Pages

2010. március 28., vasárnap

Spagetti mézes sült koktélparadicsommal, répával és fokhagymával

Bejegyezte: Zizi dátum: 23:50

Pénteken este I.-vel elhatároztuk, hogy szombaton időben felkelünk és korán kimegyünk a biopiacra. Az elmúlt hetekben nem sikerült kijutnom és nagyon hiányoztak már az ismerős arcok, valamint kíváncsian vártam a tavasz első hírnökének - a medvehagymának - a megjelenését a piacon. Végre megjöttek! :)


Már három éve járunk erre a piacra, jócskán vannak ismerősök, barátok közös kapcsolódási pontokkal, így a bevásárlási idő és a beszélgetések elhúzódása miatt egy gyorsan összedobható, frissítő ebédet készítettem. Új recept az egyik kedvenc francia gasztrobloggeremtől, Béatól. A receptet (picit módosítva) most próbáltam először, nagyon jól sikerült.


Spagetti mézes sült koktélparadicsommal, répával és fokhagymával

Hozzávalók 2 főre:
- 10 db koktélparadicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma felvágva
- 2 db répa juliennre vágva
- 2 teáskanál méz
- 6 teáskanál olívaolaj
- só, bors, kakukkfű
- fél citrom leve
- 250 g spagetti
- parmezán, fetasajt

A sütőt 180 fokra előmelegítem. A paradicsomokat beleteszem egy sütőtálba, hozzáadom a kakukkfüvet, fokhagymát. Meglocsolom az olívaolajjal, mézzel, sózom, borsozom és kb. 20-25 percig sütöm. A juliennre - gyufaszálszerű vékony csíkokra - vágott répát 2 percig sós, lobogó vízben kicsit megpuhítom, majd leszűröm és félreteszem. Közben a spagettit al dentere megfőzöm sós vízben és ezt is leszűröm. A tésztát összekeverem a répával, a reszelt parmezánnal, rádobok egy kevés fetasajtot, ráteszem a sült paradicsomokat, fokhagymát, ráöntöm a mézes-olívaolajos öntetet és egy fél citrom levét. Kis tálkákba szedem. Mi friss salátával fogyasztottuk.



0 megjegyzés on "Spagetti mézes sült koktélparadicsommal, répával és fokhagymával"

Megjegyzés küldése

2010. március 28., vasárnap

Spagetti mézes sült koktélparadicsommal, répával és fokhagymával


Pénteken este I.-vel elhatároztuk, hogy szombaton időben felkelünk és korán kimegyünk a biopiacra. Az elmúlt hetekben nem sikerült kijutnom és nagyon hiányoztak már az ismerős arcok, valamint kíváncsian vártam a tavasz első hírnökének - a medvehagymának - a megjelenését a piacon. Végre megjöttek! :)


Már három éve járunk erre a piacra, jócskán vannak ismerősök, barátok közös kapcsolódási pontokkal, így a bevásárlási idő és a beszélgetések elhúzódása miatt egy gyorsan összedobható, frissítő ebédet készítettem. Új recept az egyik kedvenc francia gasztrobloggeremtől, Béatól. A receptet (picit módosítva) most próbáltam először, nagyon jól sikerült.


Spagetti mézes sült koktélparadicsommal, répával és fokhagymával

Hozzávalók 2 főre:
- 10 db koktélparadicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma felvágva
- 2 db répa juliennre vágva
- 2 teáskanál méz
- 6 teáskanál olívaolaj
- só, bors, kakukkfű
- fél citrom leve
- 250 g spagetti
- parmezán, fetasajt

A sütőt 180 fokra előmelegítem. A paradicsomokat beleteszem egy sütőtálba, hozzáadom a kakukkfüvet, fokhagymát. Meglocsolom az olívaolajjal, mézzel, sózom, borsozom és kb. 20-25 percig sütöm. A juliennre - gyufaszálszerű vékony csíkokra - vágott répát 2 percig sós, lobogó vízben kicsit megpuhítom, majd leszűröm és félreteszem. Közben a spagettit al dentere megfőzöm sós vízben és ezt is leszűröm. A tésztát összekeverem a répával, a reszelt parmezánnal, rádobok egy kevés fetasajtot, ráteszem a sült paradicsomokat, fokhagymát, ráöntöm a mézes-olívaolajos öntetet és egy fél citrom levét. Kis tálkákba szedem. Mi friss salátával fogyasztottuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez