Pages

2009. július 28., kedd

Lecsós bulgur

Bejegyezte: Zizi dátum: 14:11
Ez az első receptem itt a blogon! :) Az eredeti recept Nóritól származik (Köszi Nóri! :)), azonban én egy kicsit módosítottam rajta, meg eleve kisebb mennyiséget csináltam.

Lecsós bulgur

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 kisebb patisszon
- 1 kisebb cukkini
- 1 nagyobb zöldpaprika
- 2-3 fej paradicsom
- pirospaprika, kevés só, csípős rózsa, olaj, víz
- egy kis darab gabonakolbász
- néhány csepp citromlé
- 1 bögrényi bulgur

A vöröshagymát, fokhagymát megdinsztelem olajon, a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, csípős rózsát és kevés vízzel felöntöm. Beledobom a karikákra vágott paprikát, megsózom. Visszarakom a tűzre, majd beledobom a kockára vágott patisszont és cukkinit is, újra felöntöm egy kis vízzel, hogy ne égjen oda. A legvégén, ha már minden megfőtt, akkor kerül bele a gabonakolbász (szeletelhetetlen, szóval darabkákban) és a bulgur. Ha egy bögrényi bulgurt teszek bele, akkor öntök hozzá még legalább másfél bögrényi vizet. Közben kavargatom, kóstolgatom és ha a bulgurnak még több vízre van szüksége, akkor öntök még hozzá. Ha kész, néhány csepp citromlével még ízesítem.

Fincsi!


0 megjegyzés on "Lecsós bulgur"

Megjegyzés küldése

2009. július 28., kedd

Lecsós bulgur

Ez az első receptem itt a blogon! :) Az eredeti recept Nóritól származik (Köszi Nóri! :)), azonban én egy kicsit módosítottam rajta, meg eleve kisebb mennyiséget csináltam.

Lecsós bulgur

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 kisebb patisszon
- 1 kisebb cukkini
- 1 nagyobb zöldpaprika
- 2-3 fej paradicsom
- pirospaprika, kevés só, csípős rózsa, olaj, víz
- egy kis darab gabonakolbász
- néhány csepp citromlé
- 1 bögrényi bulgur

A vöröshagymát, fokhagymát megdinsztelem olajon, a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, csípős rózsát és kevés vízzel felöntöm. Beledobom a karikákra vágott paprikát, megsózom. Visszarakom a tűzre, majd beledobom a kockára vágott patisszont és cukkinit is, újra felöntöm egy kis vízzel, hogy ne égjen oda. A legvégén, ha már minden megfőtt, akkor kerül bele a gabonakolbász (szeletelhetetlen, szóval darabkákban) és a bulgur. Ha egy bögrényi bulgurt teszek bele, akkor öntök hozzá még legalább másfél bögrényi vizet. Közben kavargatom, kóstolgatom és ha a bulgurnak még több vízre van szüksége, akkor öntök még hozzá. Ha kész, néhány csepp citromlével még ízesítem.

Fincsi!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez