Pages

2009. július 17., péntek

Ebéd a pucér szakácsnál

Bejegyezte: Zizi dátum: 11:19
JAMIE OLIVER, alias "THE NAKED CHEF", ahogy szülőhazájában Nagy-Britanniában ismerik és szerte az egész világon. Még nálunk Magyarországon is, hiszen az egyik tévécsatorna adja a műsorait és jó pár könyve is megjelent már. Lehengerlő a srác főzési stílusa és percek alatt képes minimális alapanyagból valami fantasztikusan nyálcsorgatót előállítani.


2005 júniusában volt szerencsénk Orsival, a barátnőmmel egy hatalmas gasztronómiai élményben részesülni Jamie éttermében, a FIFTEEN-ben Londonban. :)

Jamie az étterem előtt - nem saját fotó :(

Az étterem egy viszonylag eldugott környéken, London északi részén található, de nem volt nehéz megtalálnunk. Amikor beléptünk kicsit megilletődtünk, mert nem akartuk elhinni, hogy ott vagyunk! Korábban érkeztünk, de az előre lefoglalt asztalunk már készen állt a fogadásunkra. Ahogy leültünk az egyik pincér az asztalunkon levő kis tálkába extra szűz olívaolajat csurgatott és rozmaringos, fokhagymás, szárított paradicsomos olasz kenyérrel kínált meg bennünket. Majd a borpincér vett minket szárnyai alá és segített kiválasztani egy új zélandi 2004-es évjáratú Sauvignon Blanc-t. (Egyébként a bort nem az asztalunkon tartották, hanem egy külön pultnál egy fa ládában. Ha látták, hogy majdnem kifogyott a bor a poharunkból, egyből jöttek és utántöltöttek.) Úgy döntöttünk, hogy 3 fogásos ebéd menüt választunk az étlapról, ha már egyszer eljutottunk ide, legyünk nagyon jóllakottak, mint az ovisok. :) Az ebédet 2,5-3 óra hosszáig fogyasztottuk, minden fogás között hagytak nekünk legalább 15-20 perc pihenőt. Az előétel valamilyen különleges sonkába tekert füge volt megsütve mindenféle zöldséggel; a főétel lepényhal szintén olyan zöldség heggyel, amelyeket életünkben nem láttunk és ettünk még. Amikor már azt hittük, hogy többet nem is bírunk enni, következett a desszert. Meglepetésünkre nagyon könnyű és finom volt - párolt őszibarack málnával és fahéjas krémmel -, így nem volt probléma a tányérról való eltüntetésével! :) Mindezen kulináris élvezet után a cappuccinot szürcsölgetve, találgattuk, hogy mennyit is fogunk fizetni ezért a felejthetetlen élményért… Hát legyen elég annyi, hogy a számla elég magas volt, de tartalmazott 12,5 % kiszolgálási díjat is, amit Jamie egy az egyben egy alapítványba juttat, amely a fiatal munkanélkülieket támogatja és évente 30 chef kitanítására fordítja az így befolyt összeget.


Az elköltött pénzt természetesen nem sajnáltuk egy ilyen helyen és ilyen ebéd elfogyasztása után ott hagyni. Relaxált, trendi környezetben, első osztályú kiszolgálásban volt részünk és az ebéd egyszerűen fenomenális volt!!! Az egyetlen „probléma” csak az volt, hogy Jamie nem volt ott az étteremben… Nem baj, legalább van egy okunk, amiért visszatérhetünk… :)

Jamie Oliver
Fifteen Restaurant


0 megjegyzés on "Ebéd a pucér szakácsnál"

Megjegyzés küldése

2009. július 17., péntek

Ebéd a pucér szakácsnál

JAMIE OLIVER, alias "THE NAKED CHEF", ahogy szülőhazájában Nagy-Britanniában ismerik és szerte az egész világon. Még nálunk Magyarországon is, hiszen az egyik tévécsatorna adja a műsorait és jó pár könyve is megjelent már. Lehengerlő a srác főzési stílusa és percek alatt képes minimális alapanyagból valami fantasztikusan nyálcsorgatót előállítani.


2005 júniusában volt szerencsénk Orsival, a barátnőmmel egy hatalmas gasztronómiai élményben részesülni Jamie éttermében, a FIFTEEN-ben Londonban. :)

Jamie az étterem előtt - nem saját fotó :(

Az étterem egy viszonylag eldugott környéken, London északi részén található, de nem volt nehéz megtalálnunk. Amikor beléptünk kicsit megilletődtünk, mert nem akartuk elhinni, hogy ott vagyunk! Korábban érkeztünk, de az előre lefoglalt asztalunk már készen állt a fogadásunkra. Ahogy leültünk az egyik pincér az asztalunkon levő kis tálkába extra szűz olívaolajat csurgatott és rozmaringos, fokhagymás, szárított paradicsomos olasz kenyérrel kínált meg bennünket. Majd a borpincér vett minket szárnyai alá és segített kiválasztani egy új zélandi 2004-es évjáratú Sauvignon Blanc-t. (Egyébként a bort nem az asztalunkon tartották, hanem egy külön pultnál egy fa ládában. Ha látták, hogy majdnem kifogyott a bor a poharunkból, egyből jöttek és utántöltöttek.) Úgy döntöttünk, hogy 3 fogásos ebéd menüt választunk az étlapról, ha már egyszer eljutottunk ide, legyünk nagyon jóllakottak, mint az ovisok. :) Az ebédet 2,5-3 óra hosszáig fogyasztottuk, minden fogás között hagytak nekünk legalább 15-20 perc pihenőt. Az előétel valamilyen különleges sonkába tekert füge volt megsütve mindenféle zöldséggel; a főétel lepényhal szintén olyan zöldség heggyel, amelyeket életünkben nem láttunk és ettünk még. Amikor már azt hittük, hogy többet nem is bírunk enni, következett a desszert. Meglepetésünkre nagyon könnyű és finom volt - párolt őszibarack málnával és fahéjas krémmel -, így nem volt probléma a tányérról való eltüntetésével! :) Mindezen kulináris élvezet után a cappuccinot szürcsölgetve, találgattuk, hogy mennyit is fogunk fizetni ezért a felejthetetlen élményért… Hát legyen elég annyi, hogy a számla elég magas volt, de tartalmazott 12,5 % kiszolgálási díjat is, amit Jamie egy az egyben egy alapítványba juttat, amely a fiatal munkanélkülieket támogatja és évente 30 chef kitanítására fordítja az így befolyt összeget.


Az elköltött pénzt természetesen nem sajnáltuk egy ilyen helyen és ilyen ebéd elfogyasztása után ott hagyni. Relaxált, trendi környezetben, első osztályú kiszolgálásban volt részünk és az ebéd egyszerűen fenomenális volt!!! Az egyetlen „probléma” csak az volt, hogy Jamie nem volt ott az étteremben… Nem baj, legalább van egy okunk, amiért visszatérhetünk… :)

Jamie Oliver
Fifteen Restaurant


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez