Pages

2010. december 29., szerda

Kókuszos brazil diós brownie

Bejegyezte: Zizi dátum: 3:58

Nem ez lett volna a következő recept a blogon, de mivel Kriszti kérte a Facebook-on, hogy tegyem ki, mert még szilveszterre vadászik sütirecepteket, így gondoltam, változtatok a sorrenden. Ezt a receptet is Chef Makitól tanultam és megint csak vegán (Maki nagyon finom egészséges, vegán édességeket készít egyébként, érdemes ellátogatni az óráira). Nem kell megijedni, semmi humbukk nincs a receptben, azért, mert nincsen benne tojás és tejtermék sem. :) Gyors és könnyű, puha és finom, nem túl édes.

Kókuszos brazil diós brownie

Hozzávalók:
- 1/2 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt, szitálva
- 1/2 bögre tönköly fehérliszt, szitálva
- 6 evőkanál cukrozatlan kakaó, szitálva
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 bögre barna nádcukor (ez akár lehet 1/2 bögre is, aki egy kicsit édesebb szájú, de még nem lesz gejl)
- 1/4 bögre juharszirup
- 2 evőkanál rizsszirup
- 1 bögre kókusztej
- 1/4 bögre kókuszolaj
- 1 teáskanál almaecet
- egy maréknyi brazil dió durvára aprítva (bármilyen más dió, mogyoró féle használható)
(A recepthez használt bögre 2,5-2,6 dl-es.)

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztek, kakaó, szódabikarbóna, sütőpor és só. Egy másik tálban keverjük össze a cukrot a juharsziruppal, rizssziruppal, kókusztejjel, kókuszolajjal és almaecettel. Öntsük a száraz hozzávalókat a nedveshez, keverjük jól el és adjuk hozzá a brazil diót. A tepsire (én 25*17 cm-ben sütöttem) kenjünk egy kis vajat/kókuszzsírt, hogy ráragadjon a sütőpapír és öntsük bele a masszát. 175-180 fokon süssük kb. 25-30 percig, közben fokpiszkálóval ellenőrizzük - ha már nem ragad semmi rá, akkor jó. Várjuk meg, amíg kihűl és utána szeleteljük, különben morzsálódik.



1 megjegyzés on "Kókuszos brazil diós brownie"

Zizi on 2011. január 25. 1:10 írta...

Vegan coconut & brazil nut brownies

You need:
- 1/2 cup whole wheat spelt flour, sifted
- 1/2 cup white spelt flour, sifted
- 6 tablespoons cocoa powder, unsweetend, sifted
- 1 teaspoon baking soda
- 1 teaspoon baking powder
- 1/2 teaspoon salt
- 1/4 cup (or if you like it sweeter 1/2 cup) cane sugar
- 1/4 cup maple syrup
- 2 tablespoons rice syrup
- 1 cup coconut milk
- 1/4 cup coconut oil
- 1 teaspoon apple vinegar
- handful brazil nuts, roughly chopped

Preheat the oven to 180C (350F). In a bowl mix together the dry ingredients: flours, cocoa, baking soda, baking powder and salt. In another bowl mix together the wet ingredients: sugar, maple syrup, rice syrup, coconut milk, coconut oil and vinegar. Pour the wet ingredients into the dry ones and mix until smooth. Add chopped brazil nuts.

Grease a baking pan (25 cm * 17 cm) and line it with parchment paper. Pour batter into pan and spread evenly. Bake it on 175-180C (350F) for about 25-30 minutes.
Remove from the oven when a toothpick just comes out of the brownies cleanly. Let cool completely on a rack. Cut brownies on a cutting board (remove paper) into squares.

Megjegyzés küldése

2010. december 29., szerda

Kókuszos brazil diós brownie


Nem ez lett volna a következő recept a blogon, de mivel Kriszti kérte a Facebook-on, hogy tegyem ki, mert még szilveszterre vadászik sütirecepteket, így gondoltam, változtatok a sorrenden. Ezt a receptet is Chef Makitól tanultam és megint csak vegán (Maki nagyon finom egészséges, vegán édességeket készít egyébként, érdemes ellátogatni az óráira). Nem kell megijedni, semmi humbukk nincs a receptben, azért, mert nincsen benne tojás és tejtermék sem. :) Gyors és könnyű, puha és finom, nem túl édes.

Kókuszos brazil diós brownie

Hozzávalók:
- 1/2 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt, szitálva
- 1/2 bögre tönköly fehérliszt, szitálva
- 6 evőkanál cukrozatlan kakaó, szitálva
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 bögre barna nádcukor (ez akár lehet 1/2 bögre is, aki egy kicsit édesebb szájú, de még nem lesz gejl)
- 1/4 bögre juharszirup
- 2 evőkanál rizsszirup
- 1 bögre kókusztej
- 1/4 bögre kókuszolaj
- 1 teáskanál almaecet
- egy maréknyi brazil dió durvára aprítva (bármilyen más dió, mogyoró féle használható)
(A recepthez használt bögre 2,5-2,6 dl-es.)

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztek, kakaó, szódabikarbóna, sütőpor és só. Egy másik tálban keverjük össze a cukrot a juharsziruppal, rizssziruppal, kókusztejjel, kókuszolajjal és almaecettel. Öntsük a száraz hozzávalókat a nedveshez, keverjük jól el és adjuk hozzá a brazil diót. A tepsire (én 25*17 cm-ben sütöttem) kenjünk egy kis vajat/kókuszzsírt, hogy ráragadjon a sütőpapír és öntsük bele a masszát. 175-180 fokon süssük kb. 25-30 percig, közben fokpiszkálóval ellenőrizzük - ha már nem ragad semmi rá, akkor jó. Várjuk meg, amíg kihűl és utána szeleteljük, különben morzsálódik.



1 megjegyzés:

  1. Vegan coconut & brazil nut brownies

    You need:
    - 1/2 cup whole wheat spelt flour, sifted
    - 1/2 cup white spelt flour, sifted
    - 6 tablespoons cocoa powder, unsweetend, sifted
    - 1 teaspoon baking soda
    - 1 teaspoon baking powder
    - 1/2 teaspoon salt
    - 1/4 cup (or if you like it sweeter 1/2 cup) cane sugar
    - 1/4 cup maple syrup
    - 2 tablespoons rice syrup
    - 1 cup coconut milk
    - 1/4 cup coconut oil
    - 1 teaspoon apple vinegar
    - handful brazil nuts, roughly chopped

    Preheat the oven to 180C (350F). In a bowl mix together the dry ingredients: flours, cocoa, baking soda, baking powder and salt. In another bowl mix together the wet ingredients: sugar, maple syrup, rice syrup, coconut milk, coconut oil and vinegar. Pour the wet ingredients into the dry ones and mix until smooth. Add chopped brazil nuts.

    Grease a baking pan (25 cm * 17 cm) and line it with parchment paper. Pour batter into pan and spread evenly. Bake it on 175-180C (350F) for about 25-30 minutes.
    Remove from the oven when a toothpick just comes out of the brownies cleanly. Let cool completely on a rack. Cut brownies on a cutting board (remove paper) into squares.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez