Pages

2010. június 12., szombat

Vegán kókuszos kávés panna cotta

Bejegyezte: Zizi dátum: 12:17

A Tofu a tortán nálam tartott vegán vacsora csatájára készítettem el ezt a desszertet. Egy kicsit izgultam is, mert először készítettem el ezt az édességet és először használtam agar-agart zselésítésre. Nem tudtam hogyan működik ez a vicces nevű anyag... :) Szerencsére a desszert jól sikerült, úgy dermedt meg, ahogyan szerettem volna. A receptet Makitól tanultam.

Kókuszos kávés panna cotta (vegán)

Hozzávalók 4-6 főre:
- 1 liter kókusztej
- 100-15g nádcukor
- 2,5 teáskanál instant kávé
- 1,5-2 teáskanál agar-agar
- kókuszreszelék a díszítéshez

Egy lábasban összekeverek mindent és közepes lángon főzöm, folyamatosan kevergetve, amíg az agar-agar teljesen feloldódik. A meleg folyékony (nem sűrűsödik be) keveréket kis tálkákba / poharakba öntöm, megvárom, amíg kicsit kihűlnek, majd beteszem a hűtőbe. A keverék 30 perc múlva összeáll, megszilárdul. Tálalás előtt kókuszreszeléket szórok rá.


1 megjegyzés on "Vegán kókuszos kávés panna cotta"

Zizi on 2010. június 30. 4:33 írta...

Coconut coffee panna cotta (vegan)

You need:
- 1 liter coconut milk
- 10-15 dkg cane sugar
- 2,5 teaspoons instant coffee
- 1,5-2 teaspoons agar-agar
- grated coconut

In a pan mix everything together, cook over medium heat and stir the mixture continuously until the agar-agar dissolves. Pour the warm liquid (doesn't thicken) in small bowls, wait until gets colder and place them in the fridge. 30 minutes later the cream solidifies. Before serving sprinkle with grated coconut.

Megjegyzés küldése

2010. június 12., szombat

Vegán kókuszos kávés panna cotta


A Tofu a tortán nálam tartott vegán vacsora csatájára készítettem el ezt a desszertet. Egy kicsit izgultam is, mert először készítettem el ezt az édességet és először használtam agar-agart zselésítésre. Nem tudtam hogyan működik ez a vicces nevű anyag... :) Szerencsére a desszert jól sikerült, úgy dermedt meg, ahogyan szerettem volna. A receptet Makitól tanultam.

Kókuszos kávés panna cotta (vegán)

Hozzávalók 4-6 főre:
- 1 liter kókusztej
- 100-15g nádcukor
- 2,5 teáskanál instant kávé
- 1,5-2 teáskanál agar-agar
- kókuszreszelék a díszítéshez

Egy lábasban összekeverek mindent és közepes lángon főzöm, folyamatosan kevergetve, amíg az agar-agar teljesen feloldódik. A meleg folyékony (nem sűrűsödik be) keveréket kis tálkákba / poharakba öntöm, megvárom, amíg kicsit kihűlnek, majd beteszem a hűtőbe. A keverék 30 perc múlva összeáll, megszilárdul. Tálalás előtt kókuszreszeléket szórok rá.


1 megjegyzés:

  1. Coconut coffee panna cotta (vegan)

    You need:
    - 1 liter coconut milk
    - 10-15 dkg cane sugar
    - 2,5 teaspoons instant coffee
    - 1,5-2 teaspoons agar-agar
    - grated coconut

    In a pan mix everything together, cook over medium heat and stir the mixture continuously until the agar-agar dissolves. Pour the warm liquid (doesn't thicken) in small bowls, wait until gets colder and place them in the fridge. 30 minutes later the cream solidifies. Before serving sprinkle with grated coconut.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez