Pages

2010. április 10., szombat

Bulgur kucsmagombával és spenóttal

Bejegyezte: Zizi dátum: 6:20

A Lehel piacon belefutottam friss kucsmagombába és mivel még soha nem készítettem és ettem belőle semmit, így gondoltam, teszek egy bátor próbát. Összedobtam egy gyors zöldség + gabona ételt, amit I.-nek készített születésnapi meglepetés pikniken fogyasztottunk el a Kopaszi gáton. Az étel nem utolsó sorban azért készült bulgurral, mert ez az egyik kedvenc gabona fajtám, és így indulhatok is a Limara által meghirdetett XXXIII. VKF-en! :)





Bulgur kucsmagombával és spenóttal


Hozzávalók:
- 150 g kucsmagomba
- 2 nagy marék spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 bögre bulgur
- 1 dl zabtejszín
- só, bors, szerecsendió
- olívaolaj

A bulgurt kétszeres mennyiségű sós, borsos vízben megfőzöm. Közben egy kevés olívaolajon a felaprított fokhagymát és vöröshagymát megpárolom, hozzáadom a felkockázott kucsmagombát, sózom, borsozom és együtt párolom néhány percig. Majd hozzáadom a jól megmosott spenótot, reszelek bele szerencsendiót és tovább főzöm, párolom kb. 8-10 percig. Ráöntöm a zabtejszínt, összemelegítem vele, végül összeöntöm a bulgurral és már tálalom is. Nagyon finom!

Íme a terülj-terülj piknik asztalunk...

Bulgur, saláta, kakaós-mogyorós-banános muffin, gyömbéres répatorta, limonádé, gyümölcsök, sajt, tojás :)


7 megjegyzés on "Bulgur kucsmagombával és spenóttal"

Mary on 2010. április 10. 7:45 írta...

What a beautiful dish. Your photo of the morels is outstanding. I found your blog by chance, but I'll be back often to see what you have been cooking. Have a wonderful day. Blessings...Mary

Zizi on 2010. április 10. 9:02 írta...

Thank you Mary! I'm glad you like the photo of the morels. I learn photography because I would love to take more better photos! :)

Ferencné on 2010. április 10. 11:17 írta...

Nagyon jól néznek ki ezek a kucsmagombák. Milyen volt az íze?? Gondolom intenzívebb az íze, mint a közönséges csiperkének.
A kaja és a terítés tökéletes, és nagyon gusztusos!

Zizi on 2010. április 10. 13:32 írta...

Mivel eléggé elvegyült a gomba a bulgurral és a spenóttal nem éreztem nagyon intenzív ízt. Ha pl. csak levest készítettem volna belőle, akkor lehetséges, hogy jobban átjön az íze.

Pixie Pie on 2010. április 11. 2:48 írta...

Nagyon jól néz ki! Egy ilyen pikniken én is szívesen részt vennék, ahol ilyen jó kaja van. :) Klassz a terítés is!

Trish on 2010. április 11. 20:06 írta...

wow...you are quite the photographer Zizi! What a healthy looking dish too!

Zizi on 2010. április 11. 23:35 írta...

Thank you Trish! :)

Megjegyzés küldése

2010. április 10., szombat

Bulgur kucsmagombával és spenóttal


A Lehel piacon belefutottam friss kucsmagombába és mivel még soha nem készítettem és ettem belőle semmit, így gondoltam, teszek egy bátor próbát. Összedobtam egy gyors zöldség + gabona ételt, amit I.-nek készített születésnapi meglepetés pikniken fogyasztottunk el a Kopaszi gáton. Az étel nem utolsó sorban azért készült bulgurral, mert ez az egyik kedvenc gabona fajtám, és így indulhatok is a Limara által meghirdetett XXXIII. VKF-en! :)





Bulgur kucsmagombával és spenóttal


Hozzávalók:
- 150 g kucsmagomba
- 2 nagy marék spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 bögre bulgur
- 1 dl zabtejszín
- só, bors, szerecsendió
- olívaolaj

A bulgurt kétszeres mennyiségű sós, borsos vízben megfőzöm. Közben egy kevés olívaolajon a felaprított fokhagymát és vöröshagymát megpárolom, hozzáadom a felkockázott kucsmagombát, sózom, borsozom és együtt párolom néhány percig. Majd hozzáadom a jól megmosott spenótot, reszelek bele szerencsendiót és tovább főzöm, párolom kb. 8-10 percig. Ráöntöm a zabtejszínt, összemelegítem vele, végül összeöntöm a bulgurral és már tálalom is. Nagyon finom!

Íme a terülj-terülj piknik asztalunk...

Bulgur, saláta, kakaós-mogyorós-banános muffin, gyömbéres répatorta, limonádé, gyümölcsök, sajt, tojás :)


7 megjegyzés:

  1. What a beautiful dish. Your photo of the morels is outstanding. I found your blog by chance, but I'll be back often to see what you have been cooking. Have a wonderful day. Blessings...Mary

    VálaszTörlés
  2. Thank you Mary! I'm glad you like the photo of the morels. I learn photography because I would love to take more better photos! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néznek ki ezek a kucsmagombák. Milyen volt az íze?? Gondolom intenzívebb az íze, mint a közönséges csiperkének.
    A kaja és a terítés tökéletes, és nagyon gusztusos!

    VálaszTörlés
  4. Mivel eléggé elvegyült a gomba a bulgurral és a spenóttal nem éreztem nagyon intenzív ízt. Ha pl. csak levest készítettem volna belőle, akkor lehetséges, hogy jobban átjön az íze.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki! Egy ilyen pikniken én is szívesen részt vennék, ahol ilyen jó kaja van. :) Klassz a terítés is!

    VálaszTörlés
  6. wow...you are quite the photographer Zizi! What a healthy looking dish too!

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez