli új évet kívánok! ***

Sajtgolyó

Hozzávalók:
- 375 g natúr krémsajt (Philadelphia-t használtam, amiből 125 g egy doboz, de nem probléma, ha 400 g sajtból készítjük, elbírja :))
- 100 g cheddar sajt, reszelve
- 100 g parmezán, reszelve
- 100 g tejföl, krémes, nem túl híg
- 1 kis fej vöröshagyma fele, felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 teáskanál citromlé, frissen facsarva
- fél marék szárított áfonya, felaprítva
- egy marék dió, durvára vágva
- bors
- cracker keksz

Egy tálban keverjük össze a krémsajtot a cheddarral, parmezánnal, tejföllel, vöröshagymával, fokhagymával, citromlével, borssal és az áfonyával. Sót nem raktam bele, mert a sajtok elég sósak. Vágjunk le egy nagyobb darab folpackot, kanalazzuk rá a sajtos krémet és ahogy becsomagoljuk a folpackba, formáljunk belőle golyót. Tegyük hűtőbe, legalább fél órára. Tálalás előtt vegyük ki a folpackból és forgassuk meg a durvára vágott dióban. Fogyasszuk jó minőségű cracker keksszel (mi hárommagossal ettük, ami rozslisztből készült szezámmaggal, lenmaggal és mákkal.)



4 megjegyzés on "Sajtgolyóval az új évre / Cheese ball"

Rosa's Yummy Yums on 2010. december 31. 6:15 írta...

That looks delicious! a great idea.

Happy New Year!

Cheers,

Rosa

GasztroRéka on 2010. december 31. 7:42 írta...

Ez nagyon jól néz ki! Szerintem ez évközben is jó lesz.:) Nagyon Boldog Új Évet! Sok jó receptet kívánok a jövő évre is!

Pixie Pie on 2010. december 31. 11:48 írta...

Ajj, de fincsi lehet! :)
BÚÉK!

Zizi on 2011. január 13. 6:16 írta...

Cheese ball

You need:
- 375-400 g cream cheese (Philadelphia)
- 100 g cheddar cheese, grated
- 100 g parmesan, grated
- 100 g sour cream
- 1 small onion, chopped
- 1 clove garlic, chopped
- 2 teaspoons lemon juice, freshly squeezed
- half handful dried cranberries
- 1 handful walnut, roughly chopped
- pepper
- cracers

In a bowl mix together the cream cheese with the cheddar, the parmesan, the sour cream, the chopped onion and garlic, the lemon juice, dried cranberries and pepper until combined. You don't need to use salt because the cheeses salty enough. Scrape the creamy mixture onto a piece of cling wrap and form into a ball. Place in the fridge for about 30 minutes.

Before serving unwrap the cheese ball and roll it in the chopped walnut to cover completely. Serve it with crackers.

Megjegyzés küldése

2010. december 31., péntek

Sajtgolyóval az új évre / Cheese ball


Just a few words in English because I attended DMBLGIT ('Does My Blog Look Good In This') January 2011 with the above photo and I expect some visitors who doesn't speak Hungarian that well... :) This photo was taken the last day of 2010 when I was cooking New Years Eve dinner. Making this cheese ball is very easy, all my friends loved it and they were impressed when I served it. You can read the recipe in English in the comments.

Én ezzel az "óriás" sajtgolyóval gurulok át az új évre... a recept kicsit későn kerül ki, ha szilveszterre már nem is tudjátok elkészíteni, de bármilyen más alkalomra igen. Sőt alkalom se kell hozzá, csak egy kellemes este, ez a sajtgolyó, cracer kekszek vagy ropogós baguette és néhány pohár bor.

*** Mindenkinek egészségben és gasztronómiai élményekben gazdag, sikeres, boldogsággal teli új évet kívánok! ***

Sajtgolyó

Hozzávalók:
- 375 g natúr krémsajt (Philadelphia-t használtam, amiből 125 g egy doboz, de nem probléma, ha 400 g sajtból készítjük, elbírja :))
- 100 g cheddar sajt, reszelve
- 100 g parmezán, reszelve
- 100 g tejföl, krémes, nem túl híg
- 1 kis fej vöröshagyma fele, felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 teáskanál citromlé, frissen facsarva
- fél marék szárított áfonya, felaprítva
- egy marék dió, durvára vágva
- bors
- cracker keksz

Egy tálban keverjük össze a krémsajtot a cheddarral, parmezánnal, tejföllel, vöröshagymával, fokhagymával, citromlével, borssal és az áfonyával. Sót nem raktam bele, mert a sajtok elég sósak. Vágjunk le egy nagyobb darab folpackot, kanalazzuk rá a sajtos krémet és ahogy becsomagoljuk a folpackba, formáljunk belőle golyót. Tegyük hűtőbe, legalább fél órára. Tálalás előtt vegyük ki a folpackból és forgassuk meg a durvára vágott dióban. Fogyasszuk jó minőségű cracker keksszel (mi hárommagossal ettük, ami rozslisztből készült szezámmaggal, lenmaggal és mákkal.)



4 megjegyzés:

  1. That looks delicious! a great idea.

    Happy New Year!

    Cheers,

    Rosa

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jól néz ki! Szerintem ez évközben is jó lesz.:) Nagyon Boldog Új Évet! Sok jó receptet kívánok a jövő évre is!

    VálaszTörlés
  3. Cheese ball

    You need:
    - 375-400 g cream cheese (Philadelphia)
    - 100 g cheddar cheese, grated
    - 100 g parmesan, grated
    - 100 g sour cream
    - 1 small onion, chopped
    - 1 clove garlic, chopped
    - 2 teaspoons lemon juice, freshly squeezed
    - half handful dried cranberries
    - 1 handful walnut, roughly chopped
    - pepper
    - cracers

    In a bowl mix together the cream cheese with the cheddar, the parmesan, the sour cream, the chopped onion and garlic, the lemon juice, dried cranberries and pepper until combined. You don't need to use salt because the cheeses salty enough. Scrape the creamy mixture onto a piece of cling wrap and form into a ball. Place in the fridge for about 30 minutes.

    Before serving unwrap the cheese ball and roll it in the chopped walnut to cover completely. Serve it with crackers.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez