Pages

2010. június 21., hétfő

Cukkinis répás paradicsomos fusilli

Bejegyezte: Zizi dátum: 0:10

Két saláta cukkini, néhány répa, fokhagyma és hagyma, valamint egy zacskó mozzarella árválkodott a hűtőben. Összedobtam belőlük egy jó kis tésztát, ami nagyon finom és tápláló is.

Cukkinis répás paradicsomos fusilli

Hozzávalók:
- 2 db saláta cukkini
- 3 szál újrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1 zacskó mozzarella
- 1 dl zabtejszín (jó a normál tejszín is)
- 250 g tészta
- só, bors, oregánó
- olívaolaj

A tésztát sós vízben al dentere főzöm. Közben olívaolajon megfuttatom az apróra vágott fokhagymát, vöröshagymát. Néhány perc után hozzáadom a karikára vágott répát és cukkinit. 10 percig párolom, majd hozzáöntöm a paradicsom konzervet. Az egész paradicsomokat fakanállal egy kicsit szétnyomkodom (aki már aprított paradicsomot használ, annak erre nincs szüksége :)), sózom, borsozom, oregánót szórok rá, majd hagyom, hogy rotyogjon együtt. 5 perc után hozzáadom a tejszínt is, elkeverem és addig főzöm, amíg leszűröm a tésztát. Elzárom a ragu alatt a gázt és beletépkedem a mozzarellát. Várok néhány percet, hogy a sajt kicsit megolvadjon a raguban. Tésztára szedve tálalom!

3 megjegyzés on "Cukkinis répás paradicsomos fusilli"

Rambling Tart on 2010. június 21. 10:49 írta...

This looks so healthy and delicious, Zizi. :-)

Zizi on 2010. június 21. 13:35 írta...

Krista!
I'll translate the recipe tomorrow, so you can cook it too! :)

Zizi on 2010. június 30. 4:31 írta...

Pasta with courgette & carrot in a creamy tomato sauce

You need:
- 2 baby courgettes
- 3 carrots
- 1 onion
- 3-4 cloves of garlic
- 1 can of peeled tomatoes
- 1 piece of mozzarella
- 1 dl oat cream (you can use normal cream)
- 250 g fusilli pasta
- salt, pepper, oregano
- olive oil

Cook the fusilli al dente in salted water. Drain and transfer to a bowl, add 1 tablespoon olive oil and toss gently. Meanwhile heat the olive oil in a frying pan and saute the chopped garlic cloves and onion for 2-3 minutes. Add sliced courgettes and carrots and season with salt, pepper, oregano and fry about 8 minutes. Then add the peeled tomatoes, cream and cook it for about 5 minutes. Finally add the mozzarella (teared in small pieces), turn off the gas and leave it until the cheese melts. Divide the pasta between the plates and put the sauce on top. Season it with more pepper and some parmesan if you'd like it.

Megjegyzés küldése

2010. június 21., hétfő

Cukkinis répás paradicsomos fusilli


Két saláta cukkini, néhány répa, fokhagyma és hagyma, valamint egy zacskó mozzarella árválkodott a hűtőben. Összedobtam belőlük egy jó kis tésztát, ami nagyon finom és tápláló is.

Cukkinis répás paradicsomos fusilli

Hozzávalók:
- 2 db saláta cukkini
- 3 szál újrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1 zacskó mozzarella
- 1 dl zabtejszín (jó a normál tejszín is)
- 250 g tészta
- só, bors, oregánó
- olívaolaj

A tésztát sós vízben al dentere főzöm. Közben olívaolajon megfuttatom az apróra vágott fokhagymát, vöröshagymát. Néhány perc után hozzáadom a karikára vágott répát és cukkinit. 10 percig párolom, majd hozzáöntöm a paradicsom konzervet. Az egész paradicsomokat fakanállal egy kicsit szétnyomkodom (aki már aprított paradicsomot használ, annak erre nincs szüksége :)), sózom, borsozom, oregánót szórok rá, majd hagyom, hogy rotyogjon együtt. 5 perc után hozzáadom a tejszínt is, elkeverem és addig főzöm, amíg leszűröm a tésztát. Elzárom a ragu alatt a gázt és beletépkedem a mozzarellát. Várok néhány percet, hogy a sajt kicsit megolvadjon a raguban. Tésztára szedve tálalom!

3 megjegyzés:

  1. This looks so healthy and delicious, Zizi. :-)

    VálaszTörlés
  2. Krista!
    I'll translate the recipe tomorrow, so you can cook it too! :)

    VálaszTörlés
  3. Pasta with courgette & carrot in a creamy tomato sauce

    You need:
    - 2 baby courgettes
    - 3 carrots
    - 1 onion
    - 3-4 cloves of garlic
    - 1 can of peeled tomatoes
    - 1 piece of mozzarella
    - 1 dl oat cream (you can use normal cream)
    - 250 g fusilli pasta
    - salt, pepper, oregano
    - olive oil

    Cook the fusilli al dente in salted water. Drain and transfer to a bowl, add 1 tablespoon olive oil and toss gently. Meanwhile heat the olive oil in a frying pan and saute the chopped garlic cloves and onion for 2-3 minutes. Add sliced courgettes and carrots and season with salt, pepper, oregano and fry about 8 minutes. Then add the peeled tomatoes, cream and cook it for about 5 minutes. Finally add the mozzarella (teared in small pieces), turn off the gas and leave it until the cheese melts. Divide the pasta between the plates and put the sauce on top. Season it with more pepper and some parmesan if you'd like it.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez